Știri

Decizie pacifistă în cazul Gabrielei Barbu: 10% oprire din salariu, timp de o lună, pentru atingerea prestigiului instituţiei primăriei

La sfârşitul lunii ianuarie, printr-o scrisoare deschisă înmânată presei şi consilierilor locali, Gabriela Barbu, şeful unui compartiment din serviciul public al administraţiei locale, făcea dezvăluiri incendiare din culisele activităţii sale şi prezenta motivele în urma cărora a ajuns într-o relaţie tensionată cu primarul Horia Tiseanu. “După cum ştiţi, sau poate nu, această situaţie (relaţia profesională dintre Gabi Barbu şi Horia Tiseanu – n.r.) s-a schimbat radical atunci când am primit solicitări de informaţii de la DLAF – departamentul de Luptă Antifraudă, pe baza unei sesizări de încălcare a legalităţii în cadrul proiectului «Modernizare Calea Dacia». (…) Cu mare generozitate dl primar mi-a oferit ajutorul si sprijinul financiar in angajarea unui avocat care sa ne reprezinte pe amandoi in eventualitatea ca dosarul va ajunge la DNA. Am refuzat acest ajutor si i-am spus ca nu am experienta si nu cunosc regulile foarte bine, dar mie mi se pare ca nu avem aceeiasi motivatie pentru faptele noastre: eu am executat ordine, impotriva vointei mele,  chiar daca l-am avertizat de nenumarate ori ca modul in care s-a schimbat solutia de construire  la pasajul Calea Dacia nu este corecta, ca exista riscul ca finantarea sa fie retrasa pentru intreg proiectul , iar dansul a dat dispozitie sa se intocmesca documentele asa cum s-au intocmit. Chiar in aceste conditii a insistat sa mergem impreuna la avocat poate imi voi schimba parerea. La sfarsitul intalnirii mi-a cerut sa semnez o imputernicire pentru reprezentare la Dlaf, iar cand am refuzat m-a amenintat din nou ; “eu nu plec singur si sa nu te gandesti ca voi veti scapa “ si m-a acuzat ca l-am insotit doar ca sa vad ce strategie are” – spunea, printre altele, la acea vreme, Gabriela Barbu.
Luat prin surprindere de reacţia publică a subalternei sale, primarul Horia Tiseanu a reacţionat la rându-i cu un comunicat de presă prin care lăsa să se înţeleagă că divergenţele cu autorităţile statului în ceea ce priveşte proiectul «Modernizare Calea Dacia» se vor rezolva pe cale administrativă şi că nu are cunoştinţă de vreo anchetă “care să aibă obiect atragerea răspunderii unor persoane din cadrul Primăriei”.
Ulterior, primarul a dat dispoziţie, printr-o notă internă, ca Gabriela Barbu să fie judecată de Comisia de Disciplină din cadrul Primăriei Câmpina pentru că “a transmis (către presă şi consilierii locali – n.r.) un material scris, nedatat şi nesemnat, referitor la Compartimentul programe de finanţare, relaţii internaţionale şi protocol şi în special cu privire la încercarea de a obţine fonduri europene”. În aceeaşi notă internă, primarul Horia Tiseanu le mai cerea membrilor comisiei “să ţineţi cont de criticile şi acuzaţiile aduse de Gabriela Barbu conducătorului ierarhic superior (…) şi să-mi comunicaţi măsurile legale şi eventualele sancţiuni administrative”.
În data de 26 februarie, cele două părţi, Horia Tiseanu şi Gabriela Barbu – prin avocatul ei, au fost audiate de Comisia de Disciplină, iar săptămâna trecută, joi 5 martie, comisia a dat verdictul. Aflată la prima abatare disciplinară, Gabriela Barbu a fost sancţionată prin diminuarea cu 10% a salariului de bază, timp de o lună, pentru că a adus atingere prestigiului instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea.
Aşadar, ceea ce se anunţa un mare deranj în Primăria Câmpina s-a încheiat printr-o măsură pacifistă ce destine momentan atmosfera tot mai încărcată din administraţia publică locală. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare