Trebuie să recunosc că săptămâna asta am ales cu greu subiectul rubricii de faţă. Primul impuls a fost acela de a comenta măscăreala legată de mult trâmbiţatul proiect „modernizarea Căii Dacia“ (adică realizarea unor „bretele“ pentru accesul în DN1 la ieşirea din Câmpina înspre Băneşti), pe care administraţia locală s-a lăudat că îl va definitiva în câteva luni şi care a eşuat în cel mai pur stil românesc. Oficial se zice că ar fi o neînţelegere între proiectatul şi executantul lucrărilor, însă neoficial se pare că băieţii nu s-au înţeles cum să împartă „caşcavalul“ şi aşteaptă directive de mai sus.
Un alt subiect care ar fi meritat comentat este raportul întocmit de Curtea de Conturi la Spitalul Municipal, care în sfârşit a fost dat publicităţii în presa locală, cu toate ilegalităţile care s-au făcut acolo în ultimii ani, fără ca nimeni să fie tras la răspundere. Aici recunosc că iţele sunt destul de încurcate în jurul gâtului unor personaje grele cum ar fi Ţiţei, Matei, Piţigoi şi mi-ar fi luat ceva vreme să înţeleg mecanismul „incompetenţei“ în gestionarea banului public, aşa cum autorităţilor statului le este la fel de greu să instrumenteze acest dosar cu evidente implicaţii politice.
Aş mai fi putut aşeza pe hârtie şi povestea unui cetăţean care într-o noapte a fost nevoit să ajungă cu o rudă apropiată la Spitalul Municipal şi a dat peste doctorul Mihai, medic de gardă, care ar fi mirosit puternic a „parfum“ (cel puţin aşa povesteşte cu tărie, dar fără probe, cetăţeanul Opaţchi).
Am capitulat, însă, în faţa acestor reale probleme când, într-o dimineaţă toridă, i-am văzut faţa lui Georgică, senatorul, care cobora tacticos din scara blocului, îmbrăcat lejer, deschizând cu telecomanda, de la distanţă, portiera limuzinei negre parcată ostentativ între barierele proprietăţii lui Dan Chiţu. Atunci mi-au explodat în minte sute de imagini publice cu acest personaj, începând cu anii ‘80, când eu eram în bancă şi el era la catedră, apoi în ‘89, când a constituit, în sediul Primăriei, celula locală a FSN alături de alţi „dizidenţi“, printre care la faţa locului se afla şi notoriul Capone, pentru ca în zorii democraţiei să se lase mângâiat de muza privatizării, a cărei baghetă fermecată i-ar fi adus destule „ajutoare“, de la naivii occidentali, pe care antreprenorul nostru le-ar fi „donat“ din magazinaşele pe a căror firmă exista şi terminaţia numelui său.
Stăteam acolo, în centru, la cafenea şi mă năpădeau amintirile cu senatorul nostru, care prin anii ‘90, asociat cu renumitul comerciant Milu, vindea berică, ciocolată şi bonibon în draci, de nu puteai să-i mai ajungi cu „ajutoarele“ pe la nas. Mai târziu, pentru că lumea nu putea să-l mai încapă, a vrut să fie formator de opinie, adică ziarist şi a pus ochii pe Anghel, atunci mare şef la Romtelcom, personaj cu bani şi influenţă. Şi uite-aşa a crescut „trustul“ de presă, care avea să-l servească pe senator până în zilele noastre. Părăsit cu regularitate de cei alături de care a plecat la drum, senatorul a înţeles că trebuie să se facă senator şi a intrat în politică, încercând la toate uşile dinspre partea dreaptă a eşicherului. Într-un final, cineva i-a deschis şi i-a pus pe masă o tolbă cu miliarde. Se închidea cercul. Fostul activist al PCR devenea senator PDL, cred eu momentul împlinirii, dar şi al decăderii lui Severin. Căzut în dizgraţia celor care l-au împins în prim-plan, astăzi Severin îşi caută o altă gaură, de data asta, din câte se pare, în duşumeaua liberală. E greu de crezut că o va găsi, cel puţin la Câmpina, pentru simplul motiv că după atâta vreme nu a înţeles că imnul naţional nu va cânta niciodată pentru unul ca el.
Despre decăderea senatorului Severin
Florin FRĂŢILĂ
Ai vorbit tare frumos de acest om .A facut multe rele si cred ca merita mult mai mult
Il felicit pe acest Florin Fratila
Domne sa fiu sincera chiar ai curaj sa spui aceste adevaruri pe care cu totii le cunoastem despre jogodia asta imputita si nenorocita de Severin. Acest personaj extra negativ al orasului ar trebuii improscat cu noroi oriunde este zarit in oras ca poate asa pleaca dracu din oras si ne lasa sa traim linistiti .
Apropo de chestia ca ai curaj sa spui diverse lucruri despre Severin , stiu ca mai era unu prin oras care facea aceeasi chestie spunea astfel de adevaruri , unul Alin Moldoveanu dar din cate observa sa cam dat la fund
Observam ca presa incepe sa devina presa.
Nu este rau domnule Fratila !!!
Interesante lucruri aflu despre Severin.Nu stiam ca a primit ajutoare dupa revolutie.Presupun ca a facut ceva bani cu ele si ayi ne tine lectii la televizor.Totusi il apreciez ca a votat impotriva PDL.Cred ca ar fi bun la PNL
Imi place ca esti caustic insa sunt multe altele de povestit despre Severin.Cred ca ai evitat sa le spui.Sau iti este frica?
Severin a mai fost la PNL si a plecat odata cu Stolojan.Un oportunist notoriu e adevarat ceva mai subtire ca Anghel care a luat la rand toate partidele.E adevarat ca a vandut ajutoare stiu de la cineva care il cunostea pe fostul sau asociat Pelceag.Asta a facut bani din multe astfel de porcarii.Pana acum i-a mers dar sper ca de acum sa intre in anonimat.Bravo domnule Fratila bine ii zici
Am aflat tarziu ca sunteti in vacanta .De ce nu anuntati pe blog?Severin a demisionat din PDL si cred ca dupa articolul tau are usa inchisa in PNL.Nu stiu daca ai scris intentionat despre el in acest moment dar cred ca ai facut bine.Am urmarit sa vad daca iti raspunde pe blogul lui si nu am gasit nimic.Asta inseamna ca ii este tema.