Știri

508 ani de la atestarea documentară a Câmpinei, sărbătoriţi cu lansări de carte şi un colocviu

8 ianuarie 1503 este data de naştere (atestată documentar) a Câmpinei. Anul acesta, evenimentul a fost marcat luni, 10 ianuarie, pentru că 8 ianuarie a picat… sâmbăta.
Colocviul aniversar care a avut loc la Casa Tineretului pentru a marca acest moment aniversar din viaţa localităţii noastre a cuprins prezentarea lucrării „Anuarul Societăţii de Ştiinţe Istorice, filiala Câmpina” (de profesorii Gheorghe Râncu, Adrian Popescu, Victoria Vâlcu şi Marius Zaharia), a „Cărţii de Aur a Eroilor Municipiului Câmpina”, de prof. Gheorghe Modoianu, col. Marian Dulă şi col. Marian Chiper, prezentarea publicaţiei trimestriale „Biblioteca de Câmpina”, nr. 1 din 2011, de Florin Dochia, precum şi vizitarea unei expoziţii de cărţi şi documente din şi despre istoria Câmpina, realizată de profesorul Şerban.
Au fost prezenţi, în afara autorităţilor locale, foşti primari, o parte dintre cetăţenii de onoare ai Câmpinei, numeroşi profesori, precum şi un important număr de elevi de la mai multe instituţii de învăţământ câmpinene.
Apoi, participanţii s-au deplasat la Biserica „Sf. Nicolae” din cartierul Slobozia, acolo unde au vizitat lucrările de la cimitirul din Epoca de Bronz, cele mai recente şi cele mai interesante descoperiri arheologice din Câmpina ultimilor ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare