Știri

De ce este necesar Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina?

Un spital unic în Prahova
(Poiana) Câmpina va avea, în curând, un spital privat la standarde europene, cel mai mare din județul Prahova. Un spital privat de asemenea importanță, cu atâtea secții și specializări, nu există nici în capitala județului. Spitalul SanConfind, înființat de Centrul Medical SanConfind din Câmpina (str. Progresului nr. 20), va funcționa în fostul imobil al spitalului de la Poiana Câmpina (mulți ani, secție exterioară a Spitalului Municipal), dar nu va semăna deloc cu fostul spital desființat în 2011, atunci când, pe motiv de rentabilizare, secțiile sale (Recuperare medicală, Oftalmologie)au fost mutate la Câmpina, în incinta Spitalului Municipal. Noua unitate spitalicească va fi net superioră celei precedente, oferind servicii medicale de cea mai bună calitate. Cu ajutorul unui proiect realizat de un cunoscut cabinet de arhitectură din Paris, vechiul imobil va cunoaște schimbări profunde, cu reamenajări și extinderi de mare anvergură. Ca structură de cazare, Spitalul SanConfind va avea 66 de paturi,  alocate după cum urmează: 36 de paturi cazare continuă adulți, 13 paturi cazare continuă pediatrie, 4 paturi cazare mame plus nou-născuți, 7 paturi cazare pentru o zi, 5 paturi la ATI Bloc Operator, 1 pat ATI Bloc Nașteri. Vor exista, de asemenea, 2 săli de operații și se vor mai amenaja o sală de mici intervenții și o sală de gipsare.  Punctul forte al spitalului îl va reprezenta „Baza de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeuticși de Recuperare Medicală”, o adevărată oază de sănătatate în care câmpinenii vor putea ajunge cu ușurință. În baza de tratament,care va fi dată în folosință în următoarele luni,se vor folosi apele sărate captate de la un izvor din Poiana Câmpina(comuna a fost o stațiune balneară renumită, în urmă cu un secol), precum și nămol sapropilic adus de la Techirghiol în containere speciale și conservat astfel încât să nu-și piardă proprietățile terapeutice. 
Avantajele spitalului privat
Statisticile din ultimii ani dovedesc limpede că România are nu doar o populație îmbătrânită, ci și una cu o precară stare de sănătate. Ocupăm încă primele locuri în clasamente internaționale rușinoase privind sănătatea populației, care discreditează imaginea țării în lumea civilizată. Televiziunile centrale și locale prezintă neîncetat cazurile sociale ale unor copii sau adolescenți provenind din familii sărace, care apelează la mila telespectatorilor pentru a strânge banii necesari unor operații vitale ce nu se pot face decât în străinătate. Oare nu s-ar putea face la noi astfel de operații? Sumele necesare bolnavilor ar fi mai mici și, prin urmare, s-ar strânge mai ușor, iar operațiile vitale s-ar putea face mai repede și cu un grad mai mare de reușită. Pentru că medici pricepuți și recunoscuți în lumea medicală avem, doar aparatura medicală de ultimă generație ne lipsește. Dotările spitalelor de stat cu această aparatură ultraperformantă, dar și ultracostisitoare, sunt tot mai greu de realizat, în condițiile în care încasările la bugetul de stat sunt sub așteptări, gradul mic de colectare a impozitelor fiind cauzat de recesiunea economiei românești. Spitalele private, care dețin fonduri însemnate, reușesc mult mai ușor să se doteze cu cea mai modernă și mai performantă aparatură medicală. Iar Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina este unul dintre ele. Medicii de familie funcționează într-un sistem de tip privat, în timp ce marile spitale și clinici au rămas de stat, creându-se astfel o falie între cele două sisteme. În ultimele două decenii, s-a cheltuit enorm pentru reabilitarea unor spitale de stat vechi, complet uzate fizic și moral. Cu banii cheltuiți pentru consolidarea unui spital vechi, s-ar fi putut construi unul nou, la standarde moderne. În țările occidentale civilizate, orice cârpăceală este nefuncțională.  De aceea, spitalele cu o anumită vechime se demolează, iar în locul lor se construiesc altele noi, care să corespundă cerințelor medicinii moderne. Astfel de spitale private dotate cu aparatură ultraperformantă, care au ajuns să rezolve cazuri din ce în ce mai complicate, s-au construit în multe locuri din țară, în ultimul deceniu. Un astfel de spital va fi, nu peste mult timp,  SanConfind din Poiana Campina. Cu spații de cazare demne de un hotel cu multe stele, cu aparatură medicală ultraperformantă de ultimă generație, cu un personal medical dedicat și înalt calificat, aflat permanent în slujba pacienților. Adică atent la pacienți, iar nu la „atențiile” acestora. De aceeași grijă față de suferințele bolnavului va da dovadă și personalul auxiliar, cel al îngrijitoarelor (infirmiere, băieșițe etc), care nu vor îndrăzni să condiționeze schimbarea lenjeriei sau a pampersilor pacientului, ori alte servicii pe care trebuie să le presteze prin fișa postului, de primirea bancnotei de 10 lei. 
Câmpina va avea, în sfârșit, un aparat RMN
Spitalul SanConfind va avea o secție de Radiologie și Imagistică medicală foarte modernă, dotată cu aparate ultraperformante, pentru realizarea unor investigații medicale deosebite: RMN – rezonanță magnetică, CT – tomografii computerizate, mamografii (ecografie mamară în cabinet dedicat), osteodensitometrii, RX – radiologie convențională.Foarte valoros și important este aparatul  RMN (rezonanță magnetică nucleară), unic în zona de nord a județului (un aparat asemănător se află numai la Ploiești). Rezonanța Magnetică Nucleară este o metodă de investigații neiradiantă, drept pentru care ea are un caracter repetitiv și este indicată în scanarea diverselor segmente anatomice. În cadrul spitalului va fi oferită o gamă largă de investigații tip RMN: cerebral, sistem osteoarticular, coloană vertebrală, abdomino-pelvian. Laboratorul de imagistică va funcționa la parterul spitalului, într-o zonă distinctă și izolată de restul circuitelor, iar RMN-ul va fi amplasat într-un spațiu special amenajat. În cadrul laboratorului vor fi furnizate servicii de imagistică și radiologie pentru toate grupele de vârstă, cu sau fără substanță de contrast, pentru toate segmentele anatomice: ecografie membre, abdomen, de organ, pelvis, vasculară, ecocardiografie, ecografie + Doppler color etc. Investigațiile se vor efectua fie în regim de decontare C.A.S., în limita fondurilor care vor fi alocate lunar și cu condiția prezentării documentelor prevăzute de normele contractuale, fie prin suportarea costurilor de către pacient. Pentru realizarea investigațiilor imagistice/radiologice este necesară efectuarea unor programări. Rezultatele se vor elibera pe loc, în 30-60 de minute de la realizarea investigatiei, iar pentru CT, cu exceptia urgențelor, în maximum 20 de ore, inclusiv iconografia pe CD-rom sau pe film termic.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare