Știri

Alegeri parlamentare în 2013?

Actuala putere a demonstrat că atunci când se lansează pe piaţă un subiect, cu siguranţă, el este dinainte amplu studiat în interiorul PDL. Aşa s-a întâmplat şi când preşedintele Băsescu a anunţat că renunţa la un an din mandatul său, pentru a se reveni asupra organizării simultane a alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale. Mulţi au spus că nu este vorba doar de un an, ci de doi. Ultimele parlamentare au fost în 2008, pentru un mandat de 4 ani, prezidenţialele au fost în 2009, pentru un mandat de 5 ani, matematic, diferenţa ar fi fost de doi ani.
Dar, nu… Întâmplarea a făcut ca primul care a elucidat misterul să fie câmpineanul William Brânză, deputatul pentru Diaspora din partea PDL, care – într-o emisiune televizată – a explicat destul de clar cum stau lucrurile: „Matematic şi pe Constituţie, alegerile parlamentare trebuie să aibă loc în 2013 şi nu în 2012″. Deputatul PDL a spus că mandatul unui parlamentar a început pe 15 decembrie 2008, atunci când a depus jurământul, şi se va termina pe 15 decembrie 2012. „Nici un guvern, oricât de hărnicuţ ar fi, n-ar putea organiza alegeri în decembrie. Cel mai probabil, alegerile parlamentare vor fi in ianuarie sau februarie 2013. Nu spun eu, o spune Constituţia!”, a afirmat William Brânză. Iar Constituţia îi dă dreptate pedelistului. Potrivit Articolului 63, al.2, „alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult trei luni de la expirarea mandatului sau dizolvarea Parlamentului”.
În aceste condiţii, dacă PDL chiar vrea asta, în 2012 nu vor fi decât alegeri locale, în luna iunie. Nu e nimic bătut în cuie, dar… orice e posibil când e vorba de actuala putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare