Cabinetul Endocrinologie
Endocrinologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu studiul glandelor endocrine și al hormonilor produși de acestea. Dereglările oricăreia dintre glandele endocrine pot duce la tulburări grave în organism, cu o simptomatologie extrem de diversă, motiv pentru care pacienții ajung de cele mai multe ori la alte specialități medicale. De aceea este foarte important ca medicii din alte specialități sau medicul de familie să vă îndrume către endocrinolog ori de câte ori nu își pot explica anumite simptome sau când administrarea unui anumit tratament nu are efectul scontat. Serviciile medicale ale acestui cabinet se pot deconta prin CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate).
Cabinetul Gastroenterologie
Cabinetul de gastroenterologie are dotări și oferă servicii aliniate la standardele europene, punând la dispoziția dumneavoastră un personal medical experimentat, specializat în efectuarea de endoscopii, colonoscopii etc. Procedurile pot avea scop diagnostic sau terapeutic, după caz, utilizând aparatură de ultimă generație: Olympus Evis Extera III. Alături de o eficientă comunicare medic – pacient, obiectivul final al acestui cabinet este stabilirea corectă a diagnosticului și al conduitei terapeutice.
Cabinetul Dermato-Venerologie
Când observați primele leziuni la nivelul pielii, trebuie să vă prezentați imediat la medicul dermatolog, deoarece un simptom banal, gen prurit (mâncărime), poate să fie dat de un psoriasis, de o alergie, de maladia numită ”zona zoster” sau chiar de o infecție fungică. Pe măsură ce încercați diverse produse de uz local (creme, pomezi, unguente) din diverse surse (prieteni, familie, vecini, farmacie), leziunile se modifică și apoi devin greu de recunoscut și interpretat, respectiv de tratat. Cu alte cuvinte, acestea îngreunează diagnosticul, inclusiv tratamentul adecvat. Se oferă servicii de spitalizare de zi, dar și servicii decontate prin CNAS.
Cabinetul Pneumologie
În cabinetul Pneumologie din Policlinica SanConfind realizăm la standarde înalte depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator (boli pulmonare, bronhice, pleurale și ale mediastinului), prin mijloace neinvazive. Consultațiile din cadrul cabinetului Pneumologie SanConfind pot fi completate cu investigații de specialitate, precum spirometria și pulsoximetria, radioscopii, radiografii. Servicii medicale decontate prin CNAS.
Cabinetul Medicina muncii
Firmele/organizațiile care doresc un parteneriat cu Centrul Medical SanConfind, pentru servicii de medicina muncii, pot încheia contracte pentru angajați, conform normelor în vigoare. Prețurile sunt avantajoase pentru angajatori, iar serviciile vor fi efectuate cu promptitudine.
Cabinetul Diabetologie
Denumirea completă a cabinetului este ”Diabet, nutriție și boli metabolice”, pentru că aici nu se tratează doar cei bolnavi de diabet, ci și cei care suferă din cauza altor tulburări metabolice (obezitatea, guta etc). În ultimul deceniu, din cauza stilului de viață modificat și al sedentarismului, asistăm la o creștere a numărului de pacienți cu diabet zaharat, chiar și în rândul copiilor. La nivel global, s-a constatat că peste 387 de milioane de persoane au diabet. Nu ezitați să vă prezentați în scop preventiv, atât la medicul de familie, cât și la diabetolog, evitând astfel această afecțiune cronică. Afecțiunile secundare generate de diabet pot fi neurologice, hepatice, cardiace. De asemenea, ele pot duce la un retard al dezvoltării armonioase a corpului. Spitalizare de zi și servicii decontate prin CNAS.
Cabinetul Neonatologie
În cabinetul Neonatologie SanConfind (situat în Câmpina, la ”Casa cu lei”), pe lângă consultațiile obișnuite, vă oferim consiliere cu privire la beneficiile multiple ale alăptării. Prin respectarea unei alăptări corecte, bebelușul dumneavoastră va avea cea mai sănătoasă sursă de hrană. De asemenea, pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, vă stăm la dispoziție cu diverse proceduri în Baza de Recuperare, precum: masaj nou-născut, kinetoterapie (gimnastică medicală pediatrică) etc. De asemenea, vă oferim investigații medicale, analize de laborator sau servicii specifice (fototerapia).
Cabinetul Pediatrie
Lucrăm în strânsă colaborare cu medicii noștri de recuperare, de pneumologie, cardiologie, ortopedie, dermatologie etc. Ne dorim ca, pe parcursul vizitelor dumneavoastră la medicul pediatru sau la medicul neonatolog, să aveți tot confortul necesar, timp de așteptare minim și rezolvarea rapidă a tuturor problemelor de sănătate ale copilului dvs.
Cabinetul Cardiologie
Consultațiile presupun o evaluare clinică deosebit de completă, prin examen ecocardiografic, EKG, la care, în funcție de patologia depistată, se poate adăuga monitorizare Holter EKG, respectiv monitorizare Holter TA. Încercăm, în acest fel, să realizăm o prevenție primară a bolilor cardiovasculare prin depistarea precoce a factorilor de risc, asociați cu apariția bolii cardiace ischemice. De asemenea, dacă ați avut deja un eveniment cardiovascular (de exemplu, infarct miocardic sau AVC), dorim să realizăm o prevenție secundară eficientă pentru a împiedica apariția unui nou eveniment acut de acest fel. Oferim spitalizare de zi și servicii decontate prin CNAS.
Cabinetul Ortopedie
Denumirea completă a specialității este ”ortopedie și traumatologie”. Este o specialitate chirurgicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea afecțiunilor congenitale și dobândite, traumatice și netraumatice, ale aparatului locomotor. Între ortopedie și traumatologie, cele două componente ale disciplinei, există o anumită diferență. Aparatul locomotor al corpului uman, constituit din 206 oase, 310 articulaţii, 439 de muşchi, tendoane, nervi periferici, vase sanguine magistrale şi periferice, cu un specific anatomic şi funcţional, este afectat de diverse patologii, cu particularităţi de manifestare şi evoluţii diferite. Termenul ortopedie a fost propus de renumitul savant şi chirurg francez Nicolas Andry (1658 – 1747). „Ortopedie” este constituit din două cuvinte din greaca veche: orthos – drept, corect; paideia – educarea copiilor, instruire (ulterior, a fost înţeles cu sensul latinesc al cuvântului pedes – picioare). Termenul traumatologie îşi are provenienţa tot de la două cuvinte greceşti: trauma – rană, leziune, şi logos – ştiinţă. Din aceste considerente, traumatologia este ştiinţa despre leziunile corpului uman. Leziuni pot avea toate organele și regiunile anatomice ale corpului uman şi toate s-ar cuveni să fie studiate de traumatologie, după cum se practică în unele ţări ale lumii (SUA, Canada etc.). În multe state europene, printre care și România, traumatologii se ocupă doar de leziunile aparatului locomotor, iar de leziunile altor organe sau regiuni anatomice se ocupă alți medici specialiști (de exemplu, traumatismele craniocerebrale le revin specialiştilor în neurologie şi neurochirurgie).