(P) La Centrul Medical SanConfind copiii pot beneficia de ședințe de kinetoterapie în sălile special amenajate în vederea recuperării pediatrice. În urma consultului la unul din medicii specialiști, este conceput un program personalizat adresat copilului dvs. Scopul și obiectivele terapiei sunt alese în funcție de diagnostic. Dintre terapiile practicate, amintim câteva: Vojta, Schroth, benzi kinesiologice, cușca Rocher, hidrokinetoterapie în apă sărată sau dulce, recuperare robotizată, gimnastică pentru combaterea obezității la copii. Tratamentele se fac în baza unei programări la telefonul: 0731.999.332 / 0731.999.334
Centrul Medical SanConfind promovează, de asemenea, kinetoterapia pre- și post-natală. În cel mai mare spital prahovean se aplică terapii care, în timp, și-au dovedit eficacitatea și multiplele beneficii. Gimnastica în sarcină ajută gravida să se mențină într-o bună formă fizică pe toată durata sarcinii, ușurând nașterea și recuperarea post-natală. Programele de exerciții sunt, cu siguranță, eficiente chiar și pentru cele care nu au făcut mișcare înainte de sarcină. Imediat după naștere, gimnastica ajută proaspăta mamă să revină la formele și tonusul muscular dinainte de a rămâne însărcinată. Ședințele de kinetoterapie pot începe la o lună și jumătate de la nașterea pe cale naturală sau după o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni de la nașterea prin operație cezariană, la recomandarea medicului ginecolog. Gimnastica pentru gravide aduce cu sine numeroase beneficii: controlul tensiunii arteriale; controlul creșterii în greutate a gravidei; prevenirea varicelor, crampelor musculare, retenției de lichide; prevenirea și tratarea constipației și a apariției hemoroizilor; prevenirea și tratarea durerilor lombare și de spate; îmbunătățirea stării de spirit și sporirea relaxării; reducerea stresului gravidei; îmbunătățirea circulației sanguine; favorizarea unei bune oxigenări a fătului; creșterea rezistenței la efort și a agilității gravidei, îmbunătățirea elasticității, mobilității și a tonusului muscular; stabilirea unei precoce relații afective mamă-copil; favorizarea unei nașteri mai scurte, mai ușoare, la care mama va participa în mod activ și conștient; ușurarea fazei de expulzie a bebelușului, scăzând în mod considerabil riscul de a nu „împinge corect”, fenomen des întâlnit în cazul nașterilor cu anestezie epidurală (aleasă de gravide atât în cazul nașterilor naturale, cât și în cazul cezarienei); favorizarea unei bune recuperări după naștere.
În curând, la Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina se va deschide cabinetul Ortopedie, structură din cadrul Ambulatoriului de specialitate al spitalului.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!