Știri

Cătălin Florescu este oficial candidatul ales de noua alianţă PNL-USR-PLUS pentru Primăria Câmpina

Astăzi a avut loc conferinţa de presă comună a PNL-USR-PLUS Prahova ce a avut ca subiect alegerile locale din 27 septembrie în cadrul căreia a fost anunţată şi candidatura lui Cătălin Florescu la funcția de primar al Câmpinei. La eveniment au participat: Iulian Dumitrescu – preşedintele PNL Prahova, Mihai Poliţeanu- Preşedinte USR Prahova, Cristian Apostol- vicepreşedinte USR Prahova şi Cătălin Florescu – coordonator PLUS, candidatul ales oficial de alianţa recent constituită pentru funcţia de primar al municipiului Câmpina.

Este oficial faptul că PNL-USR-PLUS au format în premieră o alianţă prin care au lăsat la o parte toate orgoliile politice şi s-au unit, spun reprezentanții lor, pentru a distruge „caracatiţa PSD care a sugrumat judeţul timp de 20 de ani”: „Astăzi este începutul sfârșitului pentru PSD, în Prahova, și pentru clanurile Cosma și Ghiță care conduc Prahova. Este începutul sfârșitului pentru caracatița PSD-istă care a sugrumat acest județ în ultimii 20 de ani. Astăzi, Uniunea Salvați România, Partidul Național Liberal și PLUS au semnat un protocol politic care consfințește o alianță electorală pentru alegerea președintelui Consiliului Județean și alegerea Consiliului Județean. Vrem să câștigăm majoritatea absolută în Consiliul Județean și președinția Consiliului Județean. A fost un compromis politic și a fost o decizie greu de luat, dar riscul ca Prahova să fie un baronat condus de familia Cosma, direct sau prin interpuși cum ar fi Bogdan Toader, ne-a convins să lăsăm deoparte orice neînțelegeri, orice viziuni diferite privind politica județeană și națională. Respectând independența fiecărui partid și acceptând competiția liberă între partidele noastre la nivel local și la nivel național, am decis să ne unim forțele pentru a scoate definitiv județul Prahova de sub zodia nefastă a Partidului Social Democrat, odată cu alegerile locale din septembrie 2020. Prahova a fost condusă timp de 20 de ani de o structură de tip mafiot grupată în jurul partidelor PSD. Bugetul judeţului Prahova a devenit prin corupţie şi şantaj puşculiţa personală a PSD, iar acest lucru a condamnat judeţul Prahova la stagnare şi chiar la regres din punct de vedere al dezvoltării economice, al calităţii vieţii şi bunăstării oamenilor. Este primul județ în care se colaborează în această formulă și vrem să dăm exemplu pentru toate județele și toate localitățile unde PSD-ul continuă să fie o amenințare la adresa bunei guvernări și a statului de drept” – a declarat Mihai Polițeanu, președintele USR Prahova. 
De asemenea, preşedintele USR Prahova a anunţat şi faptul că Iulian Dumitrescu este ales candidatul comun al alianţei la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova: „Este o onoare să fiu candidatul dreptei unite la președinția Consiliului Județean Prahova. Vă asigur că sunt extrem de motivat și de hotărât să smulgem Prahova din ghearele PSD, să o lăsăm să respire, să se dezvolte și să ajungă între primele județe ale României. Ne-am întâlnit la negocieri oameni care iubesc foarte mult acest județ și care suferă că acest județ a fost sufocat în ultimii 20 de ani de o încrengătură PSD-istă, care a stagnat sub o cizma PSD-istă. Poate unii dintre noi punem accentul pe dezvoltare pe dezvoltare, pragmatism, iar alții pe integritate, transparență, reguli stricte în administrație, dar așa trebuie să fie. De asta are nevoie Prahova. Alianța PNL-USR-Plus Prahova este o alianță a binelui și sunt convins că va genera încredere, optimism și că poate să-i unească pe prahoveni”, a declarat senatorul Iulian Dumitrescu. 
„În cazul în care candidații noștri vor câștiga, evident viceprimarul va fi nominalizat din partea PNL. În toate celelalte localități, PNL și USR vor intra separat, în competiție liberă, iar candidații au libertatea să-și gestioneze campaniile cum doresc. La Ploiești mergem separat, cu siguranță unul dintre cei doi candidați, fie arhitectul Răzvan Enescu, fie Andrei Volosevici va câștiga Primăria. După alegeri, dacă PNL va câștiga Primăria Ploiești va exista un viceprimar USR-Plus, dacă USR-Plus va câștiga Primăria Ploiești va fi un viceprimar PNL. În toate Consiliile Locale se va urmări crearea de majorități fără PSD” – a mai explicat Polițeanu. Acesta a mai spus că raportul de candidați pentru Consiliul Județean va fi următorul: paritate pe primele 16 poziții; lista va fi deschisă de USR-Plus, apoi în alternanță. Alianțe electorale pe plan local vor fi valabile la Câmpina, Mizil și Blejoi, unde în Consiliul Local se va merge în raport de 1 la 1, PNL – USR+PLUS pentru întreaga listă.
La rândul său, Cătălin Florescu, susținut de noua alianță pentru a candida la funcția de primar al Câmpinei, a declarat:  „Faptul că eu astăzi mă aflu aici alături de colegii mei din PLUS este „meritul” PSD pentru că noi toţi am făcut pasul spre politică din disperarea la care ne-au adus în ultimii ani. Pentru Câmpina, constituirea alianţei este, în mod evident, o oportunitate pe care nu am mai avut-o de ceva vreme şi anume aceea de a avea o majoritate în Consiliul Local similară celei de la Consiliul Judeţean. La PLUS Câmpina avem o echipă frumoasă, chiar puţin atipică pentru politică. Ne înţelegem foarte bine şi cu colegii de la USR şi cu colegii liberali şi sunt convins că vom putea pune în practică programul, atât în folosul câmpinenilor, cât şi al localităţilor limitrofe. Îmi doresc pentru Câmpina să devină un oraş extrem de atractiv în următorii ani atât pentru oameni, cât și pentru firme” – a declarat Cătălin Florescu.
Întrebat de reporterul Oglinda dacă nu consideră că această nouă alianţă va declanşa un val de antipatie în rândul alegătorilor liberali care au votat masiv PNL, de exemplu, la alegerile prezidenţiale de anul trecut, în condiţiile în care Câmpina este un oraş cu vechi tradiţii liberale, preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a declarat: „Nu cred. Câmpina are un candidat excepţional şi cred că va ieşi cu 70% dintre voturi”.
Roxana TUDOSE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare