Știri

Concursul hipic Karpatia Horse Trials, la a doua ediţie

După succesul impresionant înregistrat anul trecut, concursul hipic Karpatia Horse Trials a revenit cu a doua ediție pe Domeniul Cantacuzino din Florești, mai exact în spatele Palatului Cantacuzino, construit de Grigore Cantacuzino Nababul după modelul Palatului Trianon de lângă Paris. Cele mai multe echipe au participat la cursele peste obstacole, dar  Karpatia Horse Trials a fost un concurs complet, în sensul că a avut şi alte două probe: dresaj şi cross-country (obstacole naturale). 
La Câmpina a mai fost organizat, în urmă cu cinci-şase ani un concurs cu probe de alergare a cailor, numai peste obstacole (denumit Cupa Câmpinei), însă concursul respectiv era unul de anvergură naţională. Competiţia de la Floreşti a fost o competiție ecvestră internațională cu evenimente conexe, precum un concurs demonstrativ de atelaje cu doi și patru cai, demonstrații ecvestre și o paradă cu ogari. Evenimentul şi-a propus şi a reuşit să restituie Domeniului Cantacuzino prestigiul de altă dată, oferind iubitorilor de echitație un weekend deosebit. Ediția a doua a evenimentului Karpatia Horse Trials a venit cu o serie de noutăți care îi vor bucura pe pasionații de echitație: la categoriile de o stea și de două stele, se adaugă, în 2015, și Concursul Complet 3 stele (CCI3*), calificativ pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. 
Este pentru prima oară, din 2003, când se desfășoară acest tip de concurs în România. La această categorie, cea mai dificilă, traseul de cross-country parcurs a avut 5700 de metri. La Karpatia Horse Trials 2015, s-adesfăşurat și un concurs de nivel redus, destinat debutanților, precum și finala Campionatului Național de Concurs Complet, categoria 1 stea. Ca și anul trecut, competiția a fost completată de proba de Atelaje cu 2 cai și 4 cai. Atelajele sunt o probă de încredere între călăreţ şi cal, trăsurile utilizate în concurs fiind diferite în funcție de probă. Înscrierile pentru toate probele au fost deschise până pe 1 octombrie, iar participanții înscriși provin din Anglia, Italia, Bulgaria, Turcia, Franța, România. Arbitrii și oficialii prezenți la ediția 2015 sunt din Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria, România. Domeniul Cantacuzino și-a întâmpinat publicul cu spații pentru recreere și relaxare. Amenajările au înaintat semnificativ, parcul fiind astăzi curățat de vegetația invazivă, ideal pentru plimbări și petrecerea timpului liber. Poneii vor constitui din nou atracția principală pentru copii, iar adulții se vor putea destinde cu plimbări cu trăsura. Karpatia Horse Trials, ediția a II-a, a continuat proiectul inițiat anul trecut. Acela de înscriere a Domeniului Cantacuzino Florești pe harta competițiilor ecvestre internaționale și de a instaura o tradiție a bunului gust. Cu toate că vremea i-a fost potrivnică (îna treia zi a concursului a plouat continuu), a doua ediţie a Concursului hipic Karpatia Horse Trials a fost, totodată, a doua reuşită. A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare