Știri

De 1 Mai, am avut de toate: grătare, muzică, hore, poporeni, politicieni şi politicianisme

Anul acesta, 1 Mai a fost, ca de fiecare dată în anii cu alegeri locale, presărat cu mici electorali, dar şi cu fripturi făcute la multe grătare neutre (de către iubitorii de picnic), cu politicieni, năravuri şi calcule politicianiste, cu valuri de bere, muzică dată la maximum, veselie şi antren, tot tacâmul. Un lucru mai rar întâlnit, comparând cu anii precedenţi, a fost Hora Poporului, cum le-a plăcut organizatorilor să numească  acţiunea desfăşurată de organizaţia municipală a PP-DD într-un spaţiu îngrădit, situat pe platoul din stânga drumului care urcă spre Fântâna cu Cireşi, platou concesionat de municipalitate firmei Soceram pentru realizarea, în viitor, a unui parc de distracţii.  De fapt, nu a fost doar o horă, ci mai multe hore, desfăşurate uneori în cercuri aproape concentrice.
În mijlocul “ţarcului”, toată floarea organizaţiei PP-DD Câmpina s-a prins în horă cu poporenii (că doar de aia îi zice partidului “al poporului”), poporeni bine bronzaţi de soarele arzător al acestui început de mai electoral, majoritatea din cartierele Păcuri şi Broaşte. Cum se zvonise, chiar în dimineaţa acelei zile, că pe Muscel va veni însuşi Dan Diaconescu, lumea s-a strâns buluc, ca la urs, fiindcă, nu-i aşa, învăţând din sloganul televizionistic al mentorului partidului, ei ştiau ce-o să piardă în cazul in care nu-l pipăie şi nu-i ating coastele noului apostol al politicii româneşti, domnului DD, cel care va da… Cel care va da la tot poporul dacă va ajunge la putere.
Oricum, fenomenul de masă “PP-DD” l-ar putea face pe mareşalul Alexandru Averescu (artizanul victoriei armatei române în Primul Război Mondial, întemeietorul Partidului Poporului de la începutul perioadei interbelice), să se răsucească în mormânt. Aşa popularitate cum are Dan Diaconescu nu a avut distinsul nostru mareşal nici în perioadele când a fost prim-ministrul României.
Până la urmă, Dan Diaconescu nu a venit, fiind angrenat într-o acţiune electorală la Constanţa, unde, cu siguranţă, a găsit mult mai mulţi “poporeni” gata să-l asculte cu gura căscată. Încercând să-l substituie pe Dan Diaconescu, Radu Socoleanu – preşedintele PP-DD Prahova, a încins nişte hore cu câteva tinere adepte ale “poporanismului” diaconescian, până l-au năpădit oboseala şi toate transpiraţiile. Deşi a rezistat eroic, pe căldura caniculară de afară, într-un târziu, a cedat fizic şi s-a retras la marginea “ringului”, ca să mai discute despre succesul cu ceilalţi lideri ai PP-DD din judeţ: Jenica Tabacu – vicepreşedintele filialei PP-DD Prahova, Auraş Dragomir – candidatul PP-DD la preşedinţia Consiliului Judeţean, consilierul municipal Adrian Piţigoi – candidatul de primar, Viorica Stănică, liderul organizaţiei municipale.
A fost prima acţiune publică a PP-DD în care a fost angrenat şi electoratul local. De fapt, s-ar putea spune că am fost martori la succesul primei acţiuni publice a PP-DD Câmpina pe fond muzical, deoarece acţiuni cu electoratul sunt şi cele în care pepedediştii câmpineni împart, periodic si fără muzică, sute de saci cu cartofi vechilor şi viitorilor prozeliţi. 
Pentru că dănţuitul în hore nesfârşite stârneşte pofta de mâncare, nu a mirat aproape pe nimeni îmbulzeala care s-a produs la împărţirea dintr-o furgonetă a unor pacheţele cu mâncare (plus o doză de bere, desigur), doar celor care aveau invitaţie pentru a participa la această Horă a Poporului. Acţiune care ne-a arătat limpede că PP-DD Câmpina  are potenţial, are valoare, şi dacă mai are multe tone de cartofi şi pachete de împărţit sărmanilor oraşului, poate avea şi multe voturi la scrutinul din 10 iunie 2012.
Şi reprezentanţii PDL Câmpina au ţinut să iasă şi ei la iarbă verde, la Fântâna cu Cireşi, dar mai discret, pentru un contact măcar vizual cu alegătorii câmpineni. Au venit să mai povestească de-ale lor (sau de-ale politicii), pedelişti cu funcţii (primarul Horia Tiseanu, consilieri municipali şi judeţeni), dar şi membri vechi ai partidului, de o maximă fidelizare. Fostul prefect Adrian Dobre, candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean, a ţinut şi el să fie prezent printre pedeliştii câmpineni.
Ca o concluzie, am putea afirma, fără teama de a greşi, că Unu Mai… mai politic ca cel din acest an nu am mai întâlnit din 2008. Ca o ultimă remarcă: dacă Primăria nu va amenaja destule locuri pentru făcut grătare, se va întâmpla mereu ca anul acesta,  când foarte puţini dintre localnicii amatori de petreceri la iarbă verde, prezenţi la Fântâna cu Cireşi, au respectat recenta Lege a grătarului.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare