Știri

Câmpina se mai pregăteşte pentru o nouă înfrăţire

După ce ne-am înfrăţit cu localităţi din China, Turcia şi, mai recent, Italia, autorităţile câmpinene au semnat, zilele trecute, un protocol de colaborare cu administraţia din oraşul macedonean Kumanovo. De altfel, acesta este primul pas spre o înfrăţire agreată şi dorită de ambele părţi. Semnarea protocolului de colaborare s-a făcut într-un cadru festiv în prezenţa delegaţiei macedonene, formată din primarul Zoran Damjanovski, coordonatorul programelor europene din cadrul Primăriei – Goran Mitevski, şeful serviciului de apă şi canalizare – Viktor Bozinovski, dar şi a ambasadorului Macedoniei la Bucureşti, Ljupco Arsovksi şi a consulului onorific al Macedoniei în România, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu. De asemenea, a fost invitat special şi cel care a făcut posibilă această colaborare româno-macedoneană, fostul ambasador al României în Macedonia – Vasile Leca, acesta având o casă în apropierea Câmpinei.
Ca de fiecare dată în astfel de situaţii, primarii celor două localităţi şi-au prezentat comunităţile pe care le conduc, încercându-se deja găsirea unor puncte comune, pentru viitoare colaborări în diverse domenii.
Kumanovo este al treilea oraş ca mărime din Macedonia, iar colaborarea cu municipiul Câmpina este prima între această localitate macedoneană şi o localitate din România. Din expunerea primarului Damjanovski am mai reţinut că oraşul Kumanovo are o populaţie tânără (aproximativ 22.000 de elevi), are 16 şcoli generale şi patru licee, o universitate privată la care învaţă peste 7.000 de studenţi, aici există 20.000 de intelectuali, două stadioane şi 10 săli de sport, dar şi… o rată a şomajului de 30%.
“Economia noastră merge greu. Avem mulţi oameni angajaţi pentru NATO, în misiunile de pace din Orientul Mijlociu, avem mulţi oameni plecaţi să muncească prin alte ţări şi am rămas cu vreo 15.000 de cetăţeni care lucrează efectiv în Kumanovo. Sperăm ca aderarea la NATO şi integrarea în Uniunea Europeană să schimbe lucrurile în bine şi pentru noi”, a afirmat primarul oraşului Kumanovo, Zoran Damjanovski.
Delegaţia macedoneană a locuit la hotelul „Amana Inn” pe perioada sejurului la Câmpina şi a vizitat Sinaia, inclusiv Castelul Peleş, şi muzeele din Câmpina.

4 Comentarii  

  1. Va rog dragi campineni sa priviti fotografia asta cu infratirea si sa observati cine ne reprezinta pe noi ca oras.Slugile afaceristilor care conduc primaria,burtosul de Ecaterinescu si cateva pupeze din Primarie.Mai lipseste consilierul gunoaielor si tabloul ar fi complet.

  2. Dupa ce s-a infratit cu Moldoveanu si l-a pus sef peste gunoaie,Tiseanu are de gand sa se infrateasca cu toata Europa.E bine,poate invata si el ceva de la ei.De exemplu, cum sa fie vertical in fata finantatorilor hrapareti.

  3. mda mda mda…..ce sa zic…pacat de situatia la bac pacat de situatia sinistratilor si pacat de oamenii corecti, ca de astea nu are grija domnul T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare