Știri

Clubul Sportiv Câmpina – viitorul club al oraşului

Din 2008, de când FC Poiana Câmpina a fost desfiinţat, municipalitatea se chinuie să înfiinţeze un club multidisciplinar, pe măsura celui care a fost, peste 80 de ani, clubul fanion al sportului  câmpinean. Cum fonduri importante numai bune spre a fi închinate pe altarul “zeului fotbal” nu s-au găsit, membrii Comisiei de Sport din Consiliul Local s-au gândit la proiectul unui club sportiv cu mai multe secţii sportive. Înaintea ultimei şedinţe ordinare a legislativului municipal, şeful Comisiei de Sport, Florin Frăţilă, iniţiatorul proiectului, declara în paginile revistei noastre următoarele: “Sunt ani de când visez ca în oraşul nostru să funcţioneze un club sportiv al municipalităţii, la care să aibă acces, fără taxe ori costuri suplimentare, copiii şi tinerii iubitori de sport. Încă din anul 2012 am pus bazele proiectului, însă el a eşuat din pricina politicianismului şi a orgoliilor mărunte. Am aşteptat un moment prielnic şi, din câte se pare, el a sosit! De câteva săptămâni lucrez alături de jurişti şi oameni de sport la actele necesare înfiinţării acestui nou club, pe care le voi prezenta, în forma lor perfectibilă, în şedinţa de Consiliu de joi, 30 iulie. Aştept amendamentele colegilor mei şi ale societăţii civile, pentru ca ulterior, în cel mai scurt timp, să putem aproba proiectul în legislativul local şi astfel să facem primul pas spre începerea activităţii. Clubul va avea mai multe secţii sportive ce îşi vor propune promovarea sportului de masă şi de performanţă, va fi finanţat din bugetul public şi din sponsorizări, va fi condus de specialişti angajaţi obigatoriu pe bază de concurs şi se va subordona Consiliului Local.” 
Cel care, de trei ani de zile, conduce destinele sportului local finanţat din bani publici s-a ţinut de cuvânt şi, la finalul şedinţei amintite, le-a vorbit consilierilor despre proiectul său. Fiecare ales a primit, la începutul şedinţei, un proiect de Regulament al acestui club sportiv municipal, pentru a-l studia şi a-i aduce îmbunătăţiri. “Pentru că Regulamentul este perfectibil, vă rog să vă gândiţi fiecare ce îmbunătăţiri i s-ar putea aduce, astfel ca, la viitoarea şedinţă a Consiliului Local, să iniţiem, noi, cei din Comisia de Sport, un proiect de înfiinţare a Clubului Sportiv Câmpina”, i-a îndemnat Florin Frăţilă pe colegii săi. Clubul va avea mai multe secţii sportive ce îşi vor propune promovarea sportului de masă şi de performanţă. CSC va fi finanţat din bugetul local şi din sponsorizări, va fi condus de specialişti angajaţi obigatoriu pe bază de concurs şi se va subordona Consiliului Local. În organigrama de funcţii a clubului sunt prevăzute mai multe posturi: preşedinte, vicepreşedinte, contabil,  antrenori, administrator, îngrijitori. Clubul Sportiv Câmpina are în structură următoarele secţii pe ramuri de sport: Fotbal; Box; Judo; Volei; Baschet; Dans Sportiv; Arte marţiale  de contact; Tenis de masă; Atletism; Handbal; Şah; Sportul pentru persoane cu dizabilitati; Sportul pentru Toţi; Tenis; Ciclism; Echitatie; Motocros; Nataţie. Lista nu este exhaustivă, ea putând fi îmbogăţită până la înregistrarea în Registrul Asociaţiilor Sportive. Clubul Sportiv Câmpina se afiliază la federaţiile sportive naţionale corespunzătoare secţiilor pe ramură de sport şi, după caz, la asociaţiile judeţene. Desfiinţarea unei secţii sau înfiinţarea unei secţii sportive noi se poate face numai printr-o hotărâre a Consiliului Local Câmpina, la propunerea preşedintelui clubului. Preşedintele CSC are, în principal, următoarele atribuţii: organizează şi conduce activitatea Clubului şi răspunde de îndeplinirea obiectivelor stabilite; încheie acte juridice în numele şi pe seama Clubului; întocmeşte Regulamentul de Ordine Interioara al Clubului şi asigură respectarea acestuia de către personalul pe care-l angajeaza, potrivit legii; stabileşte politica de personal a Clubului, cu aprobarea Consiliului Local; reprezintă Clubul, personal sau prin împuternicit, în relaţiile cu federaţiile sportive naţionale corespunzătoare secţiilor pe ramură de sport, cu Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi cu alte organizaţii sportive naţionale şi internaţionale, în relaţiile cu alte instituţii publice, cu instanţele judecătoreşti, societăţile comerciale, precum şi cu persoanele fizice şi juridice, române şi străine; elaborează şi susţine programele de dezvoltare pe termen mediu şi scurt ale Clubului, în concordanţă cu Strategia naţională a organizarii şi dezvoltării activităţii sportive. Florin Frăţilă speră ca visul pe care îl trăieşte de mulţi ani de zile să devină în scurt timp realitate, iar CSC să ajungă în câţiva ani principalul motor al sportului câmpinean.  

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare