A început proiectul “Câmpina în culori”. În primăvara acestui an, după o discuţie cu pictoriţa Amalia Suruceanu, preşedinta UAP filiala Câmpina, Florin Frăţilă, preţedintele Comisiei de cultură din Consiliul Local, s-a alăturat unui gând frumos, devenit ulterior proiect şi anume înfrumuseţarea oraşului prin culoare. Uşor de spus, dar greu de realizat, în condiţiile în care o asemenea idee necesită multă muncă, talent, bani şi chiar disponibilitate la voluntariat.
Câteva luni mai târziu, proiectul demara însă, în prima sa fază, pilot, în incinta Spitalului Municipal din Câmpina, o zonă lipsită de culoare, ce avea nevoie de optimism. O mână de oameni minunaţi de la Uniunea Artiştilor Plastici s-a pus pe treabă şi în scurt timp s-a conturat povestea “oraşului de turtă dulce”, aşa cum îi place să spună managerului instituţiei, dr. Călin Tiu, omul care a primit cu maximă deschidere încă de la început acest proiect inedit. “Totul a pornit de la o simplă discuţie cu Amalia Suruceanu, pictoriţă cu har din noua generaţie a artiştilor plastici câmpineni. N-a fost prea greu să ajungem la concluzia că oraşul în care ne-am născut, am crescut şi trăim are nevoie de optimism, de culoare. Rămânea doar să trecem la fapte, să găsim zone care se pretează a fi colorate şi mai ales înţelegere de la autorităţi. În primă instanţă, anumiţi responsabili din administraţia locală au strâmbat din nas şi m-am simţit oarecum descurajat, dar ulterior mi-a venit ideea să iau legătura cu un om deosebit, iubitor de cultură şi frumos, managerul Spitalului Municipal, doctorul Călin Tiu.
A fost de acord din primul moment şi în plus de asta a pus umărul fără niciun fel de reţinere. Aşa a început prima parte a proiectului în parcul din incinta Spitalului Municipal, unde azi se pot vedea rezultatele surprinzătoare. Sincer, nu mă aşteptam să iasă aşa de frumos şi asta este încă o dovadă în plus că trebuie să ne propunem să spargem tiparele, să colorăm viaţa şi să le oferim optimism celor din jur. Le mulţumesc artiştilor voluntari şi lui Călin Tiu, oameni de mare ispravă şi sensibilitate. În ce mă priveşte, vreau ca acest proiect să continue şi am să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru a găsi resursele necesare şi înţelegerea de la autorităţi. Mai avem încă multe zone gri pe care le putem colora în oraşul nostru şi astfel să aducem mai multă lumină în sufletele oamenilor, greu încercaţi de neajunsuri în aceste timpuri” – a declarat Florin Frăţilă.
La rândul său, pictoriţa Amalia Suruceanu, sufletul acestui proiect, ne-a declarat: “«Câmpina în culori» este un vis al nostru, un dar pentru locuitorii acestui oraş. În acest început de drum am muncit mult şi cu drag alături de colegii mei şi a ieşit ceva special. În cazul de faţă am vrut ca pacienţii din Spitalul Municipal să se bucure de acest joc de culori atunci când ies la plimbare în parc. Suntem în discuţii avansate cu managerul spitalului, dl. Călin Tiu, pentru a continua proiectul de aici şi în interiorul instituţiei. Sper ca începând de la anul să facem următorul pas şi «Câmpina în culori», proiectul gândit alături de dl. Florin Frăţilă, să continue şi în alte zone din oraş. Avem nevoie de sprijin pentru a întregi tabloul de culoare al Câmpinei. Am primit foarte multe aprecieri pentru ceea ce facem şi nu pot decât să mă simt fericită. Le mulţumesc domnilor Tiu şi Frăţilă pentru sprijin!”
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!