În ansamblul liceelor câmpinene, Colegiul Tehnic Forestier a avut o evoluție progresivă în ultimele două decenii. Liceul a ajuns o importantă opțiune a elevilor nu numai prin specificul său (profilele Silvicultură şi Prelucrarea lemnului, completate cu profilele Economic şi Real, ceea ce asigură un echilibru privind pregătirea elevilor), dar şi prin impresia generală a unei instituţii respectabile, mereu deschisă spre cunoaştere şi performanţă.
De la 1 septembrie 2017, Colegiul Tehnic Forestier Câmpina are un nou director: profesorul de greografie Vali Şerban, care ocupă postul pentru următorii patru ani, după ce a promovat concursul pentru directorii de şcoli din iulie 2017. În ședința Colegiului profesoral din 1 septembrie, noul director le-a vorbit cadrelor didactice despre ”o nouă speranță, un nou început”, dar a recunoscut cu fair-play că ”liceul se află într-un moment bun, după o perioadă de echilibru şi stabilitate, deoarece în ultimii 20 de ani a fost condus cu tact şi profesionalism de prof. dr. Râncu Gheorghe, cu care sunt onorat că am format o echipă, ca director-adjunct, între anii 2010-2017.”
În continuare, noul director și-a expus viziunea sa cu privire la devenirea Colegiului Tehnic Forestier în următorii patru ani ai mandatului său: ”Această nouă calitate a mea reprezintă şi o onoare, dar şi o obligaţie, ţinând cont că implică un mare volum de muncă, care, în mare parte, nu se vede de către restul colegilor, de către comunitate, părinţi şi elevi, dar se observă în performanţele liceului şi în nivelul de încredere. Urmărim asigurarea de către liceul nostru, ca important factor în educaţie şi formare profesională, a condiţiilor pentru cea mai bună, completă şi utilă dezvoltare pentru fiecare elev, în parteneriat şi cooperare cu partenerii sociali, promovând toleranţa şi înţelegerea, răspunzând pieţei forţei de muncă şi tendinţei de progres şi de înnoire de la început de secol al XXI-lea. În precedentul an școlar, elevii noștri au obținut performanţe remarcabile la olimpiade şi concursuri şcolare şi de specialitate; de exemplu, avem un premiu I la faza naţională a Olimpiadei de Prelucrarea Lemnului.”
În Colegiul Forestier, mai mult de jumătate dintre profesori au gradul I, iar 95% sunt titulari. Nu mai există funcția de director-adjunct, deoarece numărul elevilor a scăzut (o clasă mai puțin). Rezultatele la examenele naţionale sunt foarte bune – 91% din elevii din seria curentă au promovat examenul de bacalaureat din sesiunea iunie 2017. Există totodată o bază materială corespunzătoare, cu echipamente de specialitate performante, cu echipamente moderne de birotică şi IT. Liceul este cuprins în programul ROSE prin care, în perioada 2018 – 2022, se vor investi circa 100.000 de euro în proiecte privind reducerea abandonului școlar, creşterea promovabilităţii şi accesul la facultate, ceea ce înseamnă şi facilităţi pentru elevi, dar şi formări profesionale şi dotări cu diverse materiale necesare.
Ieri, Colegiul Forestier a fost vizitat de primarul Horia Tiseanu, care a rămas plăcut surprins de dotările din laboratoarele de informatică. Edilul-șef l-a asigurat pe noul director de sprijinul său, promițând că va încerca asigurarea unor finanțări corespunzătoare din partea municipalității pentru ridicarea unei săli de sport acoperite, pentru asigurarea materialului lemnos folosit la Atelierul liceului etc. Șeful executivului municipal a propus, de asemenea, o colaborare a Colegiului Forestier Câmpina cu un liceu forestier din Cimișlia, oraș înfrățit cu municipiul nostru.
Adrian BRAD