Știri

23 APRILIE. În Prahova au fost aplicate 281 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 390.000 lei

Potrivit informării Prefecturii, la nivelul județului Prahova, în data de 23 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 319 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 59 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 12 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 297 persoane în opt unități de cazare din județ.
În Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent, 52 de persoane au fost confirmate cu COVID 19, dintre care o persoană a decedat, iar 24 au fost declarate vindecate și externate.
În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au continuat să acționeze integrat, în echipaje mixte, împreună cu jandarmi, militari și polițiști locali pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgență. Efectivele au fost angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină și pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse.
Astfel, în cursul zilei de 22 aprilie, au fost legitimate aproape 1700 de persoane și oprite în trafic, în vederea controlului, 1145 de autoturisme. Au fost verificați și 47 de agenți economici. De asemenea, la nivelul județului au fost organizate și acțiuni de control pentru a monitoriza respectarea prevederilor Ordonanțelor militare în vigoare.
În urma acestor demersuri, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru o persoană care a fost depistată cu declarație falsă. Persoana în cauză a fost oprită în trafic în orașul Băicoi, unde a prezentat polițiștilor o adeverință de angajat. În urma interogării de către oamenii legii a bazei de date REGES, a fost constatat faptul că persoana respectivă nu figura ca fiind angajată a firmei menționate în adeverința pe care o avea asupra sa. Celui în cauză i-a fost deschis dosar de cercetare penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.
Totodată, în urma acțiunilor IJP Prahova, oamenii legii au aplicat 281 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 390.000 lei. Dintre acestea, cinci au fost pentru fapte ilicite de natură economică, 25 pentru contravenții în context, iar 251 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare