Știri

Condamnat definitiv şi suspendat din funcţie, fostul primar al Băicoiului mai vrea un mandat

Culmea tupeului în politica românească!
Dacă ne mai trebuia încă o dovadă clară ca lumina zilei că în politica româneasă nu mai există nici urmă de moralitate, iată că o avem la Băicoi, acolo unde fostul primar al localităţii, Ciprian Stătescu, condamnat definitiv anul trecut la şase luni de închisoare şi suspendat ulterior din funcţie de Prefectura Prahova (prin ordinul de încetare a mandatului semnat în data de 22.11.2016), candidează din nou la aceeaşi funcţie lăsată vacantă chiar de el. 
Explicaţia halucinantă a fostului edil este aceea că partidul (PNL) nu ar fi găsit un alt competitor care să-şi dorească să se implice în această campanie electorală şi că, în fond, au trecut cele şase luni de condamnare cu suspendare şi nu mai are nicio problemă. “Candidez din nou pentru simplul fapt că acea perioadă de şase luni de condamnare la închisoare cu suspendare a trecut, deci nu mai am niciun fel de problemă. Candidez din partea PNL şi o să am toată susţinerea partidului, având în vedere că am câştigat trei mandate până acum şi sper să câştig şi de data asta. Partidul n-a găsit niciun candidat care să vrea să se implice în această campanie electorală” – a declarat Ciprian Stătescu. 
Reacţia conducerii PNL Prahova a fost aceea că “partidul n-a finalizat listele cu candidaţii care vor intra pe 11 iunie în cursa electorală la alegerile parţiale din Prahova”, adică nici vorbă să respingă tranşant candidatura celui condamnat. 
Vă reamintim că încă din vara anului trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că indiferent dacă decizia justiţiei este privativă de libertate sau nu, primarii, viceprimarii şi preşedinţii de consilii judeţene îşi pierd mandatul în cazul unei condamnări la închisoare. În plus, nu cu mult timp în urmă, Curtea Constituţională a dat un verdict foarte clar de neconstituţionalitate când vine vorba de astfel de speţe. 
Ciprian Stătescu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru că în calitate de primar a încheiat un contract prin care i-a închiriat surorii sale un teren aparţinând domeniului privat al oraşului. În prezent, fostul şef al administraţiei băicoiene mai este urmărit şi într-un alt dosar instrumentat de Parhetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, cu privire la atribuirea unor contracte prin achiziţie publică directă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare