La finele săptămânii trecute, în Sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina s-a desfășurat serbarea de sfârșit de an, menită a încununa întreaga activitate a tinerilor și foarte tinerilor sportivi legitimați la Clubul Sportiv Câmpina, clubul fanion al municipiului nostru. Au participat reprezentanți ai Consiliului Local (Florin Frățilă – președintele Comisiei de cultură, sport și tineret din legislativul municipal, precum și consilierul municipal Adrian Dochia), dar și conducători ai unor importante direcții din cadrul Primăriei Câmpina (Iulian Anton – șeful Direcției Juridic și Cristi Birligiu – șef interimar al Direcției Economice). Bineînțeles, de la serbare nu putea să lipsească Adrian Stoican, directorul clubului. Au participat, de asemenea, mai mulți antrenori ai clubului.
Au fost prezenți aproape toți cei 145 de copii și elevi legitimați la CSC, care iată, în numai doi ani de activitate, a reușit să mobilizeze un număr însemnat de copii să meargă pe calea sănătoasă a sportului și educației fizice, atât de benefice organismului uman, atât pe plan fizic, cât și pe cel psihic.
Clubul are trei secții funcționale. Secția de fotbal, cea mai veche, are doi antrenori: Roberto Opatchi și Daniel Popescu, legitimați la această secție fiind 85 de băieți. A doua secție o reprezintă cea de baschet – fete și băieți, cu 30 de elevi legitimați, antrenoare fiind Cristina Potgieter. În fine, secția de natație are tot 30 de copii legitimați, îndrumați și coordonați de antrenorii Adrian Stoican și Raluca Zahiu.
A fost primul eveniment de acest fel organizat de conducerea CSC, primul, dar nu și singurul, fiindcă astfel de evenimente se vor organiza și în alți ani. La început a avut loc un meci de fotbal demonstrativ arbitrat de antrenorul Roberto Opatchi, între două echipe formate din cei mai mici fotbaliști (grupa de vârstă 8-10 ani, dar au jucat și copii de 5 ani). A urmat apoi rândul celor mai mici baschetbaliști și baschetbaliste ale clubului, care au oferit câteva exerciții demonstrative: dribling individual printre jaloane și aruncarea mingii de baschet la panou din căciulă.
A fost o atmosferă plăcută, de sărbătoare, în care țipetele copiilor aveau o fericire aparte; nu ca aceea pe care o eliberează cei mici în fața calculatorului, atunci când câștigă un joc de strategie, în timp ce pierd pierd ore prețioase din joaca în care trupurile lor în continuă dezvoltare s-ar putea tonifia – în mijlocul naturii sau prin practicarea sportului aducător de sănătate fizică.
Adrian BRAD