Știri

CS Câmpina a câştigat Campionatul Judeţean de Fotbal la Juniori A

Sâmbătă, 4 iunie, odată cu victoria din finala Campionatului Judeţean de Juniori A la fotbal disputată pe cochetul stadion din Cornu, CS Câmpina a înregistrat şi performanţa de a câştiga şi primul trofeu important, la numai 14 luni de la începerea efectivă a activităţii. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că echipa antrenată de Roberto Opaţchi şi Claudiu Dumitrescu este prima din Câmpina care, după 1989, câştigă titlul judeţean la această categorie de vârstă, performanţa este cu atât mai notabilă. 
Cum s-a ajuns aici într-un timp atât de scurt? „Prin muncă şi seriozitate” ne răspund tehnicienii echipei şi conducătorii clubului. 
În scurta sa istorie (având în vedere că tânărul club a fost înfiinţat de Consiliul Local Câmpina în toamna anului 2015), CS Câmpina a ars destul de repede etapele birocratice şi a început să funcţioneze efectiv în plan sportiv cu două secţii, una de fotbal şi alta de înot, în primăvara anului 2016, atunci când au început selecţiile pentru grupele de copii (fotbal, înot) şi juniori (fotbal). 
Secţia de fotbal, pentru că ea este azi în prim plan, a fost preluată încă de la început de cunoscutul antrenor câmpinean Roberto Opaţchi, care în scurt timp, cu multă muncă şi implicare, a reuşit să aducă la antrenamente două grupe de copii pentru formare şi o grupă de juniori A pentru performanţă, pe care a şi înscris-o, începând din toamna anului trecut, în campionatul judeţean. Au urmat zile şi săptămâni de trudă, perioadă în care antrenorul a avut în program şi câte două şedinţe de pregătire pe zi, cu toate cele trei grupe, dar în special cu juniorii. De reţinut că antrenorul Claudiu Dumitrescu s-a alăturat clubului abia anul acesta, în luna mai, preluând alte două grupe de pitici şi atribuţiunile de antrenor secund la echipa de juniori.
Rezultatele nu au întârziat să apară şi CS Câmpina a defilat în campionat de la început până la sfârşit, dovadă şi linia de clasament înregistrată în seria a II-a Juniori A Prahova: 18 meciuri jucate, 16 victorii, un egal, o înfrângere, 111 goluri marcate, 16 goluri primite, 49 de puncte. Tot CS Câmpina, câştigătoarea seriei a II-a, a dat şi cel mai bun marcator al campionatului, în persoana lui George Iulian  (35 de goluri), un jucător de care cu siguranţă vom mai auzi în fotbalul românesc. 
După un an de străduinţă şi rezultate foarte bune, fotbaliştii de la CS Câmpina aveau de dat un alt examen destul de dificil şi anume să câştige finala campionatului judeţean într-un meci direct cu prima clasată din seria I, Unirea Cocorăştii Mislii, o echipă bine închegată, tenace şi aprig montată să-şi adjudece titlul. Emoţiile jocului cu trofeul pe masă le-au făcut viaţa grea câmpinenilor în prima repriză a meciului, însă în partea a doua a jocului valoarea şi-a spus cuvântul şi rezultatul a fost net în favoarea elevilor lui Opaţchi, care au câştigat cu 3 – 0 prin golurile marcate de Stancu Octavian (2) şi George Iulian (1).
A urmat ceremonia acordării trofeului de campioni şi cum era şi firesc, bucuria de nedescris a jucătorilor, a staff-ului tehnic, a conducătorilor clubului şi a reprezentanţilor administraţiei locale, prezenţi în număr mare la eveniment.
Lotul de jucători alături de care antrenorii Roberto Opaţchi (principal) şi Claudiu Dumitrescu (secund) au reuşit această performanţă este următorul: Mustăţea Eduard, Călugăru Andrei, Julan George, Banu Viorel, Rece Paul, Catrina Cristian, Badea Alexandru, Micuţă Fabian, Stancu Octavian, Cordoş Daniel, George Iulian, Dumitru Daniel, Ştefan Marian, Iordache Mihai, Zob Ionuţ, Iatan Liviu, Mârzea Ionuţ, Mihai Iosif.
Pentru campionii câmpineni, sezonul competiţional nu s-a încheiat aici. Odată cu victoria din finală s-au calificat în turneul zonal organizat de FRF. Cu ce gânduri abordează CS Câmpina această nouă provocare aflăm de la conducerea tehnică şi administrativă a clubului: „În primul rând, suntem foarte bucuroşi pentru faptul că am câştigat primul trofeu important al clubului după foarte puţin timp de la înfiinţarea sa. Pentru asta vreau să le mulţumesc antrenorilor echipei, jucătorilor, colegilor mei de la club şi reprezentanţilor administraţiei locale, care ne sprijină din toate punctele de vedere. Titlul de campioni ne obligă şi pe mai departe, având în vedere că în curând va trebui să participăm la turneul zonal organizat de FRF, unde suntem calificaţi şi sperăm să facem o figură frumoasă. Avem jucători talentaţi, condiţii foarte bune de pregătire şi trebuie să progresăm” – a declarat Adrian Stoican, preşedintele CS Câmpina.
La rândul său, antrenorul Roberto Opaţchi este la fel de optimist: „Îi felicit pe băieţi şi le mulţumesc colegilor mei de la club pentru tot sprijinul acordat. A fost un an greu, cu multă muncă şi destule probleme, inerente unui nou început. Practic, la acest club s-a construit totul de la zero, cu oameni tineri, unii fără experienţă, dar cu o mare dorinţă de a face lucruri bune pentru sportul câmpinean. Am câştigat un trofeu, dar greul de abia acum începe. Trebuie să construim în continuare şi asta necesită răbdare şi mult sprijin din partea factorilor implicaţi. Mă bucur că există deschidere din partea autorităţilor locale pentru a sprijini sportul local. Vă spun cinstit că nu mă aşteptam ca la finala disputată la Cornu să avem atâţia susţinători din partea Primăriei şi a Consiliului Local. Asta înseamnă că apreciază munca noastră şi acest proiect frumos, care a început să dea rezultate. Calificarea în turneul zonal este o mândrie pentru noi, dar trebuie să fim conştienţi că vom întâlni echipe cu mult mai multă experienţă şi că nu va fi uşor. Ne propunem să arătăm un joc bun şi să demonstrăm că la Câmpina s-au pus bazele unei şcoli competitive de fotbal. Sperăm să ne clasăm cât mai sus la acest turneu şi, de ce nu, să ne calificăm la cel final, pe ţară”.
Aşadar, proiectul CS Câmpina începe să-şi arate roadele, cel puţin în ceea ce priveşte secţia de fotbal. Cum va arăta viitorul am vrut să aflăm de la cel care i-a pus bazele şi care se ocupă în continuare îndeaproape de bunul său mers, preşedintele Comisiei de Sport din Consiliul Local, Florin Frăţilă: „Sunt foarte mulţumit că avem deja rezultate la club. Asta demonstrează că este un proiect serios şi de perspectivă. Mai avem foarte mult de muncă, atât în plan organizatoric, sportiv, cât şi în ceea ce priveşte infrastructura. Anul acesta ne dorim înfiinţarea celei de-a treia secţii a clubului, care ne gândim să fie de baschet, continuarea modernizării stadionului cu teren sintetic, mai exact a vestiarelor şi tribunelor pentru care am insistat foarte mult şi am obţinut fonduri la rectificarea bugetară. În acelaşi timp, vom definitiva şi investiţia la terenul multifuncţional de la Bazinul de Înot Didactic şi se vor executa şi lucrări de modernizare a bazei de antrenament pentru atletism. Avem şi alte planuri, având în vedere că mai nou ne susţine şi legislaţia ce permite investiţii masive în domeniul sportiv. Îi felicit pe jucători, pe antrenori şi pe cei din conducerea clubului pentru trofeul obţinut la fotbal şi îi rog să-şi continue munca cu seriozitate”.

Un comentariu

  1. Nu trebuie sa uitam ca aceasta echipa,Csc Campina,anul trecut juca finala cu CSM Ploiești,pe Ilie Oana,terminând la egalitate 1-1,numindu-se pe atunci HMJunior Campina,cum este și normal,deoarece acesti copii au fost crescuți de HMJUNIOR. Laudele și felicitările ar trebui aduse atat clubului care i au preluat,CSC Campina dar și clubului care i -a format pe acești copii,HM JUNIOR Campina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare