Știri

Bugetul Câmpinei a fost diminuat cu 1,34 milioane lei

Primarul Horia Tiseanu a prezentat celor 18 consilieri locali prezenţi la ultima şedinţă a Legislativului local situaţia bugetului şi necesitatea unei noi rectificări. În funcţie de nivelul actual al lucrărilor de investiţii şi reparaţii, de la unele lucrări au fost diminuate sursele bugetare acordate, la altele au fost suplimentate, scopul fiind gestionarea cât mai eficientă a fondurilor bugetare.Din capul locului, primarul Horia Tiseanu a ţinut să precizeze: “Având în vedere sursele disponibile, propunem alocarea sumei de 160.000 lei pentru finanţarea lucrărilor de organizare a licitaţiilor pentru lucrări de canalizare şi de modernizare a 16 străzi, licitaţiile urmând a fi finalizate în acest an, iar în anul 2010 să aibă loc execuţia acestor lucrări. Lucrările vor fi licitate pe grupe de străzi, la pachet, sperând astfel să asigurăm o calitate superioară a lucrărilor”.Consilierul Alin Moldoveanu a vrut să ştie dacă o mai veche cerere a sa fost avută în vedere de Executiv şi anume includerea în următoarea fază de execuţie a străzilor IH Rădulescu, Calea Doftanei şi Bobâlna.“În prezent se derulează lucrări pe Strada Alunului şi cred că va fi ultima finalizată în acest an, alături de reţeaua din cartierul Erupţiei, care – de asemenea – sper să fie finalizată în acest an. În următorul pachet de lucrări vor intra străzile Tudor Vladimirescu (foto), pentru care s-a executat deja selecţia de oferte, Ana Ipătescu şi Sondei. În privinţa străzilor amintite de dumneavoastră – IH Rădulescu, Bobâlna şi Calea Doftanei – trebuie să ţinem cont că acestea sunt străzi foarte mari, care necesită costuri ridicate şi care vor fi incluse în programul de modernizări şi reparaţii pentru viitor, pentru că acum nu mai avem bani să le abordăm şi pe acestea”, a răspuns primarul Horia Tiseanu.
Risipă în şcoli? De foarte multe ori, în Consiliul Local s-a discutat despre găsirea unei soluţii pentru stoparea risipei în unităţile de învăţământ. Nu s-a găsit nici o soluţie… “Sunt şcoli unde facturile la energie termică pe timp de vară sunt mai mari decât cele din timpul iernii”, a fost una dintre acuzele lansate de consilieri.“Măcar pentru anul 2010 haideţi să găsim o soluţie, să nu mai plătim facturi indiferent de valoarea lor şi să nu mai vedem geamuri deschise că e prea cald în clase”, a susţinut Gheorghe Tudor. “Am avut discuţii cu directorii şcolilor… Habar n-au de unde să facă reduceri! Cheltuielile se fac pe centre bugetare, nu pe fiecare şcoală în parte şi atunci este foarte greu să responsabilizezi fiecare director în parte”, a adăugat viceprimarul Ion Dragomir. Şi asta a rămas şi concluzia discuţiilor de pe această temă…
10.000 lei pentru căsuţe de sărbători. Consilierul Dragomir Enache a reamintit, cu prilejul acestei rectificări a bugetului local, o dorinţă mai veche a sa – aceea a achiziţionării unor căsuţe de lemn pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat cu ocazia sărbătorilor. “Ar fi cazul să intrăm şi noi în rândul lumii, să renunţăm la tot felul de măsuţe, acoperite cu tot felul de celofane sau mai ştiu eu ce alte improvizaţii”, şi-a justificat Dragomir Enache insistenţa.Problema a apărut în momentul în care a trebuit să se stabilească o cifră exactă. Enache a precizat: “Nu cred că putem lua mai mult de patru căsuţe cu 10.000 lei, iar aceşti bani îi putem lua de la sistemul audio ghid de la Muzeul Hasdeu, de exemplu”. “Să dăm 30.000 lei pentru 30 de căsuţe”, a supralicitat Elvis Arghir, când s-a spus că patru căsuţe sunt prea puţine, în condiţiile în care, în mod obişnuit, de sărbători, sunt peste 40 de comercianţi prin centrul urbei… În cele din urmă, viceprimarul Ion Dragomir a solicitat să se aloce suma de 10.000 lei şi să se negocieze câte căsuţe se vor putea cumpăra. Şi s-a acceptat această variantă.Preţurile unor asemenea căsuţe variază între 500 şi 1.200 euro, cea din imagine fiind 900 euro, astfel că, probabil, mai mult de patru-cinci căsuţe nu se vor putea achiziţiona. Dar este un început…
Amendamente… Viorel Bondoc – 15.000 lei la Grupul Şcolar Construcţii de Maşini pentru reparaţii la acoperiş (9.000 lei), reparaţii instalaţia electrică la Şcoala 6 (3.000 lei) şi verificarea centralei termice şi aviz ISCIR (3.000 lei); Marian Dulă – 10.000 lei la Şcoala Generală “BP Hasdeu” pentru înlocuirea ferestrelor cu termopane la holul de la etaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare