În Câmpina, la mai bine de două săptămâni de la declanşarea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare de la 25 mai, atmosfera e apatică şi prezintă multe asemănări cu după-amiaza unei duminici dintr-un târg patriarhal de provincie. Nu că orăşelul nostru nu ar fi liniştit, în general, dar ţinând cont de faptul că este al doilea municipiu al Prahovei, ne aşteptam să ne viziteze măcar reprezentanţi din conducerile filialelor judeţene ale principalelor partide parlamentare. Că tot trag chiulul de la şedinţe aleşii poporului din Parlamentul României, pe motiv că sunt plecaţi în teritoriu, ocupaţi cu promovarea electorală a formaţiunilor politice proprii.
Practic, până în prezent, campania electorală europarlamentară există, la Câmpina, cu o singură excepţie, doar prin bannerele prinse între stâlpii din zona centrală şi afişele cu zâmbetele candidaţilor lipite de vitrinele magazinelor. Excepţia este PDL, care, la începutul lunii mai, în sala mare a Casei Tineretului, printr-o importantă desfăşurare de forţe, şi-a lansat candidaţii pe care îi vor ajunşi în băncile Parlamentului European. Făcând, deunăzi, un tur prin zona centrală, am observat că, în locurile special amenajate, panotajul electoral este ocupat de cinci partide: PSD, PNL, PDL, PPDD şi Forţa Civică, plus o asociaţie de care foarte puţini au auzit: Asociaţia Naţională a Agricultorilor (ANA). Dacă stăm să ne gândim că s-au înscris în această cursă electorală 15 partide, ne putem întreba miraţi cum vor obţine partidele fără publicitate electorală voturile câmpinenilor. Dacă la centru, la Bucureşti, discursul politic s-a radicalizat pe războiul anti- Băsescu şi războiul anti-Ponta, duse de principalii lideri politici ai ţării, la Câmpina, acest discurs politic nici măcar nu există. La Bucureşti, campania pentru europarlamentare nu are nicio legatură cu Europa, nu are nicio legatura cu alegătorii, nu are nicio legatură cu dezbaterea pe teme ce privesc viitorul european al Romaniei. La Câmpina, campania pentru europarlamentare nu are legătură cu nimeni şi cu nimic, fiindcă lipseşte aproape cu desăvârşire. Despre dezbateri publice pe teme europene, ce să mai vorbim… A.N.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!