Știri

Colaborarea administraţiei cu HidroPrahova, o ecuaţie cu multe necunoscute şi o singură certitudine

Pe cât de dificilă a fost relaţia administraţiei locale cu defuncta Companie Publică de Gospodărie Comunală, pe atât de plină de surprize este şi colaborarea cu HidroPrahova, fiecare nou element al acestei coabitări părând a da apă la moară celor care nu au privit cu ochi buni asocierea Câmpinei la HidroPrahova. Ultima năzbătie a acestei colaborări a fost că aleşii locali au constatat că nu mai au nici un cuvânt de spus în stabilirea preţului apei. Culmea, chiar ei votaseră acest lucru!!!
Strategie cu… surprize!
Totul a pornit de la consilierul Gheorghe Sandu, care a întrebat de ce în Consiliul Local nu se ştie nimic despre majorarea preţului apei şi canalizării, despre care asociaţiile de proprietari au fost deja înştiinţate prin adrese din partea HidroPrahova? Privirile tuturor s-au îndreptate spre secretarul Paul Moldoveanu, reprezentantul administraţiei câmpinene în AGA de la HidroPrahova. Simţindu-se vizat pentru răspuns, acesta a spus: „Aţi aprobat în decembrie anul trecut Strategia de aprobare a preţului pentru serviciul de apă şi canalizare. Conform acestei strategii, care se întinde pe patru ani, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Apei Prahova” este cea care stabileşte preţul apei şi nu mai este nevoie de aprobarea noului tarif în consiliile locale. Se doreşte o uniformitare a preţului apei, iar majorarea la 3,72 lei/mc pentru apă şi 1,50 lei pentru canalizare a intrat deja în vigoare de la 1 februarie”. „Atunci când am discutat această strategie şi am ridicat unele semne de întrebare, m-aţi contrazis”, a ţinut să reamintească Elena Albu. Şi, uite-aşa, Consiliul Local a comis-o!
Tiseanu: „Am luat-o!”Şi primarul Horia Tiseanu s-a arătat nemulţumit de această nouă găselniţă a HidroPrahova, prin care Consiliul Local a pierdut atributul de a stabili preţul apei şi canalizării. „Nu vreau să aduc nici un argument în favoarea HidroPrahova. Nici eu nu sunt de acord cu această variantă de majorare a preţului. Dar vreau să ştiţi că, în calitate de primar, mă vor chema să semnez contractul de delegare a gestiunii. Şi dacă acest contract nu va fi similar celui mai vechi, aprobat de Consiliul Local, nu voi semna nimic. Când ne-au cerut aprobarea acelei strategii, ne-au spus că este aşa, o chestiune mai mult teoretică… Ce să mai vorbim?! Am luat-o! Adică, ne-au păcalit, ăsta e adevărul!” – a spus Tiseanu.
Bondoc vrea disculparea Consiliului Local în ochii… electoratului
Atunci când toată lumea părea a fi de acord că HidroPrahova a păcălit din nou administraţia locală, iar unii chiar se întrebau ce s-ar întâmpla dacă nu se va semna un nou contract de gestiune a serviciului de apă şi canalizare cu HidroPrahova, a solicitat cuvântul democrat-liberalul Viorel Bondoc. „Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară a aprobat creşterea preţului la apă, iar Consiliul Local cred că ar trebui să se disculpe într-un fel, să ştie câmpinenii că nu este vina noastră pentru această majorare a preţului apei!”, a spus Bondoc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare