Știri

Administratorul bazinului didactic de înot solicită scutirea de impozite

“Activitatea la bazinul de înot didactic şi la terenurile de tenis asigură venituri modeste care abia acoperă cheltuielile lunare cu utilităţile, salariile, consumabilele, materialele de curăţenie şi lucrările de întreţinere şi reparaţie. Acest lucru este determinat de gratuitatea asigurată de luni până vineri inclusiv, între orele 09.00 – 15.00, elevilor câmpineni, conform contractului de asociere aprobat de către Consiliul Local. Urmare a celor menţionate, vă solicităm scutirea de impozit pentru baza sportivă cuprinzând bazinul de înot, terenurile de tenis şi parcarea.”
Textul aparţine unei adrese trimise Primăriei de către George Armaşu, administratorul Gercom Business Ploieşti SRL, care aduce la cunoştinţa conducerii executivului câmpinean că întreţinerea şi administrarea de către firma sa a bazei sportive nu prea seamănă a afacere profitabilă.
Bazinul de înot didactic din Câmpina, inaugurat cu atâta pompă de către edilul cel cumsecade al oraşului şi ministresa Elena Udrea, primul realizat printr-un program de investiţii al Ministerului Dezvoltării, se dovedeşte a fi din ce în ce mai scump şi mai dificil de administrat de către Gercom Business Ploieşti, firma care a câştigat licitaţia. Că este foarte scump şi pentru administraţia locală, care va trebui să suporte din bugetul municipiului 80% din cheltuielile cu utilităţile (suma de plată s-ar putea ridica la circa 300.000 de lei anual), o ştiam şi noi, din spusele unor reprezentanţi ai opoziţiei.
Iată însă că nu au trecut nici trei luni de când bazinul a fost deschis publicului, şi administratorul bazei sportive se plânge că veniturile realizate sunt foarte mici în comparaţie cu cheltuielile, solicitând scutiri de impozit, aprobate de către consilierii municipali. Singurul mulţumit în toată afacerea asta pare a fi constructorul bazinului (după cum se aude, una dintre firmele de suflet ale PDL). Căci constructorul a încasat bani frumoşi, peste un milion de euro, din această investiţie. După cum vorbesc gurile-rele ale urbei, bazinul de înot de la Câmpina pare a fi din ce în ce mai mult o manevră politică a principalului partid de guvernământ, menită să lărgească bazinul electoral pro-PDL cu elevii de liceu din anii terminali, care ar urma să beneficieze primii şi în cea mai mare măsură de cursuri de înot gratuite. Că doar şi ei au drept de vot la viitoarele alegeri din 2012! Cel puţin aşa s-ar părea după cum au început cursurile de înot gratuite: cu elevii unei clase a XII-a de la Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu”.
Solicitat să comenteze zvonul potrivit căruia PDL ar încerca prin acest bazin de înot atragerea simpatiilor electorale ale liceenilor cu drept de vot, consilierul democrat-liberal Marian Dulă, preşedintele Comisiei de cultură şi sport din cadrul legislativului câmpinean, ne-a declarat: “Infirm categoric acest zvon, care nu are niciun fundament. S-a început cu clasa a XII-a B de la Grigorescu, deoarece dirigintele clasei, un cunoscut profesor de înot, ne-a solicitat acest lucru. Să fim serioşi. Credeţi că elevii îşi vor aminti în cabina de vot că apa din bazin a fost portocalie, ca să voteze PDL. Ar însemna să le jignim inteligenţa. Liceenii noştri au caractere puternice şi sunt convinşi că vor vota după cum le va dicta propria conştiinţă, fără a fi influenţati în vreun fel. Şi ca să contracarez şi mai mult acest zvon, vă spun că se pregăteşte pentru începerea unor cursuri de înot gratuite o clasă a III-a de la Şcoala Ion Câmpineanu.”
Om trăi şi om vedea câte clase de a XII-a vor face cursuri de înot gratuite în acest an şcolar, şi câte din ani mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare