Câmpina sărbătoreşte la sfârşitul acestei săptămâni, mai exact în zilele de 21 şi 22 septembrie, a XII-a ediție a Festivalului „Serbările Toamnei”, care se va desfăşura, ca şi anul trecut, în zona Notariatelor, la intersecția Bulevardului Carol I cu strada 1 Decembrie 1918 şi care va fi încheiat, cum altfel, cu un foc de artificii.
Programul evenimentului organizat de Primărie, Consiliul Local și Casa Tineretului va începe sâmbătă la ora 11.00 cu o paradă a costumelor populare la care vor participa membrii ansamblurilor folclorice prezente anul acesta la cea de-a XXV-a ediție a „Horei prahovene” şi va continua cu premierea elevilor olimpici și a sportivilor care au înregistrat rezultate deosebite în aria lor de activitate.
De la ora 12.30 se va desfăşura „Hora prahoveană”, eveniment cu tradiţie la care vor evolua ansambluri populare din judeţul Prahova, între care şi cele două ansambluri locale „Ghiocelul” şi cel al Casei Tineretului, precum şi Ansamblul „Izvoraşul” din Republica Moldova. Începând cu ora 19.00, pe scenă vor urca Angelica Bălașa, Gabriel Dumitru, Cristina Turcu Preda, pentru ca seara să fie încheiată de Gelu Voicu și al său Taraf.
Programul zilei de duminică se deschide la ora 11.00 cu evoluţiile artistice ale unor tineri soliști din Câmpina, între care talentaţii artiști de la Clubul Copiilor şi va continua începând cu ora 19.00 cu spectacolele susţinute de invitaţii acestei ediţii: Lino Golden, What’s Up, Amna şi The Motans.
Tot duminică, de data aceasta în Parcul Regele Mihai I (fostul parc de la soldat), va avea loc, începând cu ora 18.00, un concert extraordinar susținut de Big Band-ul Jazz Society al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești. În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul se va desfăşura în incinta Casei Tineretului.
Vă reamintim că prima ediţie a acestui festival s-a desfăşurat în zilele de 20-21 septembrie 2008 şi a purtat iniţial denumirea de „Serbările Câmpinei”. Atunci, ca şi acum, au avut loc concerte în aer liber, expoziţii de artă, manifestări folclorice, programe pentru copii şi părinţi, în vreme ce comercianţii îşi expuneau produsele tradiţionale de artizanat şi artă populară.