Știri

Consilierii municipali continuă să politizeze dezbaterile în miniparlamentul local

Luând exemplu de la membrii Parlamentului României, reprezentanţii miniparlamentului câmpinean continuă să se şicaneze reciproc în plenul Consiliului Local şi să-şi trimită săgeţi otrăvite (aluzii răutăcioase sau pur şi simplu vindicative, glume ieftine cu substrat licenţios, acuzaţii de partizanat împotriva intereselor comunităţii), politizând, în continuare, dezbaterile din forul deliberativ al localităţii. Cu toate că, la nivel declarativ, fiecare e de acord că administrarea oraşului nu trebuie amestecată cu politica şi, mai ales, nu trebuie viciată de interese personale, partinice sau de grup, tocmai pentru ca aleşii să poată susţine mai bine interesele celor care i-au ales, binele comun, modernizarea urbei, bla, bla, bla. Dar, la nivel acţional, lucrurile stau, de multe ori, complet diferit. PDL, cu 11 consilieri, face toate jocurile în legislativul câmpinean. Pe lângă faptul că deţine majoritatea, partidul de la putere beneficiază, constant, şi de sprijinul total al celor doi consilieri PIN, ceea ce face ca opoziţia formată din PSD şi PNL să fie destul de firavă. Pentru că li s-au respins, fără argumente temeinice, proiecte pe care nimeni nu le-ar fi văzut picate, viceprimarul Ion Dragomir şi consilierul Horaţiu Zăgan (ambii de la PSD) au anunţat că nu vor mai iniţia proiecte de hotărâri, lăsându-le pedeliştilor toată libertatea de mişcare.
De un an de zile, de când una din cele două televiziuni locale nu mai înregistrează integral şedinţele aleşilor pentru a le difuza, ulterior, pe post, cei care conduc destinele oraşului nu se mai pierd în cuvântări lungi şi anoste, numai din dorinţa de a fi văzuţi mai mult la televizor de către soţii, rubedenii şi vecini. Dacă, în prezent, “nu mai spală varză” din dragostea pentru camerele de filmat şi nu mai sunt nevoiţi să facă atâtea eforturi pentru “a trece sticla” (puţini dintre ei sunt, totuşi, carismatici şi dotaţi cu o nonşalantă putere de comunicare cu publicul), consilierii (în marea lor majoritate) au înlocuit lungile peroraţii de odinioară cu adresări directe, fruste, dar şi scurte (pentru a nu putea cameramanii să-i focalizeze pe vorbitori), într-un limbaj colocvial asemănător celui pe care-l au când se adună (în localuri discrete, departe de priviri indiscrete) la un pahar de şpriţ, indiferent de culoarea politică şi de cât de virulent s-au contrat în şedinţa de dinaintea petrecerii.
Bunăoară, la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local, doi consilieri ai opoziţiei au urat, ironic, succes celor de la putere în demersul acestora din urmă de a trece la sancţiuni severe împotriva firmelor ale căror maşini sunt lăsate pe parcursul nopţii pe bulevardul central, ocupând locurile de parcare destinate populaţiei. “Faceţi-o voi (acţiunea – n.red.), vă dorim succes, dar o să pierdeţi voturi”, i-au urat cei doi pedelistului care iniţiase proiectul de hotărâre în acest sens, proiect care, bineînţeles, a trecut fără probleme. Dacă, mai nou, proiectele de hotărâri aprobate au ajuns să fie evaluate în voturi pierdute sau câştigate de iniţiatori, se vede treaba că politizarea şedinţelor a atins noi culmi. Acum, când nu mai sunt atât de insistent filmaţi, consilierii îşi dau, adesea, drumul la gură şi vorbesc pe şleau, fără ocolişuri, lucru care nu se prea întâmpla acum un an, când şedinţele erau difuzate de la început până la sfârşit, iar aleşii, în tot acest răstimp, erau mai reţinuţi de la a rosti cuvinte neambalate în staniol convenţional, propagandistic, demagogic. Până la urmă, poate că-i mai bine aşa. De-abia îi vede alegătorul în adevărata lor lumină, fără măşti pe feţe.

Un comentariu

  1. In consiliul local nu se face nici un fel de politica.Singura politica este cea a intereselor lui Anastasescu si Anghel.Cat mai mult asfalt pe bani multi,sensuri giratorii de 8 miliarde ,in timp ce somajul creste alarmant si fiscul strange ceea ce nimeni nu mai are sa dea.Cand ne trezim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare