Știri

Consilierul municipal Adrian Dochia este dezamăgit de jocurile de culise ale politicii

Retragerea consilierului local liberal Adrian Dochia din proiectul noii alianțe de dreapta PNL – USR – PLUS, stabilită recent la nivelul județului Prahova, a fost un gest neașteptat și, după unii cunoscători ai mediului politic local, chiar necugetat, în contextul în care rezerva de cadre a PNL Câmpina se dizolvă pe zi ce trece după înlocuirea lui Horia Tiseanu din postura de candidat la primărie. 
Om de afaceri și iubitor de cultură (vă reamintim că a pus bazele Trupei de teatru „Mircea Albulescu” la Câmpina și că s-a ocupat îndeaproape, ani la rând, de Festivalul de Teatru Mircea Albulescu, organizat de Casa de Cultură Geo Bogza), Adrian Dochia se arată dezamăgit de jocurile de culise din politică și face o scurtă radiografie a mandatului de ales local pe care îl încheie curând.
 

„Sincer vă spun, sunt dezamăgit de toate jocurile astea de culise din politică, de faptul că partidele și liderii politici actuali nu pun niciun preț pe oameni, pe muncă ori pe valori sănătoase. Am intrat în PNL cu gândul de a face lucruri bune pentru comunitate. Într-o bună măsură am și reușit să promovez și să mă ocup de câteva proiecte culturale de care sunt mândru, printre care și Teatrul-proiect Mircea Albulescu, în cadrul căruia am înființat Școala câmpineană de teatru pentru elevii iubitori de artă dramatică. Mai mulți ani la rând, tinerii noștri aspiranți la actorie au obținut premii importante la nivel național și mă simt onorat că am avut posibilitatea să pun umărul la formarea și îndrumarea lor cultural-educațională. Din păcate, politica actuală ucide aceste forme de inițiativă prin intermediul unor așa-zis oameni politici care, pe lângă faptul că n-au nicio viziune sănătoasă, administrativ-social vorbind, batjocoresc prin nepăsare și pe aceia puțini care încearcă să iasă din tiparul lor, din neghiobia activistului de partid incapabil să privească dincolo de «așa a zis șeful politic de la județ». 
În urma lamentabilei întâlniri cu doamna șefă de la Ploiești, Roberta Anastase, care a avut loc zilele trecute, am aflat că politica înseamnă compromisuri, că oamenii și membrii de partid nu sunt importanți, ci doar interesele partidului. Am aflat că persoanele care sunt propuse pe o listă electorală sunt doar niște nume înșirate pe hârtie și că, de fapt, în fața electoratului contează doar sigla unei alianțe vremelnice de pe urma căreia se vor obține procente bune. Ce mai contează că unii dintre partenerii politici ai acestei alianțe n-au de niciunele, nici măcar membri! Să vadă lumea că suntem aliați și să ne voteze. 
La sfârșitul întâlnirii cu doamna de la Ploiești, o persoană destul de cunoscută de altfel la nivel național, s-a citit lista consilierilor propuși pentru a candida la Câmpina sub sigla noii alianțe de dreapta PNL-USR-PLUS. Și ce să vezi? Câteva zile mai târziu, în dreptul PNL-ului apar numele unor persoane care n-au călcat vreodată prin organizația liberală de la Câmpina. Doamna de la Ploiești s-a făcut că uită de statutul partidului, de acordul organizației locale în ceea ce privește această listă și de orice regulă ce guvernează un partid democratic, în cazul nostru PNL. Halal democrație! De fapt, PNL nu mai există de mult în Prahova, el a rămas doar o scenă goală în care figuranții se cred deja actori. Faptul că acești oameni își fac de cap în politică și au impresia că electoratul se mai lasă dus de nas, mi se pare o sfidare la adresa societății actuale. La alegerile locale în general, electoratul se uită cu atenție la oamenii propuși de partide, la ceea ce au făcut aceștia în activitatea lor profesională și în viață. Nu de puține ori alegătorii preferă oameni cu experiență administrativă, care au demonstrat că sunt capabili să susțină și să realizeze proiecte pentru localitățile lor. Eu, unul, așa am să fac, mai ales în acest context politico-electoral actual de la Câmpina, cu foarte multe oferte de candidați pe partea dreaptă. Sunt un om de dreapta și cred că o soluție la funcția de primar este candidatul PMP Ionuț Pițigoi, actualul viceprimar. Am lucrat cu el în acest mandat și am încredere că va continua proiectele bune începute și modernizarea orașului, de data asta fără să mai fie nevoit să ceară voie de la primar. A demonstrat că știe să lucreze cu oamenii din subordine dacă este lăsat să facă asta și că are priceperea administrativ-managerială pentru o astfel de răspundere”.

Un comentariu

  1. Din pacate dl Dochia este o mare dezamagire. Nu ma asteptam ca un om cu cultura dansului sa nu poata vedea dincolo de interesul propriu, sa nu poata sa inteleaga ca electoratul de dreapta (unde are dansul impresia ca se pozitioneaza) isi doreste sa vada mai putin orgoliu la alesii sai, mai putina incapatanare si mai multa unire impotriva populismelor ieftine de stanga, inculturii, hotiei si coruptiei generalizate care au adus tara in pragul dezastrului. Dl Dochia si ceilalti "nemultumiti" asa-zis liberali (dar care acum si-au dat arama pe fata si au demonstrat ca nu de partid le pasa lor, ci doar de propriul interes marunt) nu fac – prin aceasta revolta copilareasca si prin faptul ca profita de influenta lor si iata, de puterea presei – decat sa arunce Campina in bratele PSD si ale intereselor mafiote locale. Nu realizeaza cat rau poate face viitorului acestui oras gestul dumnealor egoist, tocmai cand era mai mare nevoie de sprijinul si aportul lor in partid. Sa speram doar ca cetatenii Campinei, care sunt inteligenti, vor intelege usor si ii vor taxa pe cei ca dl Dochia si alti liberali campineni care au parasit "barca" la greu, mai demult sau mai de curand.
    Aceasta aroganta cu care cei ca dl Dochia s-au revoltat cum de e posibil ca lista aliantei sa fie deschisa de USR-PLUS, si mintind cu tupeu ca acestia "n-au de niciunele, nici macar membri" (facandu-se ca uita faptul ca la ultimul scrutin electoral, asta-primavara, USR-PLUS a fost pe primul loc in preferintele alegatorilor campineni), va fi aspru sanctionata la vot de oamenii lucizi, constienti ca vremea dinozaurilor a trecut, ca administratia si mentalitatile incremenite ale ultimelor decenii nu mai pot avea succes, ca a sosit vremea oamenilor educati, energici, isteti, a celor din afara sistemului acestuia coclit, care pun meritocratia pe primul loc. Da, apar usor-usor si la Campina astfel de oameni, din AFARA sistemului – si tocmai cand ar trebui sa le dam credit, noi defectam ca niste lasi si ingusti la minte, ca sa fugim unde ? tot la niste exponenti ai sistemului incremenit si ticalosit. Ne e frica de mentalitatile moderne, fugim de necunoscutul provocarii alalturi de forte proaspete, destupate la minte, nepatate si cu adevarat capabile sa revolutioneze administratia publica, si ne refugiem tot in cloaca pe care o cunoastem, tot intre "ai nostri", fara sa intelegem ca suntem deja contra curentului, ca vremea cumetriilor si combinatiilor a trecut de mult, si ca a sosit vremea responsabilitatii si performantei. Rusine, domnilor "politicieni" ai sistemului, pentru aceasta incapatanata rezistenta de tim iliescian pe care o faceti dvs impotriva societatii civile si principiilor ei de inoire ! Veti da socoteala nu doar noua, ci chiar copiilor si nepotilor vostri, daca nici acum, in 2020, Campina nu va reusi sa se smulga din aceasta lancezeala, si va ramane prizoniera unor clanuri si interese meschine, sau a mediocritatii celor care i-au croit destinul pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare