Știri

Conferinţă de presă la PNL Câmpina

Recent, la sediul organizaţiei lor, liderii PNL Câmpina au organizat o conferinţă de presă în care au fost prezentate jurnaliştilor câteva dintre cele mai importante probleme politico-economice la nivel naţional, dar şi dintre cele existente pe agenda locală. Au participat deputatul Virgil Guran, liderul liberalilor locali, şeful său de cabinet, Eugen Popa, plus doi dintre membrii Biroului Politic, consilierii municipali Florin Frăţilă şi Daniel Ioniţă.
De la începutul întâlnirii, Virgil Guran a ţinut să declare că viitorul preşedinte al României va fi Crin Antonescu, preşedintele PNL şi candidatul USL la funcţia supremă în stat.  “Crin Antonescu va fi un preşedinte care va respecta regulile jocului democratic, iar cea mai bună dovadă a acestui lucru este că el susţine diminuarea atribuţiilor viitorului preşedinte al României prin norme juridice clar stipulate în noua Constituţie, al cărei proiect este în curs de finalizare.”
Guran a mai precizat şi alte modificări ce se doresc a fi făcute prin noua Constituţie, cum sunt cele referitoare la revenirea la votul pe liste, în dauna votului uninominal, la reducerea numărului de parlamentari, la regionalizare şi reformarea sistemelor de justiţie şi de poliţie. Printre lucrurile pozitive care s-au întâmplat sub guvernarea USL, Virgil Guran a amintit eficientizarea societăţilor cu pierderi, dând ca exemplu Electrica, CFR (unde s-au redus pierderile cu 200 de milioane euro). Până la sfârşitul lunii iunie, se speră că CFR Marfă va fi privatizată. Deputatul a recunoscut cu francheţe că, din nefericire, “nu s-au făcut paşi importanţi pentru stimularea dezvoltării economice a României”. 
Referitor la autostrada Comarnic-Braşov, un important obiectiv care ar putea crea multe locuri de muncă în zonă, Guran a subliniat că prin această investiţie se vor stimula turismul şi industria. “Am votat Legea parcurilor industriale şi am reuşit să-mi promovez un amendament care prevede că parcurile industriale nu mai trebuie să aibă minimum 40 ha, ci, pentru înfiintarea lor, sunt suficiente patru hectare. De asemenea, societăţile care intră în lichidare şi au datorii la ANAF să nu mai fie preluate şi lichidate de către Fisc, ci, printr-o hotărâre de guvern, să fie trecute în subordinea administraţiilor locale, cu obligaţia de a fi transformate în parcuri industriale”. 
Virgil Guran, coiniţiator la şapte legi, a mai precizat că va încuraja realizarea unui parc industrial pe terenul şi în clădirile actualei Petroutilaj SA.  O altă iniţiativă a deputatului câmpinean este cea referitoare la Avocatul copilului, funcţie ce va fi ocupata de unul dintre adjuncţii actualului Avocat al poporului. De asemenea, se încearcă înlocuirea programului “Cornul şi laptele”, care s-a dovedit a fi deficitar, cu unul care să asigure, opţional, asigurarea unei mese calde in şcoli, oferită în pauza mare. Realizarea unei zone libere pentru societăţile care se ocupă de jocuri de noroc, o altă iniţiativă a deputatului Virgil Guran, nu a avut sorţi de izbândă, spre decepţia parlamentarului câmpinean care a explicat jurnaliştilor ce a gândit când a susţinut acest demers: “Dacă statul ar aloca o suprafaţă de teren şi facilitate de a nu plăti impozit pe profit, cel puţin pe 20 de ani, am putea avea şi în România un Las Vegas al nostru, mai ales că în Balcani nu prea sunt asemenea zone care să încurajeze practicarea jocurilor de noroc. Există mulţi oameni bogaţi dispuşi să-şi cheltuiască banii la jocuri de noroc. Această facilitate ar atrage multe firme, lucru care înseamnă hoteluri ocupate tot anul, înseamnă restaurante, baruri, mâncare consumată, carburanţi consumaţi, cinematografie, teatre ş.a.m.d.”
Florin Frăţilă a subliniat, la rândul său, că veniturile la bugetul local încep să devină o problemă, ceea ce inseamnă că banul public va trebui să fie mai judicios drămuit. De aceea, vor fi tăiate cheltuielile cu organizarea diferitelor spectacole in aer liber, pentru a se direcţiona sumele respective spre reabilitarea bazelor sportive şi realizarea mai multor acţiuni culturale, dar şi pentru susţinerea învăţământului. A.N. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare