Știri

Alegeri în PNL Câmpina

Liberalii sunt chemaţi să îşi voteze biroul politic şi preşedintele la seniori
Săptămâna aceasta, vineri 15 februarie, liberalii câmpineni se pregătesc să-şi aleagă un nou lider în cadrul organizaţiei. Începând din 1990, când a luat fiinţă formaţiunea liberală, aceasta a avut ca preşedinţi pe Şerban Veţeleanu, Cornel Petrescu, Carmen Veţeleanu, Constantin Chiţu, Eduard Milu, Dragomir Enache (două mandate), Georgică Severin şi Virgil Guran. Până în 2012, amprenta politică a PNL în plan local a fost moderată, reuşind totuşi să marcheze sporadic în alegerile locale atât consilieri judeţeni cât şi locali.
Începând cu anul 2012, influenţa politică a liberalilor câmpineni s-a impus mai mult, reuşind să obţină trei funcţii de consilieri locali şi una de consilier judeţean, deţinută de către actualul preşedinte al organizaţiei PNL Câmpina, Virgil Guran. Totodată, liderul liberal a candidat şi la alegerile parlamentare din decembrie 2012, câştigând funcţia de deputat.
Liberalul Enache Dragomir consideră apropiatele alegeri interne ca fiind foarte importante în contextul politic actual, având în vedere faptul că PNL face parte din USL, alianţă aflată la guvernare în acest moment.
„PNL va putea să aibă o contribuţie mai consistentă pe plan local, luând în seamă funcţia de deputat a lui Virgil Guran, care este şi preşedintele formaţiunii locale, un specialist în economie şi care poate ajuta la bunul mers al localităţii. Cred că alegerile din 15 februarie sunt foarte importante, gândindu-mă că în 2014 au loc alegeri prezidenţiale, iar candidatul susţinut de USL aparţine PNL. De această dată, ca o recunoaştere şi răsplată a muncii de peste 80 de ani a Brătienilor, avem sarcina şi datoria de a da României un preşedinte liberal, pe Crin Antonescu” – a spus Enache Dragomir, liberal cu state vechi în partid, fost consilier local, judeţean şi preşedinte al PNL Câmpina.

Un altfel de spirit… liberal
 

Şi totuşi, Crin Antonescu nu reprezintă un numitor comun pentru toţi liberalii. Un exemplu în acest sens este fostul vicepreşedinte al PNL Câmpina, Liviu Briciu, care a demisionat din această funcţie în luna martie 2011 şi care şi-a anunţat recent depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei liberale câmpinene.
„Vreau să pun la punct câteva lucruri legate de demisia mea din funcţia de vicepreşedinte şi nu retragere, cum au scris unii jurnalişti. Vreau să vă amintesc că preşedintele partidului, Crin Antonescu, care la un moment dat avea ceva popularitate pe plan naţional, cotat cu vreo 25 % în ce priveşte încrederea electoratului, vine cu o idee foarte frumoasă, cu un Guvern de tehnocraţi condus de Klaus Johannis, ceea ce i-a mulţumit pe toţi liberalii. După o guvernare Tăriceanu relativ bună, ţinând cont că era o perioadă destul de tulbure, apare Crin Antonescu ce propunea acel guvern de tehnocraţi. Cred că la o săptămână distanţă mi-am dat seama că Antonescu doar… vorbea despre aşa ceva, fără legătură cu faptele în sine. De ce? Pentru că următoarea mişcare a PNL a fost o alianţă cu Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu. Mie, care nu mai pot fi păcălit uşor, şi nu neapărat politic, lucrul acesta mi-a spus foarte multe. Nici nu ştiu cum poate fi calificat acest lucru. Probabil îi învaţă cineva din Est, unde acumulează tot felul de mişcări, minciuni, astfel încât electoratul să fie debusolat total, să nu mai ştie nimeni ce plan ai. În presă s-a spus că mi-am dat demisia când PNL s-a aliat cu PSD. Da, acesta a fost momentul ales pentru demisie, dar nu pentru că aş avea ceva cu PSD. Însă, legat de Dan Voiculescu, cred că toată lumea şi-a dat seama cine e, ce face şi cum face. N-are nicio legătură cu politica românească! E un personaj care-şi face propriile jocuri! Şi nu era cazul, ca atunci când PNL avea o credibilitate de 20 -25%, ceea ce nu mai avusese niciodată, contribuţie adusă şi de Tăriceanu, să faci o astfel de alianţă. În acel moment mi-am dat seama că noi, liberalii, nu avem nicio legătură cu gândirea social-democrată şi că o alianţă preelectorală nu-şi are rostul. Mi-e mi-a fost clar, că se „coace” ceva! A început în partid, ceea ce se întâmplă şi azi, o epurare, ceea ce e de nepermis într-o democraţie. Prin demisia mea şi, nu o retragere, am vrut să dau un semnal oamenilor şi să le spun că nu se duc într-o direcţie bună. Eu nu am putut să accept ce face partidul! Această alianţă nu reprezintă nimic. La 8 luni de la guvernare, încă nu există un plan clar. Au fost numai vorbe, să-i dăm jos pe ceilalţi ca să venim noi. Când noi nu avem nimic de zis!” – a spus Liviu Briciu, susţinându-şi ideile în continuare.
El a mai precizat şi faptul că decizia de a candida la conducerea PNL Câmpina „nu trebuie văzută ca un război; nu mă duc să scot o sabie împotriva lui Virgil Guran, dar nu mi se pare democratic să candideze un singur om”.
În ce priveşte programul cu care vine să-i convingă pe membrii liberali să-l aleagă la şefia organizaţiei, Liviu Briciu a spus că nu doreşte să-l facă public decât la momentul alegerilor.
 
Virgil Guran candidează din nou!
Despre deputatul Virgil Guran se poate spune că „e pe val” din punct de vedere politic. Chiar dacă a pierdut fotoliul de primar la alegerile locale din iunie 2012, a reuşit să ocupe un loc în Consiliul Judeţean, iar în decembrie a câştigat funcţia de deputat, câştigând în alegerile parlamentare. Şef al formaţiunii PNL Câmpina de aproape 5 ani, Guran pare a fi destul de relaxat în privinţa alegerilor din cadrul formaţiunii liberale, declarând că „în timpul mandatului trecut au fost nişte realizări. Oricum, mai sunt multe de făcut pentru ridicarea nivelului de organizare şi implicare socială a liberalilor din Câmpina. Toate acestea vor trebui stabilite de către membrii de partid. Cred că sunt şanse reale să continuăm împreună. Din punctul meu de vedere, am muncit în perioada celor peste 4 ani, de când sunt preşedintele organizaţiei şi cred că oamenii vor fi alături de mine. Dar vom vedea la alegeri, pentru că nu pot să ştiu dinainte.”
La rândul său, consilierul municipal Florin Frăţilă, membru în biroul politic şi candidat la funcţia de vicepreşedinte al partidului, a declarat: „Alegerile interne de la sfârşitul acestei săptămâni sosesc pe fondul unei perioade grele din punct de vedere politic. Este evident faptul că după un an electoral 2012 în care PNL-ul local a trebuit să susţină trei scrutinuri, este nevoie de sânge proaspăt la nivelul conducerii. Eu susţin implicarea cât mai multor tineri şi dezrădăcinarea autocraţiei din partid în favoarea democraţiei. Suntem un partid istoric, cu vechi tradiţii democratice şi aşa trebuie să rămânem. Azi Virgil Guran este cel mai nimerit preşedinte pentru PNL. Îl susţin în continuare, pentru că a dovedit că se poate lupta cu sistemul nenorocit românesc. De multe ori, însă, nu sunt de acord cu stilul său autocratic de a conduce, dar în timpul nostru cred că numai astfel de lideri ar putea să aducă ţara pe un făgaş normal. Sper ca după aceste alegeri să ne întărim şi să redevenim prima forţă politică în oraş, un partid care acţionează în beneficiul oamenilor”. 
Carmen NEGREU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare