Știri

Afacerile din jurul Spitalului Municipal, din ce în ce mai aproape de… penal!

Despre Spitalul Municipal Câmpina s-a scris foarte mult. Şi au fost multe de scris – atâtea scandaluri, atâtea afaceri, atâtea escrocherii, încât este tot mai greu de crezut că toate acestea se întâmplă într-un loc unde singura preocupare ar trebui să fie salvarea vieţii unor oameni. Nu vom relua scandalurile în care a fost implicat Spitalul Municipal, simpla lor enumerare constituindu-se într-o listă mult prea lungă. În schimb, vă vom prezenta câteva dintre concluziile raportului Curţii de Conturi, precum şi un nou caz de contract care împovărează spitalul cu multe miliarde care se duc spre alte buzunare.

Raportul Curţii de Conturi stabileşte vinovaţii şi valoarea prejudiciului – câteva zeci de miliarde lei vechi!
În momentul în care inspectorii Curţii de Conturi, care au fost trimişi la Spitalul Municipal Câmpina la solicitarea fostului manager Călin Tiu, au sosit la faţa locului, probabil că nu bănuiau proporţiile a ceea ce aveau să descopere aici. Primul semnal a venit în momentul în care au solicitat şefilor lor de la nivel judeţean aprobarea prelungirii cu încă două săptămâni a controlului. În acel moment a fost clar că… au mult de lucru şi dacă vor fi lăsaţi vor merge până la capăt în devoalarea tuturor afacerilor cu banii publici de la Spitalul Municipal.Zilele trecute, inspectorii Cornel Enoaie şi Alexandru Ştefan i-au prezentat managerului unităţii, dr. Alexandru Matei, raportul şi concluziile sale. Un raport dur, ca un rechizitoriu… Atât de dur încât Alexandru Matei a refuzat, pur şi simplu, să-l prezinte chiar şi directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Ciprian Vintilescu, care s-a deplasat personal la spitalul câmpinean pentru a vedea documentul! Raportul face referire la prejudicii de zeci de miliarde de lei vechi, iar vinovaţii identificaţi de control se pare că sunt Alexandru Matei (manager general al spitalului), Constanţa Ţiţei (fost director economic şi director general interimar – FOTO), Leonida Piţigoi (fost director medical) şi Elena Bulbea (şef serviciu aprovizionare în cadrul spitalului).Dacă nu ar fi o situaţie aproape dramatică, ar fi chiar amuzant faptul că inspectorii au recomandat noului manager general, Alexandru Matei, să formuleze plângeri penale pentru recuperarea prejudiciului faţă de cei identificaţi în raport ca fiind vinovaţi, printre care se numără şi… Alexandru Matei!
Nidal, numele noului „tun” dat pe banii spitalului?
După ce, în luna februarie, spitalul a trebuit să achite 7 miliarde lei vechi către Romgermed, în luna martie se va pune în aplicare a nouă sentinţă judecătorească rămasă definitivă şi executorie. Conform acesteia, Spitalul Municipal Câmpina trebuie să achite firmei Nidal din Bucureşti suma de 15 miliarde lei vechi! Firma respectivă aparţine unui palestinian, care a fost văzut destul de des pe culoarele de la etajul rezervat conducerii spitalului. Pentru ce sunt aceşti bani? Pentru tot felul de materiale despre care specialiştii spun că nu ar fi fost nevoie şi, mai ales, nu în cantităţile mari comandate – şi iată, plătite – de spitalul câmpinean. De altfel, acest contract – semnat şi parafat în perioada interimatului Constanţei Ţiţei – se regăseşte şi printre cele incriminate în raportul Curţii de Conturi.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare