Știri

Cuvântul care înţeapă

Fanarioţii din „Casa Grifonilor”

Cu două săptămâni în urmă, scriam în rubrica de faţă despre „reforma” fiscală a lui Tândală, un subiect de interes general care se referea exclusiv la ideile „geniale” ale edilului-şef în materie de taxe şi impozite locale pentru anul 2012, an care se anunţă a fi unul de răscruce în economia europeană şi mondială.
Vă spuneam atunci că sub învelişul a tot felul de artificii „reformatoare” (vă reamintiţi scutitul de taxe pentru cetăţenii de onoare şi altele), primarul nostru ne distrage atenţia de la fondul problemei şi anume de la faptul că taxele şi impozitele mărite aberant cu 20% la începutul anului 2011, vor rămâne şi în 2012 la acelaşi nivel ridicat, într-un mod cu totul nejustificat din punct de vedere al realizărilor edilitare de până acum. Câteva străzi asfaltate (încă nefinisate), un rond de flori (sens giratoriu) construit pe multe miliarde şi un pod care reprezintă o lucrare extrem de controversată, în jurul căreia gravitează multe suspiciuni de nereguli, nu justifică un asemenea efort din partea populaţiei sărăcite.
Administraţia Tiseanu pare, însă, foarte puţin dispusă să privească realităţile de după gardul Primăriei, pentru că acolo, în „Casa Grifonilor”, politrucii şi-au construit o viaţă fanariotă (fără scrupule), unde îşi duc traiul dulce de pe urma birurilor, fără să mai ţină seama de prostimea ajunsă, în multe cazuri, în pragul disperării. Căci altfel cum se poate explica faptul că impozitul pentru un apartament în centrul Câmpinei este cu 20% mai mare decât al unuia din centrul Bucureştiului?!
Anul acesta (în perioada 1 ianuarie 2011 – 1 noiembrie 2011), fanarioţii din administraţia locală au strâns de pe urma birurilor suplimentare (taxele mărite cu 20%) aproximativ 35 miliarde lei vechi, bani pentru care nu au dat absolut nicio explicaţie asupra modului în care au fost cheltuiţi, cu toate că peste 5000 de câmpineni le-au cerut să renunţe la politica taxelor aberante. La următoarea şedinţă de Consiliu, majoritatea de la putere va hotărî, probabil, menţinerea taxelor şi impozitelor la cote înalte, fără să ia în calcul faptul că populaţia oraşului este din ce în ce mai îmbătrânită (conform datelor oficiale ale ultimului recensământ) şi că numărul angajaţilor scade dramatic.
În cinismul lor, ca o justificare, sunt convins că vor invoca faptul că trecem printr-o perioadă care cere sacrificii. Desigur, nu pentru ei!

P.S. Zilele trecute, opoziţia a anunţat într-o conferinţă de presă că va aduce mai multe amendamente la proiectul taxelor şi impozitelor locale pentru 2012 („reforma” fiscală a lui Tândală). Am două curiozităţi legate de acest subiect: 1. Dacă toată suflarea opoziţiei va vota aceste amendamente şi 2. Dacă fanarioţii care deţin puterea în administraţia locală vor înţelege în al doisprezecelea ceas să susţină iniţiativele opoziţiei, care sunt în folosul cetăţeanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare