Știri

Centrul Medical SanConfind oferă servicii medicale de calitate în 12 specialități

(P) Cei care au călcat pentru prima dată pragul Centrului Medical SanConfind și-au dat seama, în foarte scurt timp, că în acest spital pacientul este cea mai importantă persoană; că toate serviciile medicale îi sunt dedicate cu cea mai atentă și mai competentă îngrijire, cu profesionalism și empatie. Cei care au revenit aici și-au întărit prima impresie, înțelegând totodată de ce managementul SanConfind este străbătut ca un fir roșu de următoarea motivație, de următorul scop: ”Ne-am pus în locul pacientului și, pornind de la nevoile sale, am construit un centru medical multidisciplinar, cu o echipă de profesioniști care să îi stea alături.” Este un principiu simplu, dar fundamental, un principiu de bun-simț pentru orice unitate sanitară, dar care este respectat arareori în sistemul medical românesc
Spitalul SanConfind și-a început activitatea în aprilie 2015, prima sa structură funcțională fiind Baza de Tratament și Recuperare Medicală, secție care și-a cucerit rapid o faimă bine meritată, în special datorită hidrokinetoterapiei în care se folosesc ape minerale cu o salinitate foarte ridicată (apropiată de cea a Mării Moarte), precum și a procedeelor de fizioterapie realizate cu împachetări de nămol sapropelic de Techirghiol, aparatură medicală ultraperformantă, echipamente robotizate etc. Ulterior, au fost deschise mai multe cabinete din cadrul Policlinicii SanConfind, apoi secția Obstetrică-Ginecologie (cu Maternitatea SanConfind), continuând cu servicii de chirurgie generală, spitalizare de zi etc. Astăzi, SanConfind oferă servicii medicale în 12 specialități: gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, dermato-venerologie, endocrinologie, medicina muncii, pediatrie-neonatologie, pneumologie, diabet, nutriție și boli metabolice, cardiologie, recuperare medicală, chirurgie generală, ortopedie.  
Secția Recuperare Medicală
Serviciile medicale ale acestei secții sunt doar cu plată. Totuși, pentru tratamentele balneo pacienții pot plăti și cu tichete de vacanță. Specialiștii SanConfind pot diagnostica și trata numeroase afecțiuni: artroze, boli reumatismale, osteoporoză, entorse, fracturi, afecțiuni abarticulare, afecțiuni ale sistemului nervos, ale căilor respiratorii, circulație periferică deficitară etc.  În urma consultației se face un plan de tratament cu procedurile recomandate pe o perioadă stabilită de timp: hidriokinetoterapie în apă sărată de izvor, kinetoterapie, proceduri cu nămol de Techirghiol, electroterapie (curenți interferențiali, diadinamici, galvanoterapie), saune (uscată și umedă), duș Vichy, băi de plante etc.  Secția oferă și servicii de spitalizare de zi. 
Secția Obstetrică-Ginecologie
În cadrul secției funcționează Maternitatea SanConfind, una dintre cele mai moderne din țară, foarte apreciată de mamele care au născut aici. Viitoarele mămici sunt bine consiliate cu privire la perioada gravidității, astfel încât sarcina să poată fi dusă la bun sfârșit, iar nașterea să decurgă în condiții de totală siguranță. Se pot efectua ecografii de sarcină, inclusiv ecografii morfologice – trim I, și se pot recolta analize ginecologice specifice. De asemenea, în Baza de Recuperare se pot efectua, cu recomandare medicală, proceduri de kinetoterapie și masaj pre- și postnatal. Vă puteți adresa oricând medicului specialist ginecolog pentru un sfat util legat de sănătatea dumneavoastră. Screeningul anual, prin efectuarea testului Babeș – Papanicolau, cu ajutorul căruia puteți depista precoce eventuale probleme la nivelul colului uterin, este important pentru dvs, indiferent de vârstă. Un simplu consult vă poate salva de la multe complicații, deci nu ezitați să vă programați cât mai repede. Totodată, secția O-G oferă servicii de spitalizare de zi, precum și servicii medicale decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Spitalizare de zi
Pentru a vă asigura un confort sporit în actul medical dedicat vindecării cât mai rapide a afecțiunilor dvs., pentru o monitorizare riguroasă a stării dumneavoastră de sănătate, vă oferim servicii de spitalizare de zi, la indicația medicului, contra cost sau cu finanțare asigurată de către CNAS. Puteți fi spitalizat maximum 12 ore, în condiții hoteliere deosebite, în vederea unor investigații mai amănunțite, a unor tratamente sau intervenții rapide și sigure. În rezervele noastre cu unu sau două paturi veți primi toată îngrijirea  medicală necesară, astfel încât veți putea pleca acasă în aceeași zi. Specialitățile medicale în care se oferă servicii de spitalizare de zi, prin CNAS: cardiologie, dermatologie, gastroenterologie, diabet, nutriție și boli metabolice, obstetrică-ginecologie. 
Chirurgie generală
În cadrul serviciilor de chirurgie generală, puteți beneficia de consultații și mici intervenții chirurgicale. Sala de mici intervenții este dotată cu aparatură și instrumentar de ultimă generație: masă de operații Trumpf, consolă de gaze medicale, lampă chirurgicală, defibrilator, ventilator portabil, instrumentar de mică chirurgie, electrocauter și materiale sanitare de cea mai bună calitate. În funcție de situație, activitatea medicului chirurg poate fi asistată de către medici specialiști ATI și completată cu servicii – suport efectuate în Laboratorul de analize medicale (de sânge), precum și în Departamentul de imagistică medicală. Servicii de spitalizare de zi și în această specialitate.

Cabinetul Endocrinologie
Endocrinologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu studiul glandelor endocrine și al hormonilor produși de acestea. Dereglările  oricăreia dintre glandele endocrine pot duce la tulburări grave în organism, cu o simptomatologie extrem de diversă, motiv pentru care pacienții ajung de cele mai multe ori la alte specialități medicale. De aceea este foarte important ca medicii din alte specialități sau medicul de familie să vă îndrume către endocrinolog ori de câte ori nu își pot explica anumite simptome sau când administrarea unui anumit tratament nu are efectul scontat. Serviciile medicale ale acestui cabinet se pot deconta prin CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate).

Cabinetul Gastroenterologie
Cabinetul de gastroenterologie are dotări și oferă servicii aliniate la standardele europene, punând la dispoziția dumneavoastră un personal medical experimentat, specializat în efectuarea de endoscopii, colonoscopii etc. Procedurile pot avea scop diagnostic sau terapeutic, după caz, utilizând aparatură de ultimă generație: Olympus Evis Extera III. Alături de o eficientă comunicare medic – pacient, obiectivul final al acestui cabinet este stabilirea corectă a diagnosticului și al conduitei terapeutice.

Cabinetul Dermato-Venerologie
Când observați primele leziuni la nivelul pielii, trebuie să vă prezentați imediat la medicul dermatolog, deoarece un simptom banal, gen prurit (mâncărime), poate să fie dat de un psoriasis, de o alergie, de maladia numită ”zona zoster” sau chiar de o infecție fungică. Pe măsură ce încercați diverse produse de uz local (creme, pomezi, unguente) din diverse surse (prieteni, familie, vecini, farmacie), leziunile se modifică și apoi devin greu de recunoscut și interpretat, respectiv de tratat. Cu alte cuvinte, acestea îngreunează diagnosticul, inclusiv tratamentul adecvat. Se oferă servicii de spitalizare de zi, dar și servicii decontate prin CNAS.

Cabinetul Pneumologie
În cabinetul Pneumologie din Policlinica SanConfind realizăm la standarde înalte depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator (boli pulmonare, bronhice, pleurale și ale mediastinului), prin mijloace neinvazive. Consultațiile din cadrul cabinetului Pneumologie SanConfind pot fi completate cu investigații de specialitate, precum spirometria și pulsoximetria, radioscopii, radiografii. Servicii medicale decontate prin CNAS.
Cabinetul Medicina muncii
Firmele/organizațiile care doresc un parteneriat cu Centrul Medical SanConfind, pentru servicii de medicina muncii, pot încheia contracte pentru angajați, conform normelor în vigoare.  Prețurile sunt avantajoase pentru angajatori, iar serviciile vor fi efectuate cu promptitudine.

Cabinetul Diabetologie
Denumirea completă a cabinetului este ”Diabet, nutriție și boli metabolice”, pentru că aici nu se tratează doar cei bolnavi de diabet, ci și cei care suferă din cauza altor tulburări metabolice (obezitatea, guta etc). În ultimul deceniu, din cauza stilului de viață modificat și al sedentarismului, asistăm la o creștere a numărului de pacienți cu diabet zaharat, chiar și în rândul copiilor. La nivel global, s-a constatat că peste 387 de milioane de persoane au diabet. Nu ezitați să vă prezentați în scop preventiv, atât la medicul de familie, cât și la diabetolog, evitând astfel această afecțiune cronică. Afecțiunile secundare generate de diabet pot fi neurologice, hepatice, cardiace. De asemenea, ele pot duce la un retard al dezvoltării armonioase a corpului. Spitalizare de zi și servicii decontate prin CNAS.

Cabinetul Neonatologie
În cabinetul Neonatologie SanConfind  (situat în Câmpina, la ”Casa cu lei”), pe lângă consultațiile obișnuite, vă oferim consiliere cu privire la beneficiile multiple ale alăptării. Prin respectarea unei alăptări corecte, bebelușul dumneavoastră va avea cea mai sănătoasă sursă de hrană. De asemenea, pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, vă stăm la dispoziție cu diverse proceduri în Baza de Recuperare, precum: masaj nou-născut, kinetoterapie (gimnastică medicală pediatrică) etc. De asemenea, vă oferim investigații medicale, analize de laborator sau servicii specifice (fototerapia).

Cabinetul Pediatrie
Lucrăm în strânsă colaborare cu medicii noștri de recuperare, de pneumologie, cardiologie, ortopedie, dermatologie etc. Ne dorim ca, pe parcursul vizitelor dumneavoastră la medicul pediatru sau la medicul neonatolog, să aveți tot confortul necesar, timp de așteptare minim și rezolvarea rapidă a tuturor problemelor de sănătate ale copilului dvs.

Cabinetul Cardiologie
Consultațiile presupun o evaluare clinică deosebit de completă, prin examen ecocardiografic, EKG, la care, în funcție de patologia depistată, se poate adăuga monitorizare Holter EKG, respectiv monitorizare Holter TA. Încercăm, în acest fel, să realizăm o prevenție primară a bolilor cardiovasculare prin depistarea precoce a factorilor de risc, asociați cu apariția bolii cardiace ischemice. De asemenea, dacă ați avut deja un eveniment cardiovascular (de exemplu, infarct miocardic sau AVC), dorim să realizăm o prevenție secundară eficientă pentru a împiedica apariția unui nou eveniment acut de acest fel. Oferim spitalizare de zi și servicii decontate prin CNAS.

Cabinetul Ortopedie
Denumirea completă a specialității este ”ortopedie și traumatologie”. Este o specialitate chirurgicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea afecțiunilor congenitale și dobândite, traumatice și netraumatice, ale aparatului locomotor. Între ortopedie și traumatologie, cele două componente ale disciplinei, există o anumită diferență. Aparatul locomotor al corpului uman, constituit din 206 oase, 310 articulaţii, 439 de muşchi, tendoane, nervi periferici, vase sanguine magistrale şi periferice, cu un specific anatomic şi funcţional, este afectat de diverse patologii, cu particularităţi de manifestare şi evoluţii diferite. Termenul ortopedie a fost propus de renumitul savant şi chirurg francez Nicolas Andry (1658 – 1747). „Ortopedie” este constituit din două cuvinte din greaca veche: orthos – drept, corect; paideia – educarea copiilor, instruire (ulterior, a fost înţeles cu sensul latinesc al cuvântului pedes – picioare). Termenul traumatologie îşi are provenienţa tot de la două cuvinte greceşti: trauma – rană, leziune, şi logos – ştiinţă. Din aceste considerente, traumatologia este ştiinţa despre leziunile corpului uman. Leziuni pot avea toate organele și regiunile anatomice ale corpului uman şi toate s-ar cuveni să fie studiate de traumatologie, după cum se practică în unele ţări ale lumii (SUA, Canada etc.). În multe state europene, printre care și România, traumatologii se ocupă doar de leziunile aparatului locomotor, iar de leziunile altor organe sau regiuni anatomice se ocupă alți medici specialiști (de exemplu, traumatismele craniocerebrale le revin specialiştilor în neurologie şi neurochirurgie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare