Știri

Câmpina a ratat modernizarea traficului rutier prin fonduri europene

După lupte seculare care au durat vreo doi ani de zile (numai anul trecut au avut loc mai multe runde de discuții cu actualul transportator local, firma Eliro, inițiate de consilierii Monica Clinciu și Florin Frățilă, ședințe fără nicio finalitate), Primăria Câmpina a pierdut orice șansă de a obține finanțare de la Uniunea Europeană prin proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă”, derulat prin axa de finanțare POR 2014 – 2020. Era vorba despre un proiect care ar fi permis un studiu de management al traficului pe baza unui plan de mobilitate urbană durabilă. Mai simplu spus, s-ar fi găsit modalități de desfășurare a traficului rutier în municipiu și în împrejurimile sale în condiții decente, de civilizație de secol XXI. 
În plus, s-ar fi realizat și piste de biciclete în mai multe zone din oraș, s-ar fi achiziționat autobuze ecologice etc. Așa că, întârziindu-se nepermis de mult în derularea etapelor proiectului, în realizarea documentației tehnice și în obținerea tuturor avizelor necesare, Câmpina va rămâne încă destui ani cu un trafic rutier învechit, la nivelul standardelor de civilizație ale secolului trecut. Nu se va mai înființa nici societatea de transport public la care Consiliul Local să fie unic acționar, dar asta nu este cea mai mare pierdere. La o întâlnire cu ziariștii locali, edilul-șef a mărturisit că și-ar fi dorit realizarea acestui proiect, dar, din păcate, firma care a câștigat, într-un târziu, licitația pentru realizarea studiilor și documentelor necesare, și-a dat seama că nu mai are practic timpul necesar pentru a realiza toate obiectivele din caietul de sarcini și a renunțat. ”Dacă suntem optimiști, poate că va fi reluat și acest proiect, așa cum s-a întâmplat și în cazul altor proiecte”, a mai declarat jurnaliștilor primarul Horia Tiseanu.

Un comentariu

  1. Până la urmatorul proiect sa invitam edilii orașului la o plimbare pe jos, pentru a trage pe nas, la propriu, fumul gros de la mașinile firmelor "câștigătoare".
    Somn ușor, RAR, Primăria Câmpina etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare