Știri

De ce-i poartă administraţia locală sâmbetele lui Cornel Dulamă?

V-am prezentat într-un număr anterior al publicaţiei noastre o situaţie de-a dreptul dramatică şi foarte greu de înţeles. Cornel Dulamă se luptă cu un sistem, sistemul patronat de Primăria Câmpina... Este un sistem pe care cetăţeanul de rând Cornel Dulamă îl descrie ca fiind un sistem birocratic, în care unii oameni fac legea, în care legea reală nu are nici o putere decât atunci când este folosită în favoarea propriilor lor interese. Cornel Dulamă se luptă cu administraţia locală şi nu s-a sfiit să acţioneze Primăria în judecată. Reacţia oamenilor din sistem a fost promptă, Cornel Dulamă întâmpinând şi mai multe piedici… Şi toate acestea, pentru ce? Pentru că vrea să construiască o casă, pe care fiul său decedat anul trecut, într-o explozie la Madrid, nu a mai apucat să o vadă, în care să-şi petreacă bătrâneţea liniştit, după ce se va întoarce din Spania, unde munceşte cinstit, cu contract, pentru că “în România nu eşti plătit pe măsura muncii”.

“Administraţia nu respectă o hotărâre judecătorească”

În opinia lui Cornel Dulamă, totul a pornit din cauza nerespectării, de către Primăria Câmpina, a unei hotărâri judecătoreşti. “Hotărârea Consiliului Local nr. 61 din 30 iulie 1998 prevedea în mod expres concesionarea a zece loturi de teren pe strada Târnava Mare. De asemenea, se prevedea, în mod expres, că terenurile se concesionează în vederea amplasării de locuinţe bifamiliale. Înaintea licitaţiei propriu-zise, hotărârea a fost atacată în contencios de Prefectură. S-a judecat pentru ca această hotărâre să fie pusă în aplicare. După ce Primăria a câştigat, a fost de acord să ne concesioneze terenurile, dar la alte preţuri, actualizate. Atunci, i-am dat din nou în judecată. În cele din urmă, prin sentinţa civilă definitivă şi revocabilă nr. 261/26 ianuarie 2000, semnată de preşedintele Mădălina Graure, Consiliul Local era obligat să încheie contractele de concesionare în conformitate cu licitaţia şi caietul de sarcini al acelei licitaţii. Primăria n-a respectat această sentinţă pentru că era vorba de locuinţe bifamiliale, iar vecinului meu, din cauza căruia este acest întreg scandal, a obţinut autorizaţie pentru locuinţă unifamilială, după cum mi-a declarat chiar el”, a afirmat Cornel Dulamă.

“Nu au mai vrut să-mi mai închirieze drumul de acces”
După întregul scandal generat de cele două procese derulate între administraţia locală şi Cornel Dulamă, oamenii Primăriei au început să-i cam poarte sâmbetele lui Cornel Dulamă. “Efectiv – a spus Cornel Dulamă – şi-au bătut joc de mine. Am avut aleea de acces pentru aceste terenuri închiriată 15 ani. Am introdus pe această alee toate utilităţile, am amenajat-o în aşa fel încât să fie cât mai frumoasă şi să-mi fie drag să merg pe ea. Vreau să fie cât mai frumoasă nu să-mi iasă vecinul cu vaca şi să-mi facă mizerie. Motivul pentru care nu mai vor să-mi închirieze aleea este unul pueril… Au prezentat o schiţă care nu cuprindea decât terenurile meu şi al vecinului şi numai această cale de acces şi au folosit pretextul că vecinul meu nu are altă cale de acces, deşi el poate intra fie direct din strada Târnava Mare, fie de pe terenul pe care mi-l promiseseră mie că mi-l concesionează, dar, în cele din urmă, i l-au închiriat tot lui… Nu vreau nimic de pomană, dar nu pot accepta să-şi bată joc de mine. Puteau măcar să fie corecţi şi să-mi spună, nu să mă tot poarte pe drumuri şi să-şi bată joc de mine, mai ales după ce am trecut şi prin necazul prin care am trecut anul trecut… Nu doresc nimănui răul, dar am vrut foarte mult să mă întorc aici şi să mă stabilesc la Câmpina pentru a avea o bătrâneţe liniştită. De ce nu mă lasă în pace?”
De fiecare dată când vorbeşte despre problemele pe care le are cu Primăria Câmpina, lui Cornel Dulamă i se umplu ochii de lacrimi. Lait-motivul său este acela că “aici vroiam să ne stabilim cu toţii, după ce terminam contractele de muncă în Spania, dar fiul meu nu a mai apucat… Ne-a luat Dumnezeu ce aveam mai de preţ… Dar, măcar în memoria lui, vrem să construim aici o casă în care să ne petrecem bătrâneţile liniştiţi… În această casă sunt şi o parte din banii pe care el i-a câştigat şi de care nu a mai putut să se bucure. Dacă sunt oameni în Primărie care au – poate – alte interese, e treaba lor, dar chiar nu mai există nici un dram de umanitate şi de sensibilitate în nimeni?! Ce mai vor de la mine, după necazul prin care am trecut şi pe care nu-l doresc nimănui?!” Iar ochii i s-au umplut de lacrimi…

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare