Recent, omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu, care deține societatea FilSam și Hotel Seva, a făcut publice intențiile sale privind realizarea pe locul fostei Baze Fibec, pe care a achiziționat-o cu puțin timp în urmă, a unui complex sportiv și de agrement. Acesta, cel puțin din imaginile materialelor de promovare, îți taie respirația, purtându-te cu gândul spre filmele SF. La evenimentul de prezentare a acestui proiect deosebit au participat edilii orașului și mai mulți consilieri municipali, alături de care s-au aflat și câțiva reprezentanți ai unor instituții bancare. Proiectul este realizat de arhitectul Dragoș Epure, cel care se ocupă și de modernizarea portului St. Tropez de pe Riviera Franceză.
Denumit „4 all seasons Seva”, investiția te poartă în viitor, și nu într-un viitor foarte apropiat. Valoarea totală a proiectului este de șapte milioane de euro, din care cinci milioane reprezintă fonduri UE, restul fiind asigurat de firma Seva și de câteva bănci. Chiar dacă este o investiție a companiei Seva, proiectul acesta nemaiîntâlnit în județul Prahova are un nou brand în care, pe lângă denumirea companiei-mamă, sunt incluse bine cunoscute procedee de marketing occidental. În final, complexul „4 all seasons Seva” va conține un resort de lux și un complex sportiv de excepție, iar într-o enumerare a principalelor dotări putem aminti: un hotel de 5 stele cu o capacitate de aproape 60 locuri; două restaurante (unul panoramic, la ultimul nivel al viitorului hotel, iar celălalt cu produse eco din zona Câmpina); săli de evenimente; un mic teren de golf pentru începători înconjurat de o pistă de alergare, totul împrejmuit cu o plasă iluminată feeric; un centru spa, o piscină semiolimpică și o sală polivalentă amenajate la subsol; un teren de tenis și un teren de minifotbal, care pe timpul iernii ar urma să devină patinoar, sub toate aceste ultime dotări fiind proiectată o parcare subterană. Cu acest proiect european spectaculos și de mare atractivitate, Câmpina, cu siguranță, s-ar putea înscrie în mod strălucit pe harta turistică a României, alături de clasicele muzee memoriale dedicate lui B.P. Hasdeu și genialei sale fiice, precum și pictorului național Nicolae Grigorescu.
„După ce am preluat Baza Fibec, ne-am gândit că trebuie să facem aici altceva. Zona este prea frumoasă și cu prea mult potențial turistic, ca să nu profităm de aceste avantaje (lacul Curiacul de lângă noi, parcul Istrati de peste drum), și să nu îi dedicăm locului acestuia minunat un proiect pe măsură. Am avut experiența hotelului Seva, un hotel mai micuț, dar atractiv, realizat după plăcerea noastră, fără multă arhitectură, care atrage an de an mulți turiști, iar în perioadele de vară nu mai are locuri libere. Dacă vom ști noi, câmpinenii, oamenii de afaceri cu putere financiară și administrația publică locală, să ne poziționăm cu toate atuurile deținute de Câmpina pe harta turistică a României, atunci sunt sigur că vom putea atrage mulți dintre bucureștenii care, la întoarcerea lor din weekendul petrecut pe Valea Prahovei, vor afla că avem un oraș cu multe atracții turistice. În acest fel, vor avea numai de câștigat, întrucât nu vor mai fi obligați să parcurgă drumul spre București în atâtea ore. Important este să realizăm câteva proiecte turistice de mare valoare și bine interconectate, pentru a fi cât mai atractive, proiectele mici și numeroase nefiind rentabile. Arhitectul nostru are acum niște proiecte grandioase în Nisa, fiind foarte cunoscut în Franța. Am profitat și de axa de investiții europene care acordă finanțări pentru realizarea unor hoteluri de cinci stele. Cu Primăria putem colabora în sensul în care municipalitatea ar putea moderniza și extinde zona de agrement reprezentată de Lacul Curiacul, din imediata vecinătate, ar putea realiza noi zone de agrement în parcul Istrati de peste drum ș.a. În două luni de zile urmează să depunem actele pentru a merge la concursul de proiecte. Este o sumă importantă alocată la nivel de țară, care va fi împărțită pe diferite proiecte. Avem în pregătire și un alt proiect deosebit de atractiv din punct de vedere turistic, dar acesta fiind într-o fază incipientă, nu pot să vorbesc despre el. Și el va fi realizat cu fonduri europene, sau, de ce nu, cu fonduri de investiții din România. Pentru că, dați-mi voie să vă spun, în opinia mea, la ora actuală bani sunt pe piață – în bănci, în fonduri de investiții. Important este să ai proiecte valoroase și atractive, pentru care sigur se vor găsi surse de finanțare”, ne-a declarat Florin Abagiu, care se evidențiază ca fiind, în prezent, unul dintre cei mai activi și mai curajoși investitori locali din domeniul turismului.
Adrian BRAD