Știri

Bazinul Didactic de Înot ar putea fi administrat de Clubul Sportiv Câmpina, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local

După o experienţă de aproximativ şase ani în care Bazinul Didactic de Înot a fost administrat de o firmă privată (Gercom Business SRL), municipalitatea studiază şi discută aprins în aceste zile, în comisiile de specialitate din Consiliul Local, dar nu numai, posibilitatea ca baza sportivă construită cu fonduri europene şi inaugurată în anul 2010?, să treacă sub directa jurisdicţie a administraţiei publice locale. Primul pas concret s-a făcut deja joi, 3 noiembrie, ziua în care Comisia de sport, cultură şi învăţământ a Consiliului Local a organizat, în prezenţa tuturor factorilor de răspundere din executivul Primăriei şi a mai multor consilieri locali, o amplă dezbatere pe tema Bazinului de Înot. 
Variantele de lucru luate în discuţie, prezentate cât se poate de transparent şi cu argumente, au fost următoarele: fie administraţia publică locală întocmeşte un nou caiet de sarcini şi organizează licitaţie pentru ca Bazinul Didactic de Înot să fie administrat de o firmă privată cu experienţă în domeniu, fie Bazinul va intra sub jurisdicţia directă a municipalităţii, fiind administrat de Clubul Sportiv Câmpina, al cărui unic acţionar este Consiliul Local. După mai multe ore de dezbateri, care s-au desfăşurat şi în baza mai multor documente cu informaţii juridice şi economice (în principal balanţa veniturilor şi a cheltuielilor publice înregistrate la bazin în ultimii ani), concluzia, susţinută în unanimitate de toţi cei prezenţi, a fost aceea că ar fi mult mai bine ca baza sportivă să fie administrată de municipalitatea locală prin instituţiile ei. Următorul pas firesc ar fi acela ca după încheierea discuţiilor în comisii, propunerea deja conturată să fie înaintată dezbaterii Consiliului Local, iar acesta să hotărască în consecinţă. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, având în vedere că în prezent bazinul este lăsat oarecum de izbelişte.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare