– declară antrenorul formaţiei Unirea Câmpina, Marius Pălănceanu
S-a încheiat prima parte a campionatului. Cum s-a văzut ea de pe banca tehnică a formaţiei Unirea?
Din punctul meu de vedere, a fost o creştere în joc şi chiar şi în rezultate faţă de ediţia precedentă. În vară ne-am propus o clasare între primele opt la jumătatea campionatului, iar acum suntem pe locul 7. Cu puţin mai multă atenţie la finalizare, puteam aduce mai multe puncte. Ajungem relativ uşor în faţa porţii adverse, dar suntem încă deficitari la finalizare. Pentru mine a fost foarte important stagiul de pregătire centralizată, pentru care le mulţumesc încă o dată sponsorilor şi conducerii echipei, pentru că s-a văzut cât de importantă este pregătirea centralizată. Tocmai de aceea sper că vom găsi resursele necesare, ai ales financiare, pentru a putea organiza un astfel de stagiu şi în iarnă. Cred că în acest tur s-a văzut că eu şi secundul Daniel Corcodel am încercat să îmbinăm experienţa unor jucători precum Plăvache, Cazan, Ciobotaru, Mănescu sau Basma, cu deja certitudinile Ţigănuş sau Ungureanu, cu noii veniţi Burlacu, Vane, Cârstei şi cu tinereţea lui Chejnoiu, Năstase sau Căldăroiu.
A fost şi un moment ceva mai delicat în care aţi părăsit banca tehnică. Ce s-a întâmplat?
A fost, într-adevăr, un singur meci unde am fost total nemulţumit nu numai de evoluţia jucătorilor, dar chiar şi de felul în care am pregătit eu partida şi de felul în care am încercat să-i motivez pe băieţi. Este vorba de meciul de la Brebu cu Cheile Doftanei. M-am arătat dispus să renunţ, dacă aceasta era soluţia, dar băieţii au dovedit că suntem o adevărată familie. Au urmat două jocuri grele pe teren propriu, în care am învins, după o mobilizare exemplară şi după ce toţi jucătorii au înţeles importanţa bunei organizări a oricărei partide.
Ce i-ar lipsi formaţiei Unirea pentru a se bate la promovare?
Sunt de un an şi jumătate la echipă şi am văzut cam toate celelalte echipe din judeţ. Cred că de la anul ne-am putea bate la promovare dacă ne-am îmbunătăţi baza materială. Cu încă vreo doi-trei jucători, cu posibilitatea de a-i avea la antrenamente pe toţi măcar de patru ori pe săptămână, am putea pune probleme oricărei formaţii din judeţ. Totul, însă, se reduce la bani, la atragerea de noi sponsori. Cu mai multă susţinere, mai ales financiară, ne-am putea bate la promovare!
Care consideraţi că este cel mai mare câştig al turului?
Mi-au spus şi alţi tehnicieni reputaţi din Prahova că este mare lucru că nu am avut nici un jucător accidentat. Asta denotă o bună pregătire şi este unul dintre efectele stagiului centralizat de pregătire. Nu mă voi referi la un meci sau un jucător anume. Am încercat tot timpul să-i determin pe băieţi să înţeleagă faptul că mai întâi trebuie să fim corecţi cu noi înşine şi abia apoi să cerem celor din jurul nostru.
Ce va urma?
O binemeritată vacanţă. Pe 24 ianuarie am stabilit reluarea pregătirilor, după care sper să găsim soluţiile financiare pentru un stagiu de pregătire centralizată. Echipa este tânără şi cu o bună pregătire de iarnă, putem face o figură frumoasă în retur, care să ne permită o clasare în primele locuri ale clasamentului şi astfel să ne îndeplinim obiectivul.
Cine va câştiga seria?
E greu de spus. Mie mi s-au părut cele mai bune echipe Petrolul Teleajen şi Intersport Plopeni, dar şi Petrolul Ploieşti poate produce surprize.
Vă mulţumesc pentru scurtul interviu şi… mult succes!
Şi eu vă mulţumesc şi doresc cititorilor dvs şi întregii redacţii Sărbători Fericite!
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!