Știri

„Bretelele” spre DN1 întârzie, iar licitaţia ar putea fi anulată!

Administraţia câmpineană a anunţat cu mult tam-tam semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea Căii Dacia, practic fiind vorba de realizarea unor „bretele” pentru accesul mai facil în DN1. Semnarea contractului de finanţare a avut loc la 30 septembrie 2009 în prezenţa liderului PDL judeţean şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a deputatului Florin Anghel şi a secretarului de stat Răzvan Murgeanu. Mai mult, primarul Horia Tiseanu a prezentat proiectul ca fiind „cea mai mare investiţie cu fonduri europene care se va realiza în întreg judeţul” şi a vorbit direct despre „implicarea Robertei Anastase în asigurarea finanţării europene pentru acest proiect”.

După care s-a cam aşternut liniştea…
Până prin primăvara acestui an, când Primăria Câmpina anunţa, într-o conferinţă de presă, finalizarea procedurilor de licitaţie şi începerea lucrărilor în luna aprilie. Lucrări care nu au mai început…
La licitaţia pentru executarea lucărilor – în noiembrie 2009 – Primăria Câmpina a primit trei oferte. Acestea au fost, în ordinea desfacerii plicurilor: 1. Arcada Company SA Galaţi – 15.208.026,14 lei fără TVA, durata de execuţie 11 luni, garanţie 10 ani; 2. SCT SA Bucureşti, în asociere cu Matero Ama SRL Câmpina – 15.096.992,87 lei fără TVA, durata de execuţie 7 luni, garanţie 10 ani; 3. CAST SRL, în asociere cu CARENA SPA IMPRESA DI CONSTRUCTIONI – 18.827.946,05 lei fără TVA, durata de execuţie 4 luni, garanţie 25 ani. A câştigat Cast Băneşti, dar Arcada Company a contestat licitaţia şi a câştigat, într-o primă fază, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Primăria Câmpina a atacat în instanţă decizia Consiliului Naţional şi a câştigat. Printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă pronunţată în februarie 2010, firma Cast a fost declarată câştigătoarea licitaţiei.

Ce s-a întâmplat apoi?
Mai nimic… Constructorul a anunţat că intenţionează schimbarea soluţiei tehnice, dar ar fi fost nevoie de două acorduri – din partea Inpsecţiei de Stat în Construcţii Prahova, unde nu exista nici o problemă în obţinerea acestui acord, şi din partea proiectantului, care nu semnează un asemenea acord. Şi s-a intrat în impas. Interesant este că deja au fost viraţi primii bani pentru investiţie. După mai multe runde de întâlniri ale reprezentanţilor administraţiei locale cu secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Răzvan Murgeanu, a început să se vehiculeze tot mai mult varianta anulării licitaţiei! De altfel, în momentul de faţă se derulează o corespondenţă între firma care a câştigat executarea lucrării şi autorităţi pentru găsirea soluţiei de anulare a licitaţiei. De ce s-a ajuns aici? De ce le convine tuturor părţilor implicate o anulare a licitaţiei? Toate aceste tertipuri au ca scop împingerea termenelor mai aproape de… alegerile locale? Răspunsul la toate aceste întrebări, dar şi la altele foarte interesante, în ediţiile următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare