Știri

Dacă e vară, e Jazz-Rock Festival! Unul din cei mai buni ţambalişti ai lumii vine la Câmpina

În anul 2011, la aniversarea a zece ani de activitate neîntreruptă a Club Live (singurul club din Câmpina unde de-a lungul ultimului deceniu au avut loc peste 300 de concerte live cu invitaţi din ţară şi din străinătate), Liviu Briciu, managerul localului, decidea să organizeze la Câmpina un festival jazz-rock. O hotărâre extrem de inspirată putem spune cu certitudine azi, când Festivalul Jazz-Rock a ajuns la cea de-a şaptea ediţie şi se bucură de un mare succes la public.
„Reuşita unui spectacol live ţine în proporţie importantă de public” – spunea Liviu Briciu, muzician el însuşi, care a pariat pe câmpinenii iubitori de muzică bună şi a reuşit, în fiecare an, să le întreacă aşteptările, aducând pe scena amplasată în incinta ştrandului de la Casa Tineretului, pe unii dintre cei mai buni instrumentişti din jazz-ul şi rock-ul autohton. 
De la an la an, peluza din jurul ştrandului devine mai neîncăpătoare, iar publicul spectator este tot mai variat. De la prichindei de 3-4 ani, veniţi împreună cu părinţii şi până la persoane de vârsta a treia, toată lumea se simte bine, pentru că muzica este de calitate, iar organizarea este făcută cu mult profesionalism. 
Ediţia din acest an a Jazz Rock Festival se desfăşoară în zilele de 4, 5 şi 6 august şi aduce în faţa publicului meloman nume sonore din industria muzicală de gen. 
Despre capetele de afiş şi programul din acest an am stat de vorbă cu Liviu Briciu,  iniţiatorul şi organizatorul principal al acestui eveniment de anvergură, care ne-a declarat: „Chiar dacă a debutat ca un festival naţional, de la a V-a ediţie au început să participe şi artişti din afara graniţelor ţării. Aşa se face că şi la această ediţie avem doi invitaţi speciali şi anume Alex Calancea din Republica Moldova şi Marius Preda din Olanda. 
Alex Calancea este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi basişti din Republica Moldova, iar trupa sa, formată din instrumentişti profesionişti, este extrem de solicitată de interpreţii moldoveni. 
A doua mare surpriză pe care o facem câmpinenilor în acest an o constituie prezenţa pe scena festivalului a muzicianului Marius Preda şi a grupului său olandez. În acest moment, este considerat unul din cei mai buni ţambalişti ai lumii şi, mai mult decât atât, cântă la toate instrumentele posibile. 
A avut colaborări cu André Rieu, Vladimir Cosma, Dennis Chambers, Mike Stern sau Arturo Sandoval şi de-a lungul carierei a performat în faţa unor importante personalităţi ale lumii, cum ar fi membrii familiei regale a Olandei, membrii familiei imperiale a Japoniei, Vladmir Putin, precum şi în faţa celor de la The Rolling Stones, a actriţei Brigitte Bardot şi a multor altora. Marius Preda, un fenomen apreciat în Europa în şi lumea întreagă, iată că poposeşte anul acesta şi la Câmpina!”
Programul complet al JazzRock Festival, ediţia a VII-a
Vineri, 4 august – OPEN AIR, locaţie – Ştrandul Casei Tineretului
– „Koszika & The Hotshots” Tg. Mures – Koszorus Krisztina Koszika – Vocal, Cristina László – Piano, Éltes Áron – Sax, Zonda Attila – Bass, Szász Csaba – Guitar, Asztalos Zsolt – Drums
– „Alex Calancea Band” Chişinău – Alex Calancea – bass guitar, Serghei Ivanov – piano, Sergiu Vatavu – guitar, Nickel Russu – drums
Sâmbătă, 5 august – OPEN AIR, locaţie – Ştrandul Casei Tineretului
– „Beyond Duo” Iaşi – Sandu Bantas – vocal, Fabio Netca – piano
– „Marius Preda Trio” Olanda – Marius Preda – Cembalo, Piano, Violin, Kiba Dachi – Bass, Taco Gorter – Drums
– „George Baicea Blues Band” Bucureşti – George Baicea –Guitar& Vocal, Catalin Rasvan –bass, Nicu Geroiu – Drums
Duminică, 6 august – OPEN AIR, locaţie – Ştrandul Casei Tineretului
– „Say What” Cluj Napoca – Enyed Károly – piano, Sándor László – bass, Frankie Ercsei – drums
– „Irina Popa Feat. Kiba Dachi Experience” – Bucureşti – Irina Popa – vocal, Liviu Negru – Guitar, Eduard Nicolae –Keyboards, Nicu Dumitrescu – Percutions, Kiba Dachi – Bass, Adi Tetrade – Drums.
Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Euro Jazz-Rock, Casa Tineretului, Primăria şi Consiliul Local Câmpina
Sponsor principal: Lonestar SRL, Forja Rotec Buzău
Sponsori: Ursus România, Miru SRL, Manro SRL, Lemet SRL
Parteneri media: Valea Prahovei TV, Oglinda de Azi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare