Știri

Alte patru spitale suport COVID-19 în Prahova! Unul din ele este Spitalul de Psihiatrie Voila.

Încă patru spitale din Prahova vor pune la dispoziție 130 de locuri destinate pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, informează Agerpres. Acestea se adaugă altor 250 de paturi destinate bolnavilor testaţi pozitiv cu noul coronavirus care erau disponibile anterior în județul nostru. 
Potrivit unui ordin al ministrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial, bolnavii cu forme uşoare ale bolii vor putea fi direcţionaţi acum noile spitale suport. Acestea sunt: Spitalul Orăşenesc Băicoi – Secţia Medicină Internă, Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti – Secţia Pneumologie II – Pneumologie cronici, Spitalul de Boli Pulmonare Breaza – Secţia Pneumologie, Compartimentul Adulţi şi Spitalul de Psihiatrie Voila – pavilion COVID-19.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Dan Decebal, a declarat azi pentru AGERPRES, că în cele patru unităţi sanitare sunt disponibile 130 de locuri, însă, pentru început, bolnavii vor fi duşi la spitalul din Breaza, urmând a fi făcute solicitări pentru echipamente de protecţie necesare unităţilor din Floreşti şi Băicoi.
La Spitalul Voila se impune o reorganizare, în contextul în care unitatea medicală se confruntă cu un focar de COVID-19, mai precizează sursa citată de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare