Știri

Chiar dacă administraţia Tiseanu nici nu vrea să audă,

Opoziţia cere în continuare
diminuarea taxelor locale
5000 de semnături ale câmpinenilor, ignorate de aleşii locali
Că impozitele şi taxele locale s-au majorat cu 20%, se ştie de ceva vreme. Cei mai mulţi câmpineni au simţit-o deja pe pielea lor, atunci când au mers la Direcţia Economică şi au fost nevoiţi să scoată din buzunar mai mulţi bani decât în anii trecuţi. Ce nu se ştie, deocamdată, este că liberalii nu au de gând să renunţe la acţiunea lor prin care le cer aleşilor locali să se revină, începând cu anul viitor, la valoarea dărilor din anii trecuţi. Reamintim că PNL Câmpina a recurs la o serie de acţiuni pentru a sancţiona ideea edilului-şef, Horia Tiseanu, cel care a fost iniţatorul proiectului, în urma căruia impozitele au fost majorate. Astfel, liberalii şi-au exprimat deschis părerea legată de acest subiect, în cadrul a numeroase conferinţe de presă. Următorul pas făcut a fost redactarea unei cereri, pe care au adresat-o primarului, prin care solicitau diminuarea taxelor locale. Argumentele aduse au ţinut de situaţia economică dificilă în care se află cei mai mulţi câmpineni, grav afectaţi de criza economică. „Oamenii sunt împovăraţi de datorii, nu mai au locuri de muncă şi, în acest context, cei care ne conduc măresc impozitele. E un act iresponsabil şi, din câte ştiu, nicăieri în ţară, în niciun oraş nu s-a mai făcut asta”, a afirmat preşedintele organizaţiei locale, Virgil Guran.

Edilii caută motive pentru a nu lua în seamă semnăturile
Când cele două iniţiative ale liberalilor nu au avut sorţi de izbândă, PNL Câmpina a organizat o campanie de strângere de semnături din partea câmpinenilor, nemulţumiţi de valoarea ridicată a dărilor. Nu mai puţin de 5.000 de cetăţeni au semnat atunci, oamenii fiind mai mult decât solidari cu acţiunea liberalilor. Toate acestea au fost, însă, trecute cu vederea de primarul Tiseanu, care nu a ţinut cont de dorinţa celor mai mulţi contribuabili. Ba mai mult, liberalilor li s-a reproşat că acţiunea de strângere a semnăturilor ar fi una pur „populistă” şi că ar fi trebuit să fie făcută în nume personal, şi nu în numele partidului. „O motivaţie de-a dreptul puerilă”, crede Guran, care trage concluzia că Horia Tiseanu nu vrea să recunoască şi să accepte existenţa unui partid care a reuşit să mobilizeze şi să reprezinte 5.000 de oameni.

PNL merge mai departe:  în Consiliul Local
Conducerea PNL Câmpina intenţionează ca, prin intermediul lui Enache Dragomir, singurul consilier PNL din cadrul Consiliului Local Câmpina, să introducă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu un proiect prin care să ceară ca, de la anul, taxele şi impozitele locale să revină la valoarea anterioară majorării. Deşi este conştient de faptul că proiectul nu va fi votat de consilieri, Guran consideră că „e de datoria noastră să luptăm, să nu îi lăsăm să creadă că pot face ce vor fără ca, măcar, să fie traşi de mânecă”. Conducerea PNL Câmpina subliniază faptul că efortul financiar la care sunt supuşi câmpinenii, pentru ca în bugetul local să fie pompaţi mai mulţi bani, nu merită. „Doar vreo 30 de miliarde de lei vechi se vor strânge, în plus, la buget, prin această majorare. Asta, bineînţeles, în condiţiile în care toţi îşi vor plăti dările, lucru de care mă îndoiesc”, spune Guran. Ultimele cifre îi dau dreptate: faţă de anul trecut, procentul de încasări la bugetul local este mai mic, mai ales în cazul persoanelor juridice.

„Ne iau banii pentru a-şi face campanie electorală”
Conducerea PNL Câmpina crede că, disperaţi să păstreze puterea şi beneficiile ce decurg din funcţiile deţinute, cei din administraţia locală „trag cu dinţii” de fiecare bănuţ strâns, pentru a mai bifa câteva „realizări măreţe”. „Să nu uităm că, în 2012, sunt alegeri şi au nevoie de cât mai mulţi bani. În plus, vor să arate lumii câte fac ei pentru oraş, fără a spune, însă, cât costă. De fapt, banii se împrăştie pe diferite proiecte mai mult sau mai puţin importante. Acum, să fim serioşi, chiar aveam nevoie de acel sens giratoriu de la Fibec, care a costat enorm?”, a mai declarat Guran.

„Chiar nu mai avea Poliţia Locală altceva mai bun de făcut decât să distribuie un ziar de propagandă pentru Primărie?”
Este o întrebare pe care şi-au pus-o mulţi oameni, atunci când au primit din mâna unui agent al Poliţiei Locale un ziar în care asfaltările, realizarea câtorva parcări şi a unui sens giratoriu sunt ridicate la rang de mari realizări. „Poate că oamenii ar trebui să nu uite că şi ziarul şi oamenii care îl împart sunt plătiţi tot din bugetul local, deci din banii fiecăruia din noi”, atrage atenţia Virgil Guran. Acesta continuă spunând că „diferenţa dintre noi şi cei de la putere stă în faptul că noi realizăm şi distribuim un ziar prin eforturile noastre financiare, pe când ei o fac folosindu-se de banul public”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare