Administraţia câmpineană rectifică bugetul local aproape în fiecare lună. De această dată, a fost vorba de o suplimentare cu 103.000 lei, valoarea totală a bugetul local ajungând astfel la 71.701.000 lei (adică 717 miliarde lei vechi). Ca la orice rectificare, nu au lipsit amendamentele şi chiar unele proiecte separate pentru cheltuirea banilor pe diverse acţiuni.
Această nouă rectificare a bugetului local a fost impusă – conform spuselor primarului Horia Tiseanu – “de necesitatea realocării sumei de 1,3 milioane rămasă disponibilă ca urmare a licitării lucrării de alimentare cu apă în zona de nord a localităţii sub valoarea estimată prin proiect”. De asemenea, s-au aprobat mai multe modificări ale unor sume în cadrul diferitelor capitole ale bugetului local. Una dintre sursele de disponibilitate a fost şi dobânda bancară la creditele accesate, în valoare totală de 250.000 lei. Ar mai fi de remarcat că, pentru închiderea vechii rampe de gunoi, a fost suplimentată suma iniţială cu 600.000 lei, bani proveniţi din creditul BCR.
150.000 lei pentru… încetarea contractului păgubos al Spitalului Municipal cu Esco Energy. Viceprimarul Ion Dragomir a propus alocarea sumei de 150.000 lei pentru “înlăturarea definitivă a firmei Esco Energy de la Spitalul Municipal şi echiparea cu utilaje din centralele dezafectate, astfel încât spitalul să-şi poată asigura singur agentul termic. Esco Energy a trimis o ofertă de 200.000 lei, cam chiria pe trei luni, pentru a prelua noi toate instalaţiile. Vă propun să aprobăm suma de 150.000 lei şi eu am solicitat deja conducerii Spitalului Municipal să propună firmei din Iaşi acceptarea acestei sume”, a spus viceprimarul Ion Dragomir.
150.000 lei pentru realizarea sensului giratoriu la intersecţia Carol I cu Oituz. După ce s-a realizat un studiu privind oportunitatea realizării unui sens giratoriu la intersecţia Bulevardului Carol I cu străzile Oituz şi Pictor Grigorescu, consilierii au aprobat, la iniţiativa viceprimarului Ion Dragomir, alocarea sumei de 150.000 lei pentru realizarea proiectului tehnic şi a lucrării efective. S-a precizat că un sens giratoriu în această intersecţie ar conduce la fluidizarea traficului pe întreaga arteră centrală a Câmpinei.
Ieşire spre DN1 pe la podul Poiana. Un alt amendament important la proiectul de rectificare a bugetului locala venit tot din partea viceprimarului Ion Dragomir. Acesta a propus alocarea sumei de 20.000 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind crearea accesului din Câmpina spre DN1, în zona podului care face legătura cu comuna Poiana Câmpina. Cel mai probabil, această ieşire din Câmpina spre DN1 se va putea asigura doar spre sensul Ploieşti – Braşov, pe celălalt sens fiind aproape imposibil de stabilit un acces fără realizarea unei formule mult mai costisitoare cu “bretele” sau poduri suspendate.
Bani de la Muzeul “Hasdeu” pentru locuri de joacă. Consilierul local Daniel Telegescu a propus colegilor săi alocarea sumei de 15.000 lei pentru realizarea unui loc de joacă pentru copii în Parcul Trandafirilor, din zona notariatelor. “Nu e nici un parc de joacă pentru numeroşii copii din această zonă”, a justificat Telegescu cererea sa. În schimb, a surprins şi a creat rumoare în sală când a indicat sursa de finanţare: cei 15.000 lei alocaţi suplimentar pentru Muzeul “Hasdeu”! În absenţa Jenicăi Tabacu (aflată în concediu medical), primarul Tiseanu a susţinut cauza acestei instituţii: “Suma respectivă este necesară pentru realizarea unei rampe de acces a persoanelor cu handicap”. Până la urmă s-a aprobat să se facă rampa, iar directorul Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu, să stabilească exact de unde vor fi luaţi cei 15.000 lei din capitolul rezervat Muzeului “Hasdeu”, pentru parc.
Bani pentru renovarea capelei din Cimitirul Bobâlna. “Am participat recent la o înmormântare în Cimitirul Bobâlna şi nu m-am simţit prea bine (n.r. – ar fi fost chiar culmea?!) pentru felul în care arăta capela. Ştiu că a existat o idee privind renovarea acestei capele, dar a fost abandonată. Vă propun alocarea sumei de 15.000 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind renovarea capelei din Cimitirul Bobâlna”, a spus – cu o doză de umor involuntar – consilierul Gheorghe Tudor.Beneficiind şi de susţinerea primarului Horia Tiseanu, amendamentul lui Gheorghe Tudor a fost aprobat de Consiliul Local.