Luna trecută, după meciul de baraj cu FC Chitila, la finalul celor 90 de minute de joc extrem de tensionate, echipa Unirea Câmpina a promovat în Liga a III-a, învingându-şi contracandidata cu scorul de 2-1 . A fost o mare victorie a fotbalului câmpinean. În ultimii ani, Unirea Câmpina a fost acuzată, adesea, că este o grupare sportivă politizată, portocalie, care a funcţionat în baza unui contract de asociere cu municipalitatea câmpineană (membru fondator al clubului), şi pentru a susţine imaginea PDL. Viitorul echipei de fotbal este destul de incert, dacă finanţările de la bugetul local vor înceta. Or, noua majoritate în Consiliul Local, formată din USL (PSD şi PNL) şi PP-DD, ar putea determina sistarea finanţărilor (sau măcar a unei bune părţi din acestea). Continuarea colaborării dintre executivul local şi Unirea este privită cu neîncredere prin prisma faptului că acest club a fost considerat, în ultimii ani, un susţinător fervent al PDL Câmpina şi al primarului Horia Tiseanu.
Chiar dacă echipa de fotbal a obţinut o calificare în Liga a III-a absolut spectaculoasă şi perfect meritorie. Ion Dragomir, preşedintele PSD Câmpina şi copreşedinte al USL Câmpina, a declarat recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că are de gând, pe baza majorităţii favorabile din Consiliul Local, să controleze toate contractele derulate de Primăria Câmpina în ultimii ani, “pentru a îndrepta nişte lucruri care nouă nu ni s-au părut prea ortodoxe”.
Vorbind despre continuarea colaborării cu Unirea Câmpina, viceprimarul municipiului a fost de părere că “trebuie să analizăm foarte bine finanţarea echipei de fotbal, dacă o facem sau nu o facem, pentru că o echipă de judeţ a cheltuit enorm de mulţi bani. Cred că suntem unici în ţară, dacă ne gândim la suma de bani pe care am alocat-o unei echipe de fotbal, chiar dacă ea a promovat.”

Întrebându-l pe preşedintele clubului Unirea, Mărgărit Ciubotaru, cum comentează declaraţiile numărului doi din Primărie, am primit următorul răspuns: “Nu cred că trebuie amestecat fotbalul cu politica. Noi am luptat mereu pentru imaginea fotbalului câmpinean. Desigur, am dori să mergem mai departe alături de municipalitate, deoarece această formulă şi-a dovedit viabilitatea şi nu are rost să schimbăm lucruri care merg bine pe altele cu eficienţă nedovedită. Referitor la declaraţiile domnului viceprimar Ion Dragomir privind finanţările pe care le-am primit sezonul trecut de la Consiliul Local, care se cifrează la peste patru miliarde de lei vechi, eu cred că dorinţa dumnealui de a controla toate cheltuielile făcute de Primărie cu echipa Unirea sunt întemeiate, având în vedere că vorbim aici de bani publici. Eu pot să vă asigur, şi pe această cale, că toate cheltuielile s-au făcut respectându-se legalitatea. Dacă indemnizaţiile fotbaliştilor au fost cam mari este şi pentru faptul că am urmărit, de la început, promovarea în eşalonul superior. Salariile primite de jucătorii noştri au fost, într-adevăr, superioare celor practicate, în general, în fotbalul judeţean tocmai pentru a-i stimula pe băieţi să lupte cu maximă dăruire şi dârzenie pentru atingerea obiectivului propus. Ele sunt însă normale pentru divizia C a fotbalului naţional. Vă mai pot spune că, în această ediţie, salariile jucătorilor Unirii vor rămâne la acelaşi nivel cu cel din ediţia precedentă.”
Am mai aflat de la interlocutorul nostru că la conducerea clubului vor fi păstraţi aceiaşi oameni. Lotul va fi aproape la fel cu cel pe care Unirea l-a avut în ediţia precedentă. Senzaţionale ni s-au părut ultimele afirmaţii ale şefului grupării Unirea, care ne-a declarat, în finalul convorbirii noastre telefonice: “Nu intenţionăm aducerea a mai mult de trei-patru jucători din afară. Obiectivul clubului este promovarea în Liga a II-a la sfârşitul sezonului actual.” Un obiectiv extrem de îndrăzneţ, aproape nebunesc, care, dacă se va fi împlini, va face ca, după cinci ani, Câmpina să aibă din nou o echipă în divizia B, trezind nostalgicilor “poienari” amintiri dintre cele mai plăcute în legătură cu fosta echipă fanion a oraşului, Poiana Câmpina.
„În acest mandat, prioritatea noastră trebuie să fie aceea de a investi în baze sportive şi mai puţin în proiecte private”
– este de părere Florin Frăţilă, preşedintele Comisiei de Cultură şi Sport a Consiliului Local
Invitat să comenteze pe marginea proiectelor de viitor a celor de FC Unirea Câmpina, Florin Frăţilă, preşedintele Comisiei de Cultură şi Sport din Consiliul Local, a declarat: „Îi felicit pe cei de la Unirea Câmpina pentru rezultatele obţinute în plan sportiv şi le doresc mult succes în continuare. Nu ştiu în ce măsură Consiliul Local se va putea implica pe mai departe cu un efort bugetar consistent în susţinerea clubului, având în vedere că în acest mandat, prioritatea noastră trebuie să fie aceea de a investi mai mult în baze sportive, de care să beneficieze toţi câmpinenii şi mai puţin în proiecte private. Trebuie să analizăm cu mare atenţie situaţia generală a sportului câmpinean şi să evităm, pe cât posibil, măsurile discriminatorii. În Câmpina sunt şi alte sporturi care trebuie sprijinite, nu numai fotbalul”.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!