Știri

Concert simfonic la Casa de Cultură „Geo Bogza”

Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” invită publicul meloman la concertul simfonic european „Culorile sunetelor” în data de luni, 27 aprilie, ora 18,00, concert susţinut de trei muzicieni de renume internaţional: Matei Ioachimescu (flaut), Sándor Antal (violă), Tina Žerdin (harpă), stabiliţi la Viena, care prezintă în România o serie de concerte-eveniment, într-o formulă inedită – flaut, violă şi harpă.
Concertul simfonic este parte a unui turneu european realizat cu sprijinul Forumului Cultural Austriac şi al Institutului Balassi din Bucureşti, sub patronajul Ambasadei Austriei la Bucureşti.
Este o ocazie unică pentru publicul românesc de a face cunoştinţă cu trei instrumente extraordinare şi muzica lor plină de culori, într-un program dinamic, atractiv şi de interacţiune cu iubitorii de frumos, adăugând, de asemenea, un binevenit caracter educaţional, prin parteneriate cu diferite instituţii de învăţământ din ţară. Profitând de mobilitatea acestor instrumente, ciclul „Culorile sunetelor” îşi propune să prezinte spectacole atât pe scene de concert consacrate, cât şi în locuri neconvenţionale, din oraşe unde muzica clasică ajunge mai greu, aşa încât melomanii de pretutindeni să aibă acces la magia muzicii de cea mai înaltă calitate. Succesul acestui proiect se datorează, aşadar, atât laturii sale culturale, cât şi celei educaţionale sau sociale. Prin alegerea unui program inovativ şi o prezentare modernă, proiectul „Culorile sunetelor” reuşeşte să câştige noi şi noi segmente de public.
 Lucrările alese în program, acoperă o paletă stilistică largă, ce pune în valoare atât posibilităţile tehnice şi de expresie ale interpreţilor, cât şi interacţiunea cu publicul. În prima parte a recitalului, se pune accent pe prezentarea fiecărui instrument în parte, urmând a integra publicul în lumea magică a „culorilor sunetelor” – o invitaţie la visare în culori!
Intrarea se va face pe bază de invitaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare