În mod remarcabil, la aceste eveniment au luat parte mulți din reprezentanții elitei cultrale a orașului nostru precum poetul Florin Dochia, eseistul Christian Crăciun, criticul literar Constantin Trandafir, istoricii Alin Ciupală, Gheorghe Modoianu, Marius Zaharia, Codruț Constantinescu (care este și amfitrionul acestor întâlniri și, de această dată, moderator al întâlnirii). Toți invitații și implicit beneficiarii acestui adevărat program de susținere a culturii câmpinene au luat cuvântul și au împărtășit numeroasei audiențe, experiențele pe care le-au avut de-a lungul timpului, lăudând inițiativa autorităților locale, dar dezvăluind și aspecte tehnice mai puțin cunoscute: în mod cert niciun scriitor câmpinean nu s-a îmbogățit (ci doar a îmbogățit patrimoniul local), beneficiind de acest sprijin financiar care a luat forma achitării (uneori doar parţial) a tipăririi unor cărţi! Codruț Constantinescu a subliniat că diaspora câmpineană, din ce în ce mai numeroasă și aflată pe mai toate continentele, continuă să fie interesată de Câmpina, solicitând tocmai aceste cărți publicate cu sprijin local. Eseistul Christian Crăciun, chiar dacă pe nedrept ocolit de la stipendierea locală, în ciuda faptului că inimosul nostru colaborator este mai câmpinean decât mulți concetățeni, participând și vorbind (cu har și sens) la mai toate evenimentele culturale din Câmpina, a susținut la rândul său libertatea autorilor câmpineni de a scrie nu numai despre diverse aspecte ale culturii și istoriei locale, dar și dreptul de a participa la viața culturală națională.
Fostul director al Casei de Cultura „Geo Bogza”, poetul Florin Dochia, a rememorat aspecte mai puțin știute, dacă nu chiar uitate, ale începuturilor finanțărilor publice în domeniul cultural, dar a ironizat și îngustimea unor funcționari de la Primăria Municipiului Câmpina care, în urma controalelor, nu puteau înțelege de ce autorilor finanţați li se permitea să păstreze o parte din tirajele propriilor cărți, mai mult, să le poată și comercializa. Pe de altă parte, această atitudine este larg răspândită, căci se consideră normal ca instalatorii să fie bine plătiți pentru serviciile lor, în timp ce scriitorii trebuie să facă doar voluntariat (și nici măcar acela nu este mereu bine văzut sau apreciat). Codruț Constantinescu a mers pe aceeași idee, afirmând că din sumele folosite pentru sprijinirea autorilor câmpineni de-a lungul ultimului deceniu nu s-ar fi asfaltat ca lumea nici măcar o alee. Doamnele Carmen Rusu și Alexandrina Minculescu au mulțumit, de asemenea, pentru apariția cărților postume, editate în cadrul acestei colecții, gândite și scrise de regretații lor soţi, Gherasim Rusu Togan, respectiv Ion T. Șovăială.
La finalul întâlnirii, Lorena Crintea, proprietara Librăriei Elsetar şi gazda generoasă a acestor serate literare, a înmânat două frumoase plachete inițiatorului acestor evenimente, Codruț Constantinescu, dar și președintelui Comisiei de Cultură, Florin Frățilă, în semn de apreciere pentru implicarea în susținerea culturii locale.
Următoarea serată culturală care va avea loc în seara de 22 martie, de la ora 18, va fi dedicată poeziei, Florin Dochia începându-și turneul național de lansări chiar la Câmpina, iar cititorii și admiratorii săi vor avea ocazia să se întâlnească cu cele 36 de zile (poetice) pe care autorul le-a petrecut cu Lilith (apărută la Editura Detectiv Literar, 2019).