Construcţia bisericuţei din curtea Spitalului Municipal a fost finalizată în august 2012, dar sfinţirea lăcaşului de cult a fost amânată până la finalizarea tuturor decoraţiunilor interioare, în special a picturilor bisericeşti, care necesită multă migală şi pentru care s-a apelat la nişte pictori talentaţi şi specializaţi în pictură bisericească. Bisericuţa este o adevărată bijuterie arhitectonică, având 15 metri lungime, 5 metri lăţime şi o înălţime de 6 metri. Construcţia lăcaşului de cult a fost încheiată la exterior (ziduri tencuite, turlă şi acoperiş din cupru), într-un timp record, patru luni. Lucrările de ridicare a acestui edificiu realizat în stil neobizantin – formă cruce s-au desfăşurat în perioada iunie-august 2012 şi au fost atent supravegheate de către părintele Ionuţ Butoiu, care, din 2006, a slujit în paraclisul situat la parterul Spitalului Municipal.
Deoarece regulile bisericeşti cer ca terenul pe care este amplasată o biserică ortodoxă să fie în administrarea Patriarhiei, consilierii municipali au transmis Patriarhiei Române în folosinţă gratuită, pe toată durata existenţei construcţiei, terenul în suprafaţă de 208 metri pătraţi pe care a fost înălţat acest paraclis. După ridicarea edificiului, echipei de meşteri constructori i-a luat locul o echipă de pictori şi decoratori. Până la realizarea tuturor decoraţiunilor interioare, preotul Ionuţ Butoiu a oficiat slujbe pentru pacienţi în paraclisul situat la parterul spitalului, aşa cum a făcut-o şi în perioada 2006-2012.
Duminică, a avut loc sfinţirea bisericii, la slujba respectivă, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu PS Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, participând numeroşi credincioşi, atât din spital, cât şi din afara lui. Paraclisul are două hramuri: Sf. Pantelimon şi Sf. Mare Mucenic Mina. Biserica a fost visul părintelui Ionuţ, după ce acesta a suferit un accident în urma căruia a fost paralizat complet un an de zile. Pentru că Dumnezeu i-a dăruit nu doar viaţa, ci şi însănătoşirea, părintele a făgăduit Domnului că va ridica o biserică în curtea spitalului şi şi-a ţinut promisiunea. De acum, el va ţine slujbele în bisericuţă, după ce nouă ani le-a ţinut într-o încăpere amenajată de la parterul spitalului. Chiar dacă nu vorbim despre o biserică de parohie, ci despre una cu circuit închis, destinată pacienţilor, la slujbe pot participa şi credincioşi din afara Spitalului Municipal. A.N.
Un locas deosebit de frumos ! Un preot cu mare ravna si Har ! D-zeu sa-l tina sanatos !
Doresc sa vin din Bucurest i pentru a participa la Sfanta Liturghie si a cunoaste pe Parintele i. Butoiu.Se poate sa vorbrsc la telefon cu Parintele inainte de a ajunge la
Campina? Doresc sa-i vorbesc. Va multumesc