Atmosferă de poveste la Balul Bobocilor de la Şcoala „Louis Pasteur” din Câmpina, eveniment cu tradiţie pentru unitatea de învăţământ. „Am început să organizăm Balul Bobocilor la doi ani după ce am debutat în Câmpina, pentru că atunci cursurile erau de doi ani. Am reuşit şi acum să aducem peste 200 de oameni, elevi, profesori, colegi, reprezentaţi ai vieţii sociale politice şi câmpinene, care şi-au făcut şi ei, de asemenea, o tradiţie din a participa la acest bal” – ne-a declarat Ciprian Murariu, directorul şcolii.
Cea de-a XVI-a ediţie a avut loc vineri, 30 octombrie, petrecerea desfăşurându-se în foaierul mare al Casei Tineretului. Şi nu degeaba am spus petrecere, pentru că acest bal iese din tiparele unuia obişnuit. Ca în fiecare an, organizarea a avut un aer festiv. Falduri de material satinat au îmbrăcat pereţii sălii, parcă neîncăpătoare pentru numărul mare de persoane care au onorat invitaţia, mesele au fost decorate cu petale de trandafiri şi sfeşnice argintate. Tot acest decor a fost completat de ţinutele vestimentare ale doamnelor şi domnişoarelor.
A fost o seară de neuitat, plină de momente speciale, locul fruntaş ocupându-l, bineînţeles, concursul de Miss şi Mister Boboc 2015, jurizat de către cadrele didactice şi reprezentanţi din Comisia de Cultură din cadrul Consiliului Local. Şapte perechi de boboci au participat la probe inedite şi au prezentat un program artistic colorat, cu dans, muzică şi scenete. Patru dintre eleve au defilat în rochii reprezentând anotimpurile, special create pentru tematica aleasă. Elevii s-au implicat cu multă dăruire în organizarea acestor momente, adăugând astfel o filă nouă în jurnalul de amintiri al şcolii. Decernarea premiilor a fost cel mai aşteptat moment al serii, acestea fiind oferite de către sponsorul evenimentului.
Miss Boboc a fost aleasă Magdalena Şchiau, care spune că vrea să lucreze în sistemul medical pentru că îi place foarte mult să ajute oamenii: “Îmi place foarte mult să particip la competiţii de acest gen şi de obicei îmi place să câştig. În momentul în care am aflat că am ieşit pe primul loc am foarte foarte emoţionată”.
Titlul de Mister Boboc i-a revenit elevului Alexandru Cătălin Ghic, care a declarat că a participat la acest concurs pentru că a vrut să se distreze: „Nu m-am aşteptat să câştig, dar norocul a fost de partea mea. Sunt mândru de acest titlu câştigat!”
De asemenea, a fost acordat şi un premiu special pentru eleva care i-a încântat cu vocea sa atât pe colegi şi profesori, cât şi pe invitaţi.
După concurs şi momentele artistice s-a dat drumul la distracţie. În acordurile formaţiei Elite din Comarnic, elevii şi invitaţii au încins hore tradiţionale româneşti, au dansat pe ritmuri disco sau latino şi au savurat fiecare secundă până la finalul balului.
Şcoala Postliceală „Louis Pasteur”, una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate din judeţ, a fost înfiinţată de Fundaţia AMUS în urmă cu aproape 16 ani. Instituţia oferă cursuri pentru specializările Asistent Medical Generalist şi Asistent Medical de Farmacie, cu o durată de trei ani şi încearcă să asigure locuri de muncă după finalizarea acestora: “Şcoala este printre primele acreditate în România, iar diplomele sunt recunoscute internaţional. Avem noutăţi de bun augur. Am lucrat de data aceasta mai mult în ceea ce priveşte inserţia profesională şi am publicat atât pe pe site-ul Şcolii, cât şi pe al Asociaţiei Mutuale Frane-Roumanie oferte foarte bune de locuri de muncă. Avem o colaborare excelentă cu una dintre cele mai mari firme de plasare de forţă de muncă, ce ne-a dat posibilitatea ca pentru absolvenţii de anul III să oferim contracte certe de muncă în profesia de asistent medical. Sunt foarte multe locuri de muncă. Dacă ne referim la Germania, oferim şi cursuri de învăţare a limbii, pentru că e o problemă de acomodare ceva mai dificilă datorită limbii germane, obligatorie pentru cel puţin nivel B1 şi B2. Avem oferte pentru asistenţi medicali care au ceva experienţă, cu nişte salarii extraordinare, dar de data aceasta în lumea arabă, ceea ce este iarăşi ceva mai complicat, datorită acomodării profesionale la locul de muncă. Sperăm să facem faţă şi să oferim şanse celor care vin să se specializeze să-şi înceapă carierele încă din anul I de şcoală” – ne-a mai declarat Ciprian Murariu.
Andreea ŞTEFAN
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!