Știri

Cornu, Festivalul “Florilor de Tei” şi sărbătoarea a 500 de ani de atestare documentară

Anul acesta, Festivalul “Florilor de Tei”, organizat sâmbătă şi duminică (12 – 13 iulie) în comuna Cornu, a marcat şi împlinirea a 500 de ani de la prima atestare documentară a localităţii, ce datează, conform hrisoavelor din perioada domniei lui Neagoe Basarab (1512 – 1521), mai precis din 23 iulie 1514, atunci când domnitorul a emis un document în care este amintită şi “Moşia Cornu”.
Aniversarea a prilejuit ample manifestări cultural-artistice la care gazdele, primarul Cornel Nanu şi viceprimarul Nicolaie Savu, au invitat, printre alţii, oficiali din conducerea politică şi administrativă a judeţului (prefectul Rodica Paraschiv, preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma), primari din localităţile limitrofe (Câmpina fiind reprezentată de viceprimarul Ion Dragomir), Parlament (senatorul Georgică Severin) şi nu în ultimul rând pe Maria Galiţ, primarul din Sărata Veche, localitate din Republica Moldova, înfrăţită cu comuna Cornu.
Festivităţile au fost deschise de primarul Cornel Nanu, care anul acesta a împlinit 22 de ani în funcţia de edil şef al localităţii, au continuat prin alocuţiuni ale invitaţiilor (senatorul G. Severin amintindu-le cornenilor că au dat ţării doi prim miniştri şi că ar fi momentul să dea şi un preşedinte, pe Victor Ponta) şi premierea celor mai longevive cupluri din localitate şi a celor mai buni elevi.
Atât în prima, cât şi în a doua zi a festivalului, concertele s-au ţinut lanţ (ansamblul folcloric “Rug de Mure”, Corina Chiriac, Ionuţ şi Doinţa Dolănescu, Ruby, Voltaj) în faţa a sute de oameni care au umplut până la refuz centrul civic al localităţii.
În buna tradiţie a spectacolelor stradale româneşti, Festivalul “Florilor de Tei” s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii ce a rivalizat o bună parte din timp cu finala Campionatului Mondial de Fotbal, proiectată pe două ecrane gigant, amplasate în zona scenei. E.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare