Știri

Ateliere online organizate cu și pentru tineri de Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes

Începând cu data de 1 octombrie 2020, Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a dat startul câtorva activități desfăşurate sub forma unor ateliere destinate tinerilor şi realizate împreună cu tinerii voluntari din Câmpina şi nu numai. Datorită situației actuale de pandemie s-a luat hotărârea ca aceste întâlniri să se realizeze online.

Primul Atelier de Dezvoltare Personală a avut loc în data de 17 noiembrie și a constat într-o întâlnire virtuală la care au participat aproximativ 20 de voluntari. Dezbaterea a avut ca temă „Comunicarea şi cum ne influențează ea viața de zi cu zi”. S-au purtat discuții cu privire la conceptul de comunicare și rolul acesteia, care sunt elementele comunicării şi nu în ultimul rând au fost trecute în revistă tipurile de comunicare. La acest capitol a fost evocată figura celebrului Charlie Chaplin, cunoscut drept un „pionier al comunicării nonverbale”. Un accent deosebit s-a pus asupra faptului că cea mai răspândită formă de comunicare, pe lânga cea verbală, este comunicarea nonverbală, prin care mesajele transmise apar inconştient şi de multe ori au un impact semnificativ asupra mesajului prezentat. Aşa cum spunea Leonard Mlodinow: „Comunicarea nonverbală este o formă de limbă socială care de multe ori este mai bogată și mai fundamentală decât cuvintele noastre”. 
In cadrul celei de-a doua întâlniri virtuale s-a dat startul „Clubului de Carte”, în cadrul căruia s-au abordat discuții cu privire la lectură, s-au recomandat cărți şi s-au oferit argumente pro şi contra cu privire la titlurile prezentate. Au fost trecuți trecuți în revistă mai mulți autori si mai multe genuri de cărți printre care amintim cărțile grafice, cărți scrise de autori români unde au fost subliniate titlurile „Moromeții” (de Marin Preda), „Ion” (de Liviu Rebreanu), dar şi cărți scrise de autori internaționali precum „Bibliotecara de la Auschwitz” (de Antonio G. Iturbe), cărți în limba engleză, precum şi cărți autobiografice precum bestsellerul internațional „Eu sunt Malala”. 
Aceste ateliere vor continua şi în săptămânile viitoare, cu diverse subiecte alese de tineri pentru tineri. 
Corina Cerasela Tănase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare