Știri

Beneficiile unui an electoral

  • În acest an vor fi reparate peste 30 de străzi 
  • Lucrările de reparaţii vor costa aproape 8 milioane de lei
Aproape 8 milioane de lei au fost alocate de către municipalitate pentru reparaţiile unor străzi. Suma a fost prinsă în bugetul pe acest an, la capitolul Transporturi. Este vorba despre circa 7,7 milioane de lei, bani cu care vor fi reparate peste 30 de artere rutiere din oraşul nostru.  Sunt străzi pe care Hidro Prahova SA nu va interveni în acest an. În perioada 2012-2014, operatorul judeţean de apă-canal are întocmit un master-plan în vederea  reabilitării reţelei de aducţiune apă şi de canalizare pe numeroase străzi câmpinene. În afară de străzile ce vor fi reparate, alte străzi urmează a fi modernizate, ele fiind trecute în capitolul Investiţii din bugetul ce urmează a fi aprobat astăzi, în şedinţă extraordinară. Tehnic vorbind, din punct de vedere constructiv, iar nu al derulării procedurilor şi întocmirii documentaţiei, nu există diferenţă între modernizare unei străzi şi repararea alteia. În ambele cazuri se înlocuieşte întregul covor asfaltic, prin repararea unei străzi neînţelegându-se umplerea gropilor cu aşa-zisele plombe.  
De reparaţiile străzilor se ocupă viceprimarul Ion Dragomir, preşedintele PSD Câmpina. Poate nu întâmplător, majoritatea pedelistă din legislativul municipal a hotărât să se menţioneze, în proiectul bugetului pe acest an, toate străzile care urmează a fi reparate. Lucrul acesta nu se obişnuia în trecut, dar dorinţa portocaliilor din conducerea oraşului este de înteles în acest an electoral, când fruntaşii locali ai PDL vor să ştie ce străzi anume vor fi asfaltate, ca să se poată lăuda cu această invesţiţie în faţa alegătorilor ce locuiesc pe străzile respective. “Sunt în derulare lucrările de reparaţii ale străzilor, Petrolistului, Republicii, Industriilor, Izvoarelor, Anton Pann şi Dorobanţi, unde mai avem de executat lucrări de 1,8 milioane de lei. Pregătim licitaţia pentru Calea Daciei, care este urgentă, fiindcă dorim să finalizăm lucrarea până la terminarea pasajelor rutiere de acces înspre şi dinspre DN1. În continuare, vom pregăti pentru licitaţie un prim pachet de străzi (nu vom mai licita străzi individuale), din care fac parte Bogdan Vasile, Dimitrie Bolintineanu, Conductelor, Progresului, Petru Rareş, Oradea, Ciceu, Fabricii şi Târgu Mureş, investiţia aceasta fiind în faza de proiectare. Apoi, vom mai pregăti un al doilea pachet cu străzile Primăverii, 22 Decembrie, Ştrandului, Energiei, Podului, Grigore Nicolae, Rahovei, Cercului, Narciselor, Smârdan şi Ecaterina Teodoroiu”, ne-a declarat viceprimarul Ion Dragomir. Tot la capitolul Reparaţii din bugetul Câmpinei pe acest an sunt incluse realizarea unui sens giratoriu în intersecţia de la Casa Cărţii şi mai multe parcări.

Un comentariu

  1. De ce cartierul campinita si bulevardul carol 1 unde se intra in campina nu se face strada si canalizarea si apa ?? acolo ar trebui facut poate asa ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare