Știri

Câmpina Open MTB – Race for Autism: mai puţin de o lună până la startul celei de-a opta ediţii

COMUNICAT DE PRESĂ
La fel ca în ultimii 7 ani, și ediția de anul acesta a concursului de ciclism caritabil Câmpina Open MTB, al cărui start va avea loc pe data 1 septembrie, a trezit interesul și entuziasmul pasionaților de pedalat în pădure. Astfel, numărul participanților înscriși în competiție este într-o continuă creștere.
Este important de reținut faptul că și în acest an am păstrat politica de tip early booking pentru înscrieri, astfel că primii 200 de înscriși la categoriile adulți, juniori și cadeți vor beneficia de reduceri importante la taxa de înscriere. Locurile cu taxă de înscriere promoțională nu s-au finalizat, astfel că cei care vor să-și asigure un loc în concurs la preț redus, se pot înscrie online pe site-ul competiției: www.campina-mtb.ro

Categorii noi de concurs
Fiind înscrisă în calendarul oficial al Federației Române de Ciclism, competiția Câmpina Open MTB – Race for Autism, are, începând cu această ediție, o structură nouă în ceea ce privește categoriile de vârstă. Astfel, comparativ cu anii trecuți, ediția a opta CMTB va avea următoarele categorii de vârstă în cadrul concursului: 
Copii (masculin și feminin): 5-6 ani; 7-8 ani; 9-10 ani; 11-12 ani; 13-14 ani; 
Cadeți (masculin și feminin): 15-16 ani;
Juniori (masculin și feminin): 17-18 ani;
Adulți (masculin și feminin): 19-29 ani; 30-39 ani; 40-49 ani; 50+ ani
Elite (masculin și feminin): 19+ ani
Vârsta pe care o luăm în calcul pentru un participant este vârsta pe care acesta a împlinit-o sau o va împlini în anul curent, excepție făcând categoria Elite 19+, pentru care înscrierea se va face în funcție de vârsta la data concursului. Astfel, dacă un participant legitimat FRC împlinește vârsta de 19 ani până în ziua evenimentului (inclusiv), acesta va concura la categoria Elite 19+.
Traseu nou
Pentru că ne dorim să îmbunătățim experiența concurenților de la an la an, pentru ediția de pe 1 septembrie am pregătit un traseu nou, astfel încât participanții să se bucure de o lungime mai mare, varietate mai mare de peisaje, dar și de un grad de dificultate optimizat nivelului acestora, în timp ce pedalează pentru podium.
Traseul de adulți măsoară 20.69 km (o singură tură: asfalt + offroad), respectiv 41,38 km (tura dublă), având o diferență de nivel de aproximativ 700 de metri. Traseul poate fi vizualizat pe site-ul competiției, la secțiunea Descriere, fiind disponibil și în variantă gpx.
Traseul destinat copiilor măsoară o lungime de 6 km pentru tura simplă, respectiv 12 km pentru traseul lung (tură dublă).
Modificări în regulament
Date fiind modificările aduse categoriilor de concurs, dar și a traseului, regulamentul competiției a avut parte de schimbări importante față de edițiile anterioare, modificări despre care ne dorim ca toți participanții să fie bine informați. Astfel, rugăm toate persoanele înscrise să consulte noul regulament disponibil pe site, în secțiunea Descriere->Regulament.
Competiţia organizată de Fundaţia Romanian Angel Appeal şi Asociaţia Glasul Autismului, cu sprijinul mai multor sponsori, se adresează persoanelor care practică ciclismul ca amatori sau avansaţi, din Câmpina, Prahova, Bucureşti şi alte zone apropiate, indiferent de vârstă sau sex. Fondurile strânse din taxele de participare sunt utilizate în proiecte dedicate integrării copiilor cu autism în comunitate. 
Astfel, banii proveniţi din taxele de participare la primele cinci ediţii ale Câmpina Open MTB, respectiv 122.670 lei, s-au reflectat în: 4 cursuri pentru părinţi (circa 15 părinţi/ curs); materiale de lucru pentru Centrul de zi Sf. Filofteia şi pentru 15 familii; 170 cadre didactice din două grădiniţe şi patru şcoli au beneficia de formare în vederea integrării copiilor cu TSA în învăţământ; participarea la programe de pregătire pentru echipa centrului Sf. Filofteia; evaluarea în două momente a 15 copii de către supervizori acreditaţi BCBA şi furnizarea unor recomandări terapeutice; o tabără de patru zile pentru 10 familii având copii cu TSA; o campanie de conştientizare organizată în trei şcoli, la care au participat 157 de elevi.
Cu fondurile strânse în cadrul ultimei ediţii, desfăşurată anul trecut (18.430 RON), dar şi cu o parte rămasă din totalul fondurilor ediţiei din 2017 (19.127 RON), a fost inaugurat la data de 5 noiembrie 2018 Centrul „Glasul Autismului”, loc în care familiile, atât din comunitatea prahoveană, cât şi din alte regiuni, care au în componenţă copii sau tineri cu autism, pot găsi ajutorul de care au foarte mare nevoie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare