Știri

Automobilul şi terenurile reduc numărul beneficiarilor ajutorului de încălzire

Familiile care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri şi au venituri nete lunare pe membru de familie de până la 615 lei beneficiază, pentru iarna care bate la uşă, de ajutor pentru încălzire. Cererile pentru acordarea acestui ajutor se depun la Centrul de Informare al Cetăţeanului din cadrul Primăriei Câmpina, pentru cei care utilizează lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri pentru încălzirea locuinţei, şi la sediul Poliţiei Comunitare, pentru cei care folosesc gazele naturale. Operaţiunea a început în data de 18 octombrie şi se va încheia la 11 noiembrie (pentru cei care se încălzesc cu gaze) şi la 23 noiembrie (pentru cei care se încălzesc cu lemne). 
Spre deosebire de anii anteriori, de această dată, s-au introdus prin lege noi criterii care vor restrânge numărul beneficiarilor acestor ajutoare. Nu vor putea beneficia de ajutor de încălzire cei care deţin autoturisme cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 cmc, care deţin mai multe locuinţe ori terenuri în suprafaţă mai mare de 1.000 mp. 
„Legea ne obligă să facem şi anchete sociale, pentru minimum 15% dintre cei care au depus cereri. Deşi nu prea avem personal care să facă astfel de anchete, vom trage la sorţi dintre toţi cei care au depus cereri pentru acordarea acestui ajutor şi vom realiza anchetele impuse de lege. Eu consider, însă, că numărul celor care vor beneficia de acest ajutor în iarna care vine va fi mai mic faţă de alţi ani, tocmai din cauza suplimentării condiţiilor pe care trebui să le îndeplinească solicitanţii. Şi probabil că existenţa unei maşini cu o capacitate mai mare de 1.600 cmc va fi cea care va cerne viitorii beneficiari ai ajutorului de încălzire”, a explicat secretarul municipiului Câmpina, Paul Moldoveanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare