Știri

Cătălin Duță, la al doilea mandat de vicepreședinte al Federației Române de Motociclism

Câmpineanul Cătălin Duță a fost ales recent președintele Secției Motocros a Federației Române de Motociclism. Automat el a intrat și în conducerea Federației Române de Motociclism, ocupând una dintre funcțiile de vicepreședinte. Motocrosul se numără printre cele patru ramuri ale motociclismului, fiecare dintre aceste ramuri având președintele ei, care urcă automat ca vicepreședinte al FRM.  Speranța motocrosului câmpinean de altădată este la al doilea mandat de vicepreședinte al FRM. Dar, de data aceasta, fiind președinte al Comisiei de motocros (una dintre structurile federației), are de gând să revigoreze motocrosul românesc, mai exact să reactiveze câteva circuite de motocros, care de câțiva ani zac nefolosite din varii motive: din lipsa finanțărilor sau, mai greu de înțeles, nu din lipsa banilor pentru întreținerea unor asemenea spații destinate motoarelor pe două roți sărind nervoase pe terenuri accidentate,  ci din cauza orgoliilor celor care le dețin în proprietate.  
Discuția ajunge inevitabil la traseul de motociclism de pe Muscel, desființat de municipalitate după anul 2006, care nu mai este regretat așa de tare de câmpineni, mai ales că pe acel loc, dar și pe cele alăturate, firma Soceram a construit un impresionant parc de distracții, cu numeroase terenuri de tenis, fotbal, baschet, volei etc, cu un restaurant și multe alte amenajări. „Este normal ca lumea să uite acel teren, pentru că memoria colectivă este scurtă. Administrația publică locală nu a vrut niciodată să construiască un alt circuit în locul celui desființat, deși poate locuri s-ar mai fi găsit pe dealurile din împrejurimi.  Eu mă concentrez acum pe revigorarea motocrosului românesc. În acest sens, am reușit să reactivez două circuite pe care nu s-au mai organizat competiții în ultimii șase-șapte ani. Este vorba despre circuitul de la Prundu (județul Giurgiu) și un circuit din municipiul Sfântu Gheorghe (județul Covasna). În continuare, aș vrea să-i conving și pe cei de la Ciolpani să revină la organizarea de competiții sportive, pe care nu și le-au mai dorit o bună perioadă de timp, fiind supărați pe cei din conducerea Federației, cu toate că cei din Ciolpani au un traseu corespunzător”.  
Cele șase etape de motocros pentru 2018 (una pe echipe și cinci concursuri individuale) au fost stabilite deja de Comisia de motocros. Cele individuale sunt următoarele: Giurgiu (în aprilie, împreună cu o etapă a Campionatului Balcanic, campionat care nu s-a mai ținut de mult timp), Valea lui Mihai, lângă Oradea (județul Bihor, în mai),  Lugoj (în iunie), următoarea este în Odorheiu Secuiesc (județul Harghita), iar ultima se va desfășura la Sfântu Gheorghe, în octombrie. Etapa pe echipe va avea loc, prin septembrie, în localitatea Lăzarea din județul Harghita.   
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare